Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 23:23

  Wall Street: Πάνω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά ο Nasdaq -δεν έπεισε η Fed

  Wall Street: Πάνω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά ο Nasdaq -δεν έπεισε η Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δέσμευση της Federal Reserve να χρησιμοποιήσει όλα της τα εργαλεία για να στηρίξει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν έπεισε τους επενδυτές οι οποίοι εστίασαν στην ανησυχία του επικεφαλής της Fed Jerome Powel για μακροπρόθεσμη ζημιά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

  Από την τάση της αγοράς διαφοροποιήθηκε ο κλάδος της τεχνολογίας οδηγώντας τον Nasdaq πάνω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

  Αναλυτικότερα, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 282 μονάδων (-1,04%), κλείνοντας στις 26.051 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 17 μονάδες ή 0,53% στις 3.190 μονάδες. Ο Nasdaq, κέρδισε 66 μονάδες ή 0,67% για να φτάσει στις 10.020 μονάδες.

  Οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου επεφύλαξαν θετική αντίδραση στις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Fed η οποία διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 0-0,25% και προέβλεψε ότι δεν θα το αυξήσει έως το 2022. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει έντοκα γραμμάτια και διασφαλισμένους με στεγαστικά δάνεια τίτλους με τουλάχιστον τον τρέχοντα ρυθμό. Ωστόσο, οι Dow Jones και S&P 500 αποθαρρύνθηκαν στη συνέχεια από τις δηλώσεις του Jerome Powell ο οποίος προέβλεψε άνευ προηγουμένου ύφεση στο β' τρίμηνο και ρεκόρ ανεργίας, ενώ μίλησε για μεγάλη αβεβαιότητα στο μονοπάτι της οικονομίας.

  "Δεν σκεφτόμαστε να αυξήσουμε τα επιτόκια, δεν σκεφτόμαστε καν να σκεφτούμε να αυξήσουμε τα επιτόκια", είπε o Powell, προειδοποιώντας ότι "πολλά εκατομμύρια άνθρωποι" θα χρειαστούν πιθανότατα περαιτέρω στήριξη τους επόμενους μήνες.

  Μάκρο

  Στα μάκρο της ημέρας, το κόστος κάποιων καταναλωτικών ειδών, όπως τα λαχανικά, αυξήθηκε για τα νοικοκυριά, ωστόσο ευρύτερα ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε ξανά τον Μάιο εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης που πυροδότησε η πανδημία του κορονοϊού.

  Επιχειρήσεις

  Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, τα 1000 δολάρια ξεπέρασε η μετοχή της Tesla (1.025,05 δολάρια) χάρη στην έφοδο της εταιρείας στην αγορά ηλεκτροκίνητων φορτηγών.

  Ζημίες στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αναμένει η αλυσίδα καφε Starbucks, καθώς εκτιμά ότι έχει απωλέσει έως και 3 δισ. δολάρια μέχρι σήμερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 4,08%, ενώ η μετοχή από την αρχή του έτους έχει σημειώσει πτώση 8%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 92,4 δισ. δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ