Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιουλ-2020 22:49

  Πετρέλαιο: Σε υψηλό 4μήνου έκλεισαν Brent και WTI

  Πετρέλαιο: Σε υψηλό 4μήνου έκλεισαν Brent και WTI
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο υψηλότερο σημείο τους από τις αρχές Μαρτίου έκλεισαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς μια αύξηση των εισαγωγών αργού στις ΗΠΑ και μια πτώση των αποθεμάτων βενζίνης στη χώρα έδειξαν "σημάδια" βελτίωσης της ζήτησης για ενεργειακούς πόρους, μολονότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ σημείωσαν επίσης μια εκτίναξη - έκπληξη.

  Σύμφωνα με τον Manish Raj, CFO στην Velandera Energy, "οι ΗΠΑ λειτουργούν ως αγορά τελευταίας καταφυγής για το αργό. Η δε πτώση των αποθεμάτων βενζίνης κατά σχεδόν 5 εκατ. βαρέλια, παρά την αυξημένη δραστηριότητα των διυλιστηρίων, δείχνει έντονη αύξηση της ζήτησης. Οι Αμερικανοί οδηγοί φαίνεται να έχουν ξαναβγεί στον δρόμο".

  Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουλίου, με τους αναλυτές σε έρευνα της S&P Global Platts να προβλέπουν μείωση 3,7 εκατ. βαρελιών. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίο είχε κάνει λόγο την Τρίτη για αύξηση περί τα 2 εκατ. βαρέλια.

  Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισε 21 σεντς ή 0,5%, στα 43,29 δολ. το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 28 σεντς ή 0,7%, κλείνοντας στα 40,90 δολ. το βαρέλι.

  Πρόκειται και για τα δύο για τα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones.

  Σε ξεχωριστή μηνιαία έκθεσή της, η EIA των ΗΠΑ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για την συνολική παραγωγή αργού τόσο το 2020 όσο και το 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ