Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαρ-2020 14:10

  Ιταλία: "Φρένο" στις αθρόες πωλήσεις κρατικών ομολόγων μετά από δημοσίευμα για παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας

  Ιταλία: "Φρένο" στις αθρόες πωλήσεις κρατικών ομολόγων μετά από δημοσίευμα για παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περιορίστηκαν οι σημερινές μεγάλες πωλήσεις κρατικών ιταλικών ομολόγων μετά από δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ιταλίας παρενέβη για να αγοράσει ιταλικά ομόλογα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να σταθεροποιήσει την εξαιρετικά άστατη αγορά.

  Νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων είχαν εκτιναχθεί κατά περισσότερο από 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας), καθώς πανικός έχει καταλάβει τις αγορές ομολόγων και οι ρηχές συναλλαγές διόγκωναν τις κινήσεις των τιμών.

  Οι πωλήσεις ξεθύμαναν μετά το δημοσίευμα ότι η Τράπεζα της Ιταλίας αγοράζει ιταλικούς τίτλους στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του συστήματος κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης για τη διασφάλιση ομαλών συνθηκών στις αγορές ομολόγων.

  Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε μετά το δημοσίευμα άνοδο κατά 40 μονάδες βάσης στο 2,78%, χαμηλότερα από το 3% που είχε φθάσει στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. H διαφορά με την απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου μειώθηκε στις 301 μονάδες βάσης από το υψηλό επίπεδο των σχεδόν 320 μονάδων βάσης.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ