Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 15:39

  Χρηματιστήριο: Αναχώματα στην πτώση επιχειρούν να υψώσουν τράπεζες, Ελλάκτωρ

  Χρηματιστήριο: Αναχώματα στην πτώση επιχειρούν να υψώσουν τράπεζες, Ελλάκτωρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σημαντικές στηρίξεις στις μετοχές της Alpha Bank και του Ελλάκτωρ βρίσκει αυτήν την ώρα το  χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ θετικά επέδρασαν και οι ισχυρές προσφορές που κατατέθηκαν κατά την έκδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, κατά το σημερινό book building.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,21% στις 682,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 65,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 59,9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.651,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,87% στις 394,20 μονάδες.

  Το ελληνικό Δημόσιο εξέδωσε σήμερα τον δεύτερο τίτλο του από το ξέσπασμα της πανδημίας, με στόχο τη διατήρηση της παρουσίας στις αγορές αλλά και την ενίσχυση των ταμειακών αποθεμάτων της χώρας. Οι προσφορές, τρεις ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου, είχαν διαμορφωθεί πάνω από τα 15 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το τελικό επιτόκιο, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου (λήξης 2029) να διαμορφώνεται σήμερα στο 1,39% και στα χαμηλά τριών μηνών και το spread στις 172 μονάδες βάσης, πηγές του Capital.gr από την αγορά εκτιμούν ότι ο νέος τίτλος μπορεί να πετύχει ένα επιτόκιο της τάξης του 1,5% - 1,6%.

  Στα της αγοράς όμως, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, θα χρειαστεί χρόνος για τη διάσπαση της αντίστασης των 677 – 684 μονάδων, ενώ ακόμη πιο δύσκολο είναι το επόμενο επίπεδο των 720 - 725 μονάδων. Έτσι οι μικροδιορθώσεις θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ρευστότητας, αλλά και θα ανοίξουν τα περιθώρια ώστε η αγορά να έχει καλύτερη εικόνα για τα κρίσιμα ζητήματα που θα επηρεάσουν την πορεία της οικονομίας. Άλλωστε, στον τομέα του τουρισμού επικρατεί μία αβεβαιότητα ενώ και το ίδιο το υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τον τρόπο λειτουργίας και της μετακίνησης με αποτέλεσμα να υπάρχουν απορίες και φόβοι. Αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί σύντομα αν θέλουμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα νούμερα στην πιο σημαντική βιομηχανία μας, σχολιάζει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance.

  Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο πλησιάζουμε τους τρεις μήνες κρίσης και δεν είναι λίγοι οι επενδυτές κοιτούν πίσω σκεπτόμενοι τις σημαντικές ευκαιρίες δημιουργήθηκαν. Στις 22 Ιουνίου θα δούμε σημαντικές αλλαγές στις σταθμίσεις των μετοχών με τις τράπεζες να κερδίζουν σημαντική βαρύτητα κάτι που θα φέρει εισροές, ενώ παράλληλα θα αυξήσει και το volatility στην αγορά.

  Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank και Ελλάκτωρ σημειώνουν κέρδη 5,37% και 5,44% αντίστοιχα, ενώ ισχυρή είναι η ώθηση από το +3,78% της Πειραιώς, το +3,07% της Εθνικής και το +2,31% της Eurobank, οι οποίες νωρίτερα σημείωναν σημαντικές απώλειες. Κέρδη 1,90% για τον ΟΠΑΠ, με τον Φουρλή και τη Motor Oil να καταγράφουν ήπια κέρδη. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ και ο Σαράντης.

  Στον αντίποδα, ο ΑΔΜΗΕ υποχωρεί κατά 2,03%, με τις ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Titan, Aegean, Λάμδα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Jumbo και Coca Cola.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ