Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 17:55

  Ενισχύονται οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά

  Ενισχύονται οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος στις τιμές των ομολόγων. Εκτός από τη στήριξη της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, στη δευτερογενή αγορά καταγράφηκε σήμερα και ικανοποιητική ζήτηση από επενδυτές. Αποτέλεσμα ήταν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει έως το 2,025 από 2,11% που κυμαίνονταν χθες.

  Αναλόγως υποχώρησαν και οι αποδόσεις του 5ετούς στο 1,38% από το 1,46% και του 15ετούς στο 2,07% από 2,11%.

  Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 54 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 32 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 2,04% από 2,10% έναντι -0,53% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί 2,57% από το 2,62% που έκλεισε χθες.

  Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται έναντι του δολαρίου νωρίς το απόγευμα στα 1,0803 δολ από τα 1,0818 δολ. που άνοιξε η αγορά.

  Η αναζωπύρωση της αβεβαιότητας για την πορεία της πανδημίας και της ανησυχίας για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας ευνοούν το δολάριο. Θετικά επηρέασε το δολάριο η χθεσινή ομιλία του προέδρου της Fed, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο για μείωση του επιτοκίου αναφοράς σε αρνητικά επίπεδα. Ωστόσο, η προθεσμιακή αγορά συνεχίζει να τιμολογεί ότι η Fed θα μειώσει το επιτόκιο αναφοράς σε αρνητικό επίπεδο τον Μάρτιο 2021.

  Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0792 δολ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ