Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2020 18:32

  Κοντά στο υψηλό 9 ετών ο χρυσός, κέρδη άνω του 3% για το αργό μετά τη συμφωνία της ΕΕ

  Κοντά στο υψηλό 9 ετών ο χρυσός, κέρδη άνω του 3% για το αργό μετά τη συμφωνία της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοντά σε υψηλό 9 ετών κινείται ο χρυσός την Τρίτη, ενώ το ασήμι έχει αναρριχηθεί σε επίπεδα που είχε να δει από το 2014, αντλώντας ώθηση από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και των προσδοκιών για νέα παρέμβαση από την αμερικανική κυβέρνηση.

  Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα οι 27 ηγέτες της ΕΕ, μετά από τέσσερις ημέρες δύσκολων διαπραγματεύσεων, κατέληξαν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη των οικονομιών της Ένωσης που επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία του κορονοϊού, και τον πολυετή προϋπολογισμό της Ένωσης άνω του 1 τρισ. ευρώ.

  Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο συζητά για ένα πέμπτο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, που περιλαμβάνει και μέτρα ενίσχυσης των Αμερικανών, καθώς λήγει το πρόγραμμα ενισχυμένων επιδομάτων ανεργίας στο τέλος του μήνα.

  Κινήσεις που δημιούργησαν αισιοδοξία στους επενδυτές ότι οι οικονομίες έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν πιο δυναμικά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ανοίγοντας την όρεξη των πρώτων για τις μετοχικές αξίες, αλλά και για τα πολύτιμα μέταλλα καθώς οι δημοσιονομική τόνωση εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ωθήσει υψηλότερα των πληθωρισμό και να αποδυναμώσει το δολάριο.

  Έτσι, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό ενισχύεται κατά 22,60 δολάρια ή 1,24% στα 1.840 δολάρια η ουγγιά, έχοντας αναρριχηθεί νωρίτερα έως τα 1.843,70 δολάρια, επίπεδο που είχε να δει το πολύτιμο μέταλλο από τον Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones. 

  Αντίστοιχα, το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου προσθέτει 1,293 δολάρια ή 6,4% και κινείται στα 21,485 δολάρια η ουγγιά, φτάνοντας νωρίτερα μέχρι τα 21,55 δολάρια, που είναι η υψηλότερη τιμή που έχει σημειώσει ενδοσυνεδριακά από τον Ιούλιο του 2014.

  Άνοδος άνω του 3% για το πετρέλαιο

  Εν τω μεταξύ, η συμφωνία των ηγετών της ΕΕ δίνει ώθηση και στο αργό, καθώς εκτιμάται ότι η στήριξη των οικονομιών εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού θα διατηρήσει τη ζήτηση για το καύσιμο σε ικανοποιητικά επίπεδα.

  Έτσι, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου κερδίζει 3,46% ή 1,41 δολάρια στα 42,22 δολάρια το βαρέλι, κινούμενο σε τροχιά να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τη FactSet.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ