Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 15:57

  Απώλειες για τα futures της Wall Street μετά το ράλι

  Απώλειες για τα futures της Wall Street μετά το ράλι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά το χθεσινό ράλι που οδήγησε τον Dow Jones πάνω και από το ψυχολογικό επίπεδο των 26.000 μονάδων καθώς εδραιώνεται η αισιοδοξία για τις προοπτικές της οικονομίας μετά την απομάκρυνση των μέτρων περιορισμού που εφαρμόστηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

  Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 144 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν 20,20 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq διολισθαίνουν 33,75 μονάδες.

  Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έχουν επιδοθεί σε ένα ισχυρό ράλι τις τελευταίες εβδομάδες αντλώντας ώθηση από την επιστροφή των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μετά το κλείδωμα των προηγούμενων μηνών.

  Ο βιομηχανικός Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε τις συναλλαγές μόλις 1,4% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε το Φεβρουάριο στις 9.817,18 μονάδες.

  Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας τα οποία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1,88 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαϊού. Αν και τα στοιχεία δείχνουν την πρωτοφανή ζημιά που γνωρίζει η αγορά εργασίας από την κρίση του κορονοϊού, οι αναλυτές σημειώνουν πως η οικονομία μάλλον έχει ήδη υποστεί το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς και πλέον αναμένεται να αρχίσει να ανακάμπτει.

  Τα οικονομικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Απρίλιο στα 49,4 δισ. δολ. ενώ η παραγωγικότητα υποχώρησε 0,9% το α'  τρίμηνο, αντί για -2,5% που είχαν δείξει τα προκαταρκτικά στοιχεία.

  Οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προσθέσει 600 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 1,35 τρισ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ