Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουλ-2020 10:41

  Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

  Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:05 

  Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία της οικονομίας αλλά και στην πορεία του κορονοϊού του οποίου τα κρούσματα σημειώνουν σημαντική άνοδο στις ΗΠΑ. 

  Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,30%, ο δείκτης του Λονδίνου επίσης σημειώνει απώλειες 1,29% και ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,01%. 

  Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ισπανικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,02% και ο δείκτης του Μιλάνου κινείται οριακά πτωτικά κατά 0,03%.

  Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας των Μάιο σημείωσε μεγάλη αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 7,8% σε σχέση με τον Απρίλιο, σε ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 10%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.

  Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Κομισιόν σε επίπεδο Ε.Ε. αναμένεται βαθύτερη ύφεση με ευρύτερες αποκλίσεις. "Η οικονομία της Ε.Ε. θα βιώσει μια βαθιά ύφεση φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρά την ταχεία και ολοκληρωμένη πολιτική απάντηση τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε εθνικό επίπεδο", αναφέρεται.

  Επειδή η άρση των μέτρων περιορισμού προχωρά με πιο σταδιακό ρυθμό από ό,τι αναμενόταν στις εαρινές προβλέψεις, ο αντίκτυπος στην οικονομική δραστηριότητα το 2020 θα είναι πιο σημαντικός από τον αναμενόμενο. Η συρρίκνωση το 2020 επομένως στην ΕΕ, αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερη αλλά και η ανάπτυξη το 2021 θα είναι επίσης ελαφρώς λιγότερο ισχυρή.

  Στο μέτωπο του κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεσπιστημίου Johns Hopkins υπάρχουν πλέον περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ και οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 130.000. Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει το αίτημα τουλάχιστον 200 επιστημόνων οι οποίοι έκαναν λόγο για πιθανή εξάπλωση του ιού στον αέρα. 

  Οι επενδυτές επίσης εστιάζουν στις προσπάθειες των φαρμακευτικών για ανεύρεση θεραπείας και εμβολίου, με τις Regeneron Pharmaceuticals στις ΗΠΑ και την Sinovac Biotech στην Κίνα να ξεκινούν δοκιμές. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ