Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 22:10

  Δεύτερη ημέρα κερδών για τον χρυσό

  Δεύτερη ημέρα κερδών για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο χρυσός, "γράφοντας” κέρδη για δεύτερη διαδοχική ημέρα, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το μέγεθος του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού και ενώ φαίνεται να αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή.

  Τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία και την επιχειρηματική δραστηριότητα, καταδεικνύουν ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομική δραστηριότητα είναι μεγαλύτερες από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, γεγονός που έστρεψε τους επενδυτές στην ασφάλεια του κίτρινου μετάλλου. 

  Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι ακόμη 4,4 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Απριλίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων τον τελευταίο μήνα στα 26 εκατομμύρια.

  Την ίδια στιγμή, τα τελευταία στοιχεία της Markit επιβεβαίωσαν την πρωτοφανή κατάρρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες κατρακύλησε τον Απρίλιο εν μέσω της πανδημίας σε νέο ιστορικό χαμηλό στις 27,4 μονάδες από 40,9 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Markit.

  Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες υποχώρησε επίσης σε νέο ιστορικό χαμηλό στις 27,0 μονάδες από 39,8 μονάδες τον Μάρτιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης διολίσθησε στις 36,9 μονάδες από 48,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. 

  Ο δείκτης για την παραγωγή στην μεταποίηση κατρακύλησε στις 29,4 μονάδες από 46,5 μονάδες τον Μάρτιο. 

  "Η επιδείνωση στις αρχικές μετρήσεις του δείκτη PMI δείχνει έναν ρυθμό συρρίκνωσης που ξεπερνά ακόμα και αυτούς που καταγράφηκαν στο αποκορύφωμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, με τις θέσεις εργασίας να χάνονται με πρωτοφανή ρυθμό", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit. 

  Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο χρυσός κατάφερε να κινηθεί ανοδικά παρότι το δολάριο παραμένει ισχυρό. 

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά 7,10 δολάρια ή κατά 0,4% και έκλεισε στα 1.745,40 δολάρια η ουγγιά, αν και ενδοσυνεδριακά αναρριχήθηκε μέχρι και τα 1.764,20 δολάρια. Σημειώνεται ότι εχθές το κίτρινο μέταλλο σημείωσε άνοδο κατά 3%.

  Μικρά κέρδη κατέγραψε και το συμβόλαιο Μαΐου για το ασήμι, που ενισχύθηκε κατά 2,2 σεντς ή 0,1% και τερμάτισε στα 15.357 δολάρια η ουγγιά, μετά την άνοδο κατά 3% που σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε κατά 1% και έκλεισε στα 2,312 δολάρια η λίβρα, το συμβόλαιο Ιουλίου για την πλατίνα σημείωσε άνοδο 3% στα 788 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε "άλμα” σχεδόν 5,8% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 2.001 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ