Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 11:07

  Ανακάμπτει προς τις 660 μονάδες το Χρηματιστήριο

  Ανακάμπτει προς τις 660 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Με σημαντικά κέρδη και υψηλό τζίρο κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο "απαλλαγμένο" από τις εκροές που συνδέθηκαν με τις αλλαγές στους δείκτες του MSCI, πλέον κινείται και πάλι προς τις 660 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,08% στις 659,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.586,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,26% στις 341,67 μονάδες.

  Τα "υπόλοιπα" του rebalancing δείχνουν ότι η αγορά δέχεται τις εισροές των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στον small cap του MSCI, καθώς από σήμερα, η Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank και ο Titan διαπραγματεύονται σε αυτόν τον δείκτη, μετά την αφαίρεσή τους από τον Standard. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μάλιστα, όπως έδειξε και ο τζίρος, πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες εκροές, με το ΧΑ σήμερα να είναι "απαλλαγμένο" από το rebalancing που συγκρατούσε χαμηλά τις αποτιμήσεις.

  Την ίδια στιγμή, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου από σειρά εισηγμένων στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (Πειραιώς, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Motor Oil), τα οποία θα δείξουν την τάση και τις αντοχές τους στο δύσκολο τρίμηνο που επακολουθεί, το δεύτερο. Αν και πολλοί εγχώριοι αναλυτές τονίζουν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δεν θα είναι ενδεικτικά του έτους, καθώς το lockdown στην οικονομία, άρα και η επίδραση της κρίσης του κορονοϊού, άρχισε στα μέσα Μαρτίου, εκείνο που θα πρέπει να εστιάσει η αγορά είναι τις αντοχές των εισηγμένων ώστε να προσπεράσουν αυτόν τον σκόπελο.

  Επίσης, αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, στα οποία περιλαμβάνονται και οι τρεις εβδομάδες στις οποίες επιβλήθηκαν οι περιορισμοί. Η χώρα σταδιακά όμως επιστρέφει στην κανονικότητα, έχοντας επί της ουσίας χάσει το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου. Βέβαια, η εστίαση βρίσκεται και στις διεθνείς εξελίξεις, ειδικά μετά και την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, όπου μαίνονται τα επεισόδια μετά το θάνατο ενός αφροαμερικανού.

  Τεχνικά τώρα, όσο ο γενικός δείκτης παραμένει πάνω από τις 650 μονάδες, ο στόχος είναι οι 680 μονάδες. Στον αντίποδα, οι 630 μονάδες είναι η πρώτη στήριξη και ακολουθούν οι 612 και οι 580 μονάδες.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική και η ΓΕΚ Τέρνα ηγούνται της ανόδου, με κέρδη 5,87% και 4,71% αντίστοιχα, ενώ άνω του 3% είναι η άνοδος σε Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Jumbo και Πειραιώς. Τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΕΧΑΕ ξεπερνούν το 2% και εκείνα των ΟΠΑΠ και Eurobank το 1%.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και Σαράντης, με τις Titan, Τέρνα Ενεργειακή και Φουρλή να είναι χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΛΠ, Motor Oil και Coca Cola, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ