Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαρ-2020 10:45

  Άλμα των futures μετά από την παρέμβαση της Fed (upd)

  Άλμα των futures μετά από την παρέμβαση της Fed (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:50

  Σε θετικό πρόσημο "γυρίζουν” τα futures στην Wall Street, μετά από την απροσδόκητη παρέμβαση της Federal Reserve πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο.

  Ειδικότερα η Fed ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων για να στηρίξει την αγορά. 

  Συγκεκριμένα, η Fed ανήγγειλε πως θα αγοράσει assets "στις ποσότητες που χρειάζεται" γα να υποβοηθήσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποτελεσματική μετάδοση της νομισματικής πολιτικής, κρατώντας χαμηλά το κόστος δανεισμού.

  Η Fed είχε προηγουμένως θέσει ως όριο αγορών παγίων τα 700 δισ. δολάρια. 

  Η είδηση αυτή οδήγησε σε αλλαγή κατεύθυνσης τα futures, που μέχρι πρότινος προϊδέαζαν για μεγάλη πτώση, καθώς την Κυριακή η αμερικανική Γερουσία καταψήφισε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών για την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι Δημοκρατικοί διαφώνησαν ισχυριζόμενοι πως η βοήθεια είναι περισσότερο προσανατολισμένη στο να υποστηριχθεί η Wall Street παρά η αγορά.

  Αυτή την ώρα, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 636 μονάδες ή 3,2%, ενώ του S&P 500 σημειώνουν άνοδο κατά 3,8%. Τα futures του Nasdaq σημειώνουν άνοδο 4,1%.

  Το δολάριο ακολουθεί πτωτική πορεία μετά από την ανακοίνωση της fed, και χάνει 0,6% έναντι του ευρώ, στα 1,0757 δολάρια.

  Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Dow Jones έχασε 4,6%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 4,3% και ο Nasdaq επίσης σημείωσε πτώση 3,8%. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Dow Jones από τις 12 Φεβρουαρίου έχει χάσει 35,1%, ο S&P 500 32% και ο Nasdaq έχει υποχωρήσει από τις 19 Φεβρουαρίου κατά 30%. 

  H απόρριψη του νομοσχεδίου υπογραμμίζει την έλλειψη συναίνεσης Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τη ψήφιση ενός πακέτου σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία και την χρηματοπιστωτική αγορά που έχει χτυπηθεί σημαντικά καθώς ο κορονοϊός έχει σταματήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ