Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Μαϊ-2020 21:45

  Σε χαμηλό μίας και πλέον εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός

  Σε χαμηλό μίας και πλέον εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μίας και πλέον εβδομάδας, καθώς τα αχνά σημάδια βελτίωσης της οικονομίας που έδειξαν τα τελευταία στοιχεία απέστρεψαν τους επενδυτές από την "ασφάλεια” του μετάλλου.

  "Τα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι έχουμε δει τον πάτο”, οπότε οι traders "άρχισαν να αποκομίζουν μέρος των κερδών τους πριν την έλευση του Σαββατοκύριακου”, σημειώνει ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής στην AvaTrade.

  "Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η οικονομική δραστηριότητα δεν είναι πιθανό να επιστρέψει γρήγορα στο προηγούμενο επίπεδο", πρόσθεσε στο MarketWatch, τονίζοντας ότι "έχουμε ακόμη δύσκολο δρόμο μπροστά μας και οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη".

  Σημειώνεται ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη έδειξαν ότι ο σύνθετος δείκτης PMI στη Γαλλία ανήλθε στις 30,5 μονάδες τον Μάιο από το χαμηλό των 11,1 μονάδων τον Απρίλιο, στη Γερμανία σημείωσε άνοδο στις 31,4 μονάδες από 17,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύθηκε στις 28,9 μονάδες από τις 13,8 μονάδες τον Απρίλιο.

  Οι επενδυτές εξέλαβαν θετικά και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι σε προσαρμοσμένη βάση οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 2,44 εκατ., αριθμός που αν και ιδιαίτερα υψηλός βαίνει μειούμενος για έβδομη συνεχή εβδομάδα.

  Επιπλέον, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ εμφάνισαν ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό συρρίκνωσης της δραστηριότητάς τους, με την IHS Markit να αναφέρει ότι ο σύνθετος δείκτης PMI βελτίωθηκε στις 39,8 μονάδες τον Μάιο από τις 36,1 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο. 

  Εστιάζοντας σε αυτά τα θετικά, εν μέσω της γενικότερης "μαυρίλας” που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, στοιχεία, οι επενδυτές στράφηκαν σε πιο επικίνδυνα assets απομακρυνόμενοι μεταξύ άλλων και από τον χρυσό.

  Έτσι, το συμβόλαιο Ιουνίου για το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε την Πέμπτη 30,20 δολάρια ή κατά 1,7% και έκλεισε στα 1.721,90 δολάρια η ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Απώλειες κατέγραψε και το ασήμι παράδοσης Ιουλίου, το οποίο υποχώρησε κατά 66,7 σεντς ή 3,7%, τερματίζοντας τη συνεδρίαση στα 17,364 δολάρια η ουγγιά, μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 0,7%.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Ιουλίου για τον χαλκό υποχώρησε κατά 1,% στα 2,432 δολάρια η λίβρα, η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου σημείωσε πτώση 7,3% στα 866,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο "έχασε” 4,5% και έκλεισε στα 2.062,30 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ