Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 22:35

  Ισχυρά κέρδη για το αργό μετά την πρόβλεψη της IEA για άλμα της ζήτησης το 2021

  Ισχυρά κέρδη για το αργό μετά την πρόβλεψη της IEA για άλμα της ζήτησης το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρά κέρδη σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου μετά τις προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) η οποία περιμένει να δει φέτος πτώση-ρεκόρ στην παγκόσμια ζήτηση για να ακολουθήσει το επόμενο έτος αύξηση-ρεκόρ της ζήτησης καθώς οι οικονομίες θα ανακάμπτουν από την κρίση.

  Ειδικότερα, η IEA ανακοίνωσε ότι περιμένει η παγκόσμια ζήτηση να υποχωρήσει κατά 8,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2020, εμφανίζοντας "την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία".

  Για το 2021 η Υπηρεσία περιμένει η ζήτηση να ανακάμψει κατά 5,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σημειώνοντας "το μεγαλύτερο άλμα που έχει ποτέ καταγραφεί".

  "Η καταστροφή που υπέστη η ζήτηση στις αρχές του έτους ήταν ελαφρώς μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων, αν και πρωτόγνωρη", αναφέρει η IEA στην ανάλυση της για την παγκόσμια αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

  "Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιοχές που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού παραμένει υψηλός και η οικονομική δραστηριότητα – και σε αυτό πλαίσιο η ζήτηση – θα μπορούσαν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα για περισσότερο σε σύγκριση με άλλες περιοχές", προειδοποιεί.

  Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 1,26 δολ. ή 3,4% και σκαρφάλωσε στα 38,38 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

  Το Brent παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,1% στα 40,96 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ