Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 16:00

  Ανοδικά αντιδρά το πετρέλαιο στην αύξηση των τιμών πώλησης της Σαουδικής Αραβίας

  Ανοδικά αντιδρά το πετρέλαιο στην αύξηση των τιμών πώλησης της Σαουδικής Αραβίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.01

  Ισχυρή άνοδο, που αρχικά είχε χαρακτηριστικά άλματος, σημειώνει η τιμή του πετρελαίου μετά την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει τις τιμές για τα διυλιστήρια παγκοσμίως.

  Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αργό τύπου brent παράδοσης Ιουλίου, ενισχύεται κατά 1,95% στα 30,30 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο.

  Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Ιουνίου, κινείται στο +3,92% και τα 24,93 δολάρια το βαρέλι.

  Η κρατική Saudi Aramco, η οποία νωρίτερα το τρέχον έτος ξεκίνησε έναν πόλεμο τιμών προσφέροντας τεράστιες εκπτώσεις για το αργό που παράγει, αύξησε τις τιμές της για τον Ιούνιο. Η κίνηση έρχεται καθώς το βασίλειο και οι σύμμαχοί του στον OPEC+ έχουν ξεκινήσει ραγδαίες περικοπες στην παραγωγή τους σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν στην ισορροπία σε μια πλημμυρισμένη αγορά.

  "Οι ψηλότερες τιμές της Aramco υποδηλώνουν μια ανάκαμψη της ζήτησης και στέλνουν σήμα ότι ο OPEC+ πράγματι ξεκίνησε να μειώνει την παραγωγή του", σχολιάζει ο Hans van Cleef, ανώτερος οικονομολόγος ενέργειας της ABN Amro.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ