Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 15:06

  Citi: Δεν "βλέπει" κέρδη στις ευρωπαϊκές μετοχές τους επόμενους 12 μήνες

  Citi: Δεν "βλέπει" κέρδη στις ευρωπαϊκές μετοχές τους επόμενους 12 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα διατηρήσιμα νέα υψηλά στις αγορές απαιτούν νέα υψηλά στα κέρδη ανά μετοχή, αναφέρει η Citi σε επενδυτικό σημείωμα, προσθέτοντας ότι αυτό ενδεχομένως να βρίσκεται χρόνια μακριά, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι χάραξης στρατηγικής Robert Buckland και Ayush Tambi βλέπουν τις ευρωπαϊκές μετοχές περίπου στο ίδιο επίπεδο σε 12 μήνες και δεν θα "κυνηγούσαν" την αγορά υψηλότερα, αν και οι μετοχές βρίσκουν στήριξη από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης που φτάνουν τα $6 τρισ. σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

  Οι δύο αναλυτές περιμένουν τα κέρδη ανά μετοχή να υποχωρήσουν κατά 50% αυτό το έτος και επισημαίνουν ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για το 2021 εξακολουθούν να είναι κατά 30% υψηλότερες, υποδεικνύοντας ένα P/E στο 22x το 2021 και όχι 15x όπως δείχνουν οι μέσες εκτιμήσεις.

  Διατηρούν αμυντική κατεύθυνση με σύσταση overweight στον κλάδο υγείας, τις πρώτες ύλες και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και underweight στα καταναλωτικά αγαθά, χρηματοοικονομικά και βιομηχανία.

  Από χώρες προτιμούν Ελβετία, Σουηδία και Γαλλία, έναντι της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Τέλος, ανακοίνωσαν αλλαγές στη focus list με την προσθήκη των Adidas, Aker BP, British American Tobacco, DSV, Ericsson, Munich Re και Worldline, ενώ αφαιρούνται οι Delivery Hero, ArcelorMittal και LafargeHolcim.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021