Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαϊ-2020 21:37

  Πάνω από τα $24 σκαρφάλωσε το αργό με άλμα 20,5%

  Πάνω από τα $24 σκαρφάλωσε το αργό με άλμα 20,5%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ένα νέο ράλι επιδόθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τα χθεσινά τους κέρδη καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η σταδιακή επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα τονώσει σημαντικά την ζήτηση μετά την κατάρρευση των προηγούμενων εβδομάδων.  

  Σε αυτό το κλίμα το αργό παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε σήμερα 4,17 δολ. ή 20,5% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 24,56 δολ. το βαρέλι μετά τα χθεσινά του κέρδη σε ποσοστό 3,1%. Το συμβόλαιο συμπλήρωσε ταυτόχρονα πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. 

  Οι προοπτικές της ζήτησης μοιάζουν ευνοϊκότερες καθώς αρκετές αμερικανικές πολιτείες και μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης και της Ασίας άρουν σταδιακά τα δρακόντεια μέτρα που επέβαλαν στο αποκορύφωμα της πανδημίας. 

  Η παγκόσμια ζήτηση για "μαύρο χρυσό" τον Απρίλιο κατέρρευσε κατά ποσοστό της τάξης του 30%, σύμφωνα με αναλυτές, ενώ η ανάκαμψη της αναμένεται να είναι αργή, ειδικά στον βαθμό που οι αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να κρατήσουν τα αεροσκάφη τους στο έδαφος για μήνες.

  Την ίδια στιγμή, η προσφορά περιορίζεται καθώς ήδη από την 1η Μαΐου έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία στο πλαίσιο του ευρύτερου καρτέλ OPEC+ για τον περαιτέρω περιορισμό της παραγωγής κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020