Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 16:59

  Wall Street: Δεν κράτησε πολύ η θετική αντίδραση στην Fed -ξανά στο "κόκκινο" Dow και S&P 500

  Wall Street: Δεν κράτησε πολύ η θετική αντίδραση στην Fed -ξανά στο "κόκκινο" Dow και S&P 500
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:59

  Πρόσκαιρη αποδείχθηκε η θετική αντίδραση των μετοχών στις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, με τους Dow Jones και S&P 500 να επιστρέφουν σε αρνητικό έδαφος και τον Nasdaq να διατηρεί σταθερά τα κέρδη του.

  Ο αρχικός ενθουσιασμός "ξεθώριασε" όταν ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell εξέφρασε την ανησυχία του για πιο μακροπρόθεσμη ζημιά στην οικονομία. 

  Λίγο πριν οι δείκτες είχαν περάσει σε θετικό έδαφος με ώθηση από την πρόβλεψη της Fed ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν έως το 2022. Παράλληλα οι αξιωματούχοι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για παροχή μεγαλύτερης στήριξης στην οικονομία μετά τα shutdowns για τον περιορισμό του κορονοϊού. Η Fed θα διατηρήσει επίσης τον τρέχοντα ρυθμό αγορών εντόκων γραμματίων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στις σταδιακές εβδομαδιαίες μειώσεις.

  Στο ταμπλό, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 235 μονάδων (-0,83%) στις 27.051 μονάδες. Ο S&P 500 επίσης χάνει 13 μονάδες ή 0,43% στις 3.193 μονάδες. Άνοδο σημειώνειο Nasdaq, κερδίζοντας 62 μονάδες ή 0,63% στις 10.016 μονάδες.

  Ο τεχνολογικός δείκτης κινείται σε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ με ώθηση από τις Amazon, Apple, Alphabet, Facebook και Netflix.

  Στα μάκρο της ημέρας, το κόστος κάποιων καταναλωτικών ειδών, όπως τα λαχανικά, αυξήθηκε για τα νοικοκυριά, ωστόσο ευρύτερα ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε ξανά τον Μάιο εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης που πυροδότησε η πανδημία του κορονοϊού.

  Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ζημίες στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αναμένει η αλυσίδα καφεστιατορίων Starbucks, καθώς εκτιμά ότι έχει απωλέσει έως και 3 δισ. δολάρια μέχρι σήμερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν 4,3%, ενώ η μετοχή από την αρχή του έτους έχει σημειώσει πτώση 8%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 92,4 δισ. δολαρίων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ