Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 14:11

  Ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο

  Ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Σημαντικά έχουν περιοριστεί τα κέρδη στο χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, καθώς οι πωλητές εξακολουθούν να βρίσκονται στις επάλξεις, ειδικά σε επιλεγμένους τίτλους, με τη λήξη των παραγώγων να οδηγούν στιγμιαία τον γενικό δείκτη ακόμη και σε αρνητικά εδάφη. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,10% στις 608,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,7 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.466,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,16% στις 348,12 μονάδες.

  Αν και το ΧΑ άρχισε τις συναλλαγές δείχνοντας ότι μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος της χθεσινής διόρθωσης, εντούτοις μετά τις 11:30 η ανοδική κίνηση άρχισε να φθίνει, με τον γενικό δείκτη να αδυνατεί να κινηθεί και πάλι πάνω από τις 610 μονάδες. Η νευρικότητα είναι έκδηλη, καθώς οι πωλητές, ειδικά σε επιλεγμένους τίτλους, δείχνουν να μην έχουν ολοκληρώσει τις εντολές που επανεκκίνησαν από χθες. 

  Το κλίμα έγινε κατά τι αρνητικό και για τις τράπεζες, μετά τη νέα ανάλυση της JP Morgan, η οποία προχώρησε σε σημαντικές μειώσεις των τιμών στόχων στον κλάδο, εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας που εντείνει η κρίση του κορονοϊού. Το ξέσπασμα της επιδημίας του COVID-19 έχει διαταράξει σημαντικά τις προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες, και συνεπώς την θετική επενδυτική θέση που είχε η JP Morgan για τον κλάδο, όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα σε νέα έκθεσή της.   

  Σε αυτό το πλαίσιο, μικρή στήριξη παρέχει το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει πολύ προσεκτικά να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα με τη Γερμανία μάλιστα να παρουσιάζει έναν οδικό χάρτη για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ πέρασαν την κορυφή της πανδημίας.

  Πάντως, τεχνικά, τόσο ο γενικός δείκτης όσο και ο FTSE 25 παλινδρομούν στο μέσο των στηρίξεων και των αντιστάσεών τους, αποτυπώνοντας μια διάθεση αφομοίωσης των επιπέδων. Ο γενικός δείκτης είναι ακόμη αδύναμος να δοκιμάσει την αντίσταση των 630 μονάδων, όπως έδειξε και η συνεδρίαση της 14ης Απριλίου, ενώ αντέχει έναντι πιθανής προσέγγισης της στήριξης των 570-582 μονάδων. Για τον FTSE 25 οι 1.390 μονάδες έχει γίνει κοντινή στήριξη, με τις 1.533 μονάδες η κοντινή αντίσταση, η διάσπαση της οποίας μπορεί να δώσει συνέχιση στη ζώνη των 1.600 μονάδων.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, το +4,04% του Ελλάκτωρ και το +5,65% της Βιοχάλκο στηρίζουν το θετικό πρόσημο στο ΧΑ, ενώ ΕΧΑΕ και Φουρλής ακολουθούν με κέρδη 2,79% και 2,40% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

  Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 5,83%, ενώ ΟΠΑΠ και Πειραιώς είναι στο -1,13% και -1,04% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Titan, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Μυτιληναίος, Coca Cola και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή οι Motor Oil και Aegean.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ