Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουλ-2020 21:43

  Σε χαμηλό μιας εβδομάδας και πλέον έκλεισε ο χρυσός

  Σε χαμηλό μιας εβδομάδας και πλέον έκλεισε ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά ολοκλήρωσε ο χρυσός τη συνεδρίαση της Πέμπτης, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο μιας και πλέον εβδομάδας, καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου μετά τη χθεσινή εξασθένηση άσκησε πιέσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

  Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες ανησυχίες που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως αλλά και η αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Πεκίνου περιόρισαν τις απώλειες του χρυσού.

  Σημειώνεται ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κινείται πέριξ των 1.800 δολαρίων το τελευταίο διάστημα, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας σε πολλές αμερικανικές πολιτείες υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη, όπως έδειξαν για μια ακόμη φορά σήμερα τα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, διατηρώντας τη ζήτηση για το "ασφαλές καταφύγιο”.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, οι αιτήσεις χορήγησης επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν μόλις κατά 10.000, εξέλιξη που σύμφωνα με τους οικονομολόγους σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη πίεση που υφίσταται η αγορά εργασίας, καθώς ο αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων σε ορισμένες πολιτείες και οι περιορισμοί σε επιχειρήσεις, οδήγησαν σε "πάγωμα" της ανάκαμψης της αγοράς εργασίας.

  Κάποια στήριξη στην τιμή του χρυσού παρείχε και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της.

  Εν μέσω αυτού του κλίματος, το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού υποχώρησε κατά 13,50 δολάρια ή κατά 0,7%, τερματίζοντας την ημέρα στα 1.800,30 δολάρια η ουγγιά. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο του πολύτιμου μετάλλου από τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Απώλειες κατέγραψε και το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου, με την τιμή του να υποχωρεί κατά 19 σεντς ή περίπου 1% στα 19,573 δολάρια η ουγγιά, μετά την χθεσινή άνοδο κατά 1,2%.

  Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για τον χαλκό ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 2,9015 δολάρια η λίβρα, το αντίστοιχο συμβόλαιο για το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,8% στα 2.025,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου "έχασε” 0,7% και έκλεισε στα 837 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ