Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 14:21

  Στήριγμα σε Aegean και Coca Cola βρίσκει το Χρηματιστήριο

  Στήριγμα σε Aegean και Coca Cola βρίσκει το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Προσπάθεια να απορροφήσει τις πιέσεις από το profit taking κάνει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα πρόσημα σε συγκεκριμένους τίτλους να αλλάζουν συνεχώς και τη μεταβλητότητα να είναι παρούσα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,44% στις 663,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 52,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 48,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,82% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.601,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,84% στις 362,38 μονάδες.

  Η έντονη άνοδος του προηγούμενου τετραημέρου, καθώς και τα πρωινά κέρδη, "προκάλεσαν" αρκετά χαρτοφυλάκια να προχωρήσουν σε ενθυλάκωση των κερδών αυτών, προκαλώντας έντονη νευρικότητα στους περισσότερους τίτλους. Μάλιστα, η ρηχότητα της αγοράς ευνοεί τις ραγδαίες αλλαγές στην εικόνα που εμφανίζει το ΧΑ.

  Οι μέρες αυτές ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, καθώς κορυφώνεται αύριο το rebalancing από τα passive index funds που συνδέονται με τους δείκτες του MSCI. Όπως είναι γνωστό, από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Titan μεταφέρονται στον small cap του οίκου και αφήνουν τον standard χωρίς ελληνικό τραπεζικό εκπρόσωπο.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι το κλίμα στην αγορά έχει επιδεινωθεί μετά τη διάσπαση και των 645-650 μονάδων, καθώς τα χαρτοφυλάκια με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα βρίσκονται σε διαδικασία αναπροσαρμογής των θέσεων μετά από το πακέτο μέτρων που πρότεινε η Κομισιόν για την ανάκαμψη της ΕΕ, για το οποίο όπως σημειώνει η Citigroup, η Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από αυτό.

  Επίσης, από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα η αγορά θα παραμείνει εστιασμένη στον τραπεζικό κλάδο, καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Και όπως επισημαίνει η Bank of America, σε γενικές γραμμές στο λειτουργικό μέτωπο τα αποτελέσματα θα είναι καλά, αλλά το υπόλοιπο του έτους πιθανότατα θα είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς τα έσοδα πιθανότατα θα τεθούν υπό πίεση και θα μπορούσαν να εμφανιστούν νέα κόκκινα δάνεια με αθετήσεις πληρωμών. Έτσι οι προοπτικές τις οποίες θα δώσουν οι διοικήσεις θα έχουν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι συνήθως, όπως τονίζεται.

  Ταμπλό 

  Στο ταμπλό τώρα, Aegean και Coca Cola ηγούνται της νέας αντίδρασης, με το +3,26% και +3,35% που καταγράφουν, με την Alpha Bank να είναι στο +2,72% και τις ΔΕΗ, Motor Oil και Μυτιληναίο να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια.

  Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΧΑΕ, Φουρλής και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Λάμδα και Jumbo. Οι απώλειες σε Σαράντη και ΟΛΠ ξεπερνούν το 1% ενώ εκείνες των ΕΥΔΑΠ και Titan το 2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ