Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 10:52

  "Μαζεύει" τις απώλειες το Χρηματιστήριο

  "Μαζεύει" τις απώλειες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:02

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Προσπάθεια να περιορίσει το εύρος της πτώσης και να αμυνθεί στη στήριξη των 630 μονάδων κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, χωρίς όμως να έχει αποτρέψει το βλέμμα του από το έντονα αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,35% στις 638,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,652% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.544,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,57% στις 344,25 μονάδες.
   

   

  Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου τείνει να εξελιχθεί ως ένα ακόμη κύμα πωλήσεων για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μάλιστα έχασε με χαρακτηριστική ευκολία τις όποιες στηρίξεις είχε δημιουργήσει κατά την ανάκαμψη του Μαΐου. Ήδη έχει μετρήσει απώλειες άνω των 50 μονάδων στον γενικό δείκτη, ενώ ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

  Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να είναι αδύναμος κρίκος μιας και του λείπουν κεφάλαια αν θέλει να μπορέσει να λειτουργήσει με όλες τις δυνάμεις του και να παρουσιάσει κέρδη στο μέλλον, σχολιάζει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance. Σίγουρα ωφελείται από την πρόγραμμα εγγυήσεων λόγω της κρίσης κάτι που θα φανεί στα επόμενα τρίμηνα.

  Αυτή την εβδομάδα θα λάβει χώρα ένα διαφορετικό roadshow, καθώς στις 16 και 17 Ιουνίου θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας το ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου για επενδυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

  Όπως είναι αναμενόμενο, στο επίκεντρο των ερωτήσεων των επενδυτών θα βρεθούν οι επιπτώσεις της κρίσης λόγω covid-19 στις προοπτικές και τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών, στον αντίκτυπο που θα έχει η κρίση στα κεφάλαια, τα κόκκινα δάνεια και την ποιότητα ενεργητικού τους.

  Κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα λάβουν χώρα και οι αναδιαρθρώσεις μέγιστης στάθμισης για τον δείκτη FTSE-25, με "κούρεμα" της στάθμισης σε Coca Cola και ΟΤΕ προκειμένου να πέσουν στο 10% της βαρύτητας του δείκτη, ενώ ο τραπεζικός κλάδος αυξάνει την βαρύτητα του. Σίγουρα μπορεί να δούμε αλλαγές ειδικά από τα χαρτοφυλάκια των θεσμικών με τον τραπεζικό να ωφελείται σημαντικά.

  Ταμπλό 

  Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ και ο Φουρλής ηγούνται της πτώσης καταγράφοντας απώλειες 5,48% και 5,62% αντίστοιχα, ενώ άνω του 4% είναι η πτώση σε Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank.

  Ο ΟΠΑΠ, η Βιοχάλκο, η Coca Cola και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 3%, ενώ οι ΔΕΗ, Jumbo, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ καταγράφουν πτώση που ξεπερνά το 2%.

  Άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Motor Oil, ΟΤΕ, Λάμδα και Titan, ενώ ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή ελέγχουν τις απώλειες τους κάτω από το 1%. Μόνο ο Σαράντης στον FTSE 25 είναι σε θετικά εδάφη, αλλά σημειώνει κέρδη μόλις 0,12%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021