Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 11:08

  Περιορίζεται η δυναμική της ανόδου στο Χρηματιστήριο (upd)

  Περιορίζεται η δυναμική της ανόδου στο Χρηματιστήριο (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:24

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Περιορίζεται σταδιακά η ανοδική κίνηση στο χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με την αγορά όμως να συνεχίζει να βρίσκει στηρίξεις στις θετικές εξελίξεις που φέρνουν για τον τραπεζικό κλάδο οι τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ αναμένει με μεγαλύτερες προσδοκίες τη συνέχεια του Eurogroup σήμερα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,95% στις 614,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.500,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,91% στις 368,92 μονάδες.

  Μετά από το άκαρπο Eurogroup της Τρίτης, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν σήμερα για την αναζήτηση ενός πακέτου, αποδεκτού από όλους, που θα στηρίξει τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Και μπορεί οι διαφορές να είναι ακόμη μεγάλες μεταξύ του Βορρά και του Νότου, εντούτοις οι προσδοκίες έχουν καλλιεργηθεί, δεδομένης και της προειδοποίησης της ΕΚΤ ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ευρώπης είναι τεράστιες και με κάποιον τρόπο πρέπει να καλυφθούν.

  Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο οι ευρωαγορές όσο και η ελληνική, θεωρούν ότι η πρόβλεψη της ΕΚΤ για ανάγκες που φτάνουν συνολικά στα 2,5 τρισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 τρισ. ευρώ πρέπει να διατεθεί φέτος, θα ασκήσει σημαντικές πιέσεις στους Ευρωπαίους Υπουργούς προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία. Βέβαια, η Ευρώπη μας έχει συνηθίσει σε αρκετές καθυστερήσεις έως ότου δώσει κάποια λύση στις κρίσεις που αντιμετωπίζει, εντούτοις ουδείς παραβλέπει το γεγονός ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Ισπανία, οι 3η και 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, οι οποίες έχουν πληγεί και περισσότερο, είναι "πολύ μεγάλες για να μην σωθούν εγκαίρως".

  Το Eurogroup προς το παρόν έχει ορισθεί για τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος είχε και τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις, έκανε λόγο για συμφωνία στο θέμα της ΕΤΕπ (σ,σ. που είναι και το πλέον ανώδυνο πολιτικά), αλλά και για κάποια υποχώρηση σε δάνεια του ESM χωρίς όρους μόνο όμως για κάλυψη υγειονομικών δαπανών και όχι για μεγαλύτερης χρονικά διάρκειας στήριξη που θα πρέπει, αναφέρει, να έχει κάποιες αιρεσιμότητες.

  Πάντως, τεχνικά, το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να επιβεβαιώνει το αισιόδοξο σενάριο που θέλει τον Γενικό Δείκτη να εκτονώνει την κίνηση του στις 650 μονάδες, επίπεδο το οποίο ταυτίζεται με το 38,2% της κίνησης που έχει μεσολαβήσει μεταξύ υψηλού και χαμηλού έτους. Σε αυτό συναινούν και οι ταλαντωτές οι οποίοι βρίσκονται σε ζώνες υποτιμητικής υπερβολής σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές.

  Στο ταμπλό τώρα, Βιοχάλκο και Φουρλής σημειώνουν κέρδη 4,67% και 4,52% αντίστοιχα, με την Coca Cola και τον ΟΤΕ να είναι στο +3,12% και +2,09% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Σαράντης και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Motor Oil< ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Jumbo.

  Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι Titan, ΟΛΠ και Μυτιληναίος, με τη ΔΕΗ να είναι στο -1%. Χωρίς μεταβολή, αλλά με αρκετή νευρικότητα η Eurobank.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ