Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιουλ-2020 12:18

  Deutsche Bank: H Αθήνα στις ομορφότερες πόλεις διεθνώς, αλλά είναι πιο ασφαλές να ταξιδέψετε προς Κύπρο και Ισπανία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Δεύτερη έκδοση της έκθεσης για τους τουριστικούς προορισμούς εν μέσω Covid-19 δημοσίευσε σήμερα η Deutsche Bank με σκοπό να επαναξιολογήσει τις πιο ασφαλείς χώρες για τους τουρίστες με βάση τα τελευταία στοιχεία, αλλά και να συμπεριλάβει τις πιο όμορφες πόλεις και χώρες στον κόσμο που θα μπορούσε να πάει ένας Ευρωπαίος και ειδικά ένας Γερμανός για εξόρμηση του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο.

  Όπως επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, λαμβάνονται υπόψη τον νέο αυτόν παράγοντα, και σε συνδυασμό με τις χώρες-προορισμούς που έχει προτείνει το Συμβούλιο της Ε.Ε., την αυστηρότητα των μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και θανάτων ημερησίως καθώς και το πόσο "ανοιχτή" είναι η κάθε χώρα στον τουρισμό, συστήνει ανεπιφύλακτα τις διακοπές σε Κύπρο και Ισπανία. Εκτός Ε.Ε οι χώρες που είναι αυτή τη στιγμή πιο ασφαλείς είναι η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία.

  Η έκταση του αντίκτυπου του κορονοϊού σε σχέση με τα κρούσματα είναι διαφορετική μεταξύ των χωρών: Πρώτον, υπάρχουν χώρες που μέχρι στιγμής κατάφεραν να μειώσουν το ποσοστό μετάδοσης με βιώσιμο τρόπο και να περιορίσουν το πρώτο κύμα. (π.χ. Δυτική Ευρώπη, Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδάς). Δεύτερον, υπάρχουν χώρες που συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης νέων καθημερινών κρουσμάτων και συνεχίζουν να περνούν το πρώτο κύμα (π.χ. ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Ινδία, Ρωσία, Αφρική). Και τρίτον, υπάρχουν  χώρες που βιώνουν ένα δεύτερο κύμα ενώ είχαν μειώσει τα καθημερινά ποσοστά των κρουσμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. Ιράν, Ισραήλ, Βουλγαρία). Αυτή είναι μία "λίστα" που κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει υπόψη του, σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα.

  Εξετάζοντας έναν νέο δείκτη, αυτόν των πιο όμορφων και πιο ασφαλών πόλεων ή χωρών, όπου λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων σε κυλιόμενη βάση 7 ημερών, η Deutsche Bank συνιστά ανεπιφύλακτα την Κόστα Ρίκα, την Ισλανδία και τη Νέα Ζηλανδία για τα καταπληκτικά τοπία τους, εάν κάποιος προτιμά διακοπές σε πιο φυσικά περιβάλλοντα, ενώ συστήνει το Παρίσι (Γαλλία), το Μπέργκεν (Νορβηγία) και την Πράγα (Τσεχία) εάν προτιμά κανείς ένα city break, καθώς αυτές οι πόλεις είναι στις πέντε πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο.

  ηξγ

  Στη λίστα των 10 ομορφότερων πόλεων και χωρών διεθνώς η Αθήνα και η Ελλάδα καταλαμβάνουν την 10η θέση, ωστόσο η Deutsche Bank αποφεύγει να τις συστήσει στους τουρίστες καθώς δεν συνδυάζουν υψηλά ποσοστά στους δείκτες ασφάλειας που εξετάζει. Αυτό ήταν και το συμπέρασμά της άλλωστε και στην προηγούμενη έκδοση, την πρώτη, της σχετικής έκθεσης.

  Όπως δείχνουν τα πράγματα, η "χαλάρωση" που ακολούθησε τη σταδιακή άρση των περιορισμών από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα και την αύξηση των κρουσμάτων – πολλά από τα οποία βέβαια έχουν να κάνουν με το άνοιγμα του τουρισμού – μετά από την επιτυχία που είχε σημειώσει η Ελλάδα κατά την περίοδο του lockdown, "κοστίζουν" σε ό,τι αφορά την ελκυστικότητα της χώρας μας ως ασφαλής προορισμός.

  Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αυστηρότητας των μέτρων που εφαρμόζονται στις χώρες, η Deutsche Bank συστήνει τις Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και Φινλανδία ως προορισμούς, ενώ σε ό,τι αφορά τα καταγεγραμμένα κρούσματα σε βάση 7 ημερών, συστήνει την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία. Επίσης η Κύπρος, η Εσθονία και η Λετονία έχουν και αυτές πολύ καλό σκορ με βάση αυτόν τον δείκτη. Σε ό,τι αφορά τους καταγεγραμμένους θανάτους σε διάστημα επτά ημερών συστήνει επίσης ανεπιφύλακτα τις Ισλανδία, Νέα Ζηλανδία και Ισπανία καθώς αυτές οι χώρες δεν έχουν κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο, κάτι που ισχύει και για την Κύπρο.  

  ξ

  Συνδυάζοντας όλους τους παραπάνω δείκτες, η Deutsche Bank καταλήγει πως η Κύπρος και η Ισπανία από Ευρώπη και οι Ισλανδία και Νέα Ζηλανδία εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, είναι οι χώρες που θεωρητικά είναι πιο ασφαλείς για τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Deutsche Bank: Σε ποιες χώρες να πάτε διακοπές φέτος - Οι κορυφαίοι ασφαλείς προορισμοί και η θέση της Ελλάδας

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ