Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 22:17

  Μικρά κέρδη για το αργό, με το βλέμμα στην επικείμενη συνάντηση του OPEC+

  Μικρά κέρδη για το αργό, με το βλέμμα στην επικείμενη συνάντηση του OPEC+
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Aνοδικά έκλεισε το πετρέλαιο την Πέμπτη, αντλώντας στήριξη από τα στοιχεία που κατέδειξαν υψηλό βαθμό συμμόρφωσης των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του OPEC και των συμμάχων του στη συμφωνία που έχουν καταλήξει για τη μείωση της παραγωγής τους.

  Ωστόσο, οι επενδυτές παρέμειναν σχετικά επιφυλακτικοί, μην επιτρέποντας στις τιμές να αναρριχηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς αναμένουν να δουν εάν το καρτέλ και τα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν το σχήμα OPEC+ θα προχωρήσουν σε επέκταση των υφιστάμενων περικοπών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  Υπενθυμίζεται ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του OPEC+ συμφώνησαν τον Απρίλιο να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την αγορά και να στηρίξουν τις τιμές που κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και του τότε πολέμου προσφορών της Σαουδικής Αραβία και της Ρωσίας. 

  Τώρα, η Σαουδική Αραβία, de facto ηγέτης του καρτέλ, και η Ρωσία, που ηγείται των χωρών που συμπληρώνουν το σχήμα OPEC+, θέλουν να επεκτείνουν τις εν λόγω μειώσεις περαιτέρω και επρόκειτο να συναντηθούν εκτάκτως σήμερα για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αυτό.

  Ωστόσο, η αντίσταση ορισμένων χωρών να συμμορφωθούν πλήρως με τη συμφωνία οδήγησε στην αναβολή της έκτακτης αυτής συνάντησης.

  Σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας παρακολούθησης της αγοράς εμπορευμάτων Kpler στο Twitter, τον Μάιο οι χώρες του OPEC+ μείωσαν την παραγωγή τους κατά περίπου 8,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αριθμός που υποδηλώνει ότι το ποσοστό συμμόρφωσης διαμορφώθηκε στο 89%.

  Έτσι, το συμβόλαιο Ιουλίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate κατέγραψε την Πέμπτη μικρή άνοδο κατά 12 σεντς ή 0,3% και έκλεισε στα 37,41 δολάρια το βαρέλι.

  Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου brent, που αποτελεί και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, κινήθηκε μόλις 6 σεντς υψηλότερα ή 0,2% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 39,85 δολάρια το βαρέλι.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ