Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαρ-2020 21:54

  Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό, έχασε 2,1%

  Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό, έχασε 2,1%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας ωστόσο πτωτικά την εβδομάδα, καθώς η έντονη μεταβλητότητα και νευρικότητα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις αγορές έπληξε και τα λεγόμενα "ασφαλή καταφύγια”, όπως το κίτρινο μέταλλο, δεδομένου ότι οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις θέσεών τους προκειμένου να εξασφαλίσουν μετρητά για να καλύψουν μέρος των απωλειών τους στις μετοχικές αξίες.

  Ωστόσο, οι νέες κινήσεις από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ που συζητείται στο Κογκρέσο για στήριξη τόσο των νοικοκυριών μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων με απευθείας οικονομική ενίσχυση αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσφέρει μια αχτίδα αισιοδοξίας.

  Έτσι, μετά την οριακή αύξησή του εχθές, ο χρυσός κινήθηκε και σήμερα υψηλότερα. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Απριλίου για τον χρυσό ενισχύθηκε την παρασκευή κατά 5,30 δολάρια ή κατά 0,4% και έκλεισε στα 1.484,60 δολάρια η ουγγιά. Κατάφερε έτσι να περιορίσει λίγο τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 2,1%. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για το πολύτιμο μέταλλο, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε επίσης απώλειες άνω του 9%, σημειώνοντας την μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση από τον Σεπτέμβριο του 2011.

  Οι επενδυτές μάλιστα εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το πολύτιμο μέταλλο θα κινηθεί υψηλότερα και πάλι, εκτός εάν επιστρέψει το κύμα πανικού στις αγορές που προκάλεσε τις μαζικές πωλήσεις των προηγούμενων ημερών.

  Κέρδη κατέγραψε και το συμβόλαιο Μαΐου για το ασήμι, που σημείωσε άνοδο 25,1 σεντς ή 2,1% και έκλεισε στα 12,385 δολάρια η ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο, το μέταλλο κατέγραψε "βουτιά” 14,6%.

  Ανοδικά έκλεισε και το συμβόλαιο Απριλίου για την πλατίνα, που ενισχύθηκε κατά 4,3% στα 622,50 δολάρια η ουγγιά, γράφοντας όμως απώλειες 16% σε εβδομαδιαία βάση.

  Με άνοδο τερμάτισε τη συνεδρίαση και το συμβόλαιο Ιουνίου για την πλατίνα, που ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 1.540,20 δολάρια η ουγγιά, ενισχύοντας τα κέρδη του σε διάστημα εβδομάδας στο 2%.

  Αντίθετα, πτώση 0,6% σημείωσε την Παρασκευή το συμβόλαιο Μαΐου για τον χαλκό, που έκλεισε στα 2,1715 δολάρια η λίβρα, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές τους στο 12%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ