Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαρ-2020 20:59

  Ανέκαμψε οριακά από τα χαμηλά του για το 2020 ο χρυσός

  Ανέκαμψε οριακά από τα χαμηλά του για το 2020 ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανέκαμψε μερικώς στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο χρυσός από τα χαμηλότερα επίπεδα για το 2020, στα οποία είχε κλείσει στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις λαμβάνουν αποφασιστική δράση για τη στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας, υπό το βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού και των βαρύτατων επιπτώσεών της στην οικονομική δραστηριότητα.

  Οι πρόσφατες απώλειες στα χρηματιστήρια είχαν οδηγήσει σε ρευστοποίηση χρυσού λόγω ανάγκης για μετρητά, ενώ οδήγησαν και σε άνοδο του δολαρίου έναντι των διεθνών ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

  "Με όλη αυτή την παροχή ενισχύσεων και κινήτρων από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, η φρενίτιδα στις αγορές χρέους τροφοδοτεί ανάλογη φρενίτιδα και στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων", τόνιζε ο  Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο χρυσός "εξακολουθεί να κινείται με μεγάλη μεταβλητότητα".

  Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε στα 1.479,30 δολάρια ανά ουγγιά, κερδίζοντας 1,40 δολ. ή 0,09%, ενώ την Τετάρτη είχε υποχωρήσει κατά 3%. Το ασήμι Μαΐου ενισχύθηκε κατά 36,2 σεντς ή 3,1%, κλείνοντας στα 12,134 δολ. ανά ουγγιά.

  "Αναμένουμε οι χρηματοοικονομικές αγορές να παραμείνουν σε κλίμα risk off τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, κάτι το οποίο σημαίνει ισχυρό δολάριο και αδύναμες τιμές για τον χρυσό", ανέφερε η Georgette Boele, αναλύτρια πολύτιμων μετάλλων στην ABN Amro, σε σημείωμά της.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,6%, κλείνοντας στα 2,1855 δολ. η λίβρα. Η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε κατά 1,4% στα 596,80 δολάρια ανά ουγγιά,  ωστόσο το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε ισχυρή άνοδο 7,7%, στα 1.529,40 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ