Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Μαϊ-2020 15:02

  Αίγυπτος: Πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δημοπρασία ομολόγων στην ιστορία της

  Αίγυπτος: Πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δημοπρασία ομολόγων στην ιστορία της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αίγυπτος άντλησε σήμερα $5 δισ. στη μεγαλύτερη έκδοση στην ιστορία της στις διεθνείς αγορές ομολόγων, σε μία ένδειξη της ισχυρής ζήτησης που εκδηλώνεται από την πλευρά των επενδυτών παρά την κρίση του κορονοϊού.

  Οι προεγγραφές ήταν υπερτετραπλάσιες της έκδοσης, με τις συνολικές προσφορές να φτάνουν τα $22 δισ. "αντανακλώντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην οικονομία της Αιγύπτου", όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

  Ζήτηση εκδηλώθηκε από επενδυτές από την Ασία, την Αφρική, την Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, κάτι που βοήθησε τη χώρα να μειώσει τις αποδόσεις στα ομόλογα της κατά 50 μονάδες βάσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. 

  Η διάθεση αφορούσε $2 δισ. σε ομόλογα λήξης το 2050 με απόδοση 8,875% καθώς και $1,25 δισ. σε τετραετή ομόλογα με απόδοση 5,75% και $1,75 δισ. σε ομόλογα λήξης το 2032 με 7.625%.

  Η πολυπληθέστερη χώρα του Αραβικού κόσμου, ξεπέρασε το επίπεδο των $2 δισ. σε δημοπρασία τον περασμένο Νοέμβριο, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει ένα νέο δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

  Η τελευταία έκδοση θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το δημοσιονομικό έτος 2020-2021 καθώς και τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ