Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιαν-2020 16:54

  Σε τροχιά ανάκαμψης η Wall Street μετά την κατρακύλα της Δευτέρας

  Σε τροχιά ανάκαμψης η Wall Street μετά την κατρακύλα της Δευτέρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διευρύνουν τα κέρδη τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς η ανοδική αντίδραση μετά την κατρακύλα της Δευτέρας κερδίζει έδαφος, αντλώντας ώθηση και από την αισιοδοξία για την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων. 

  Συνολικά, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν γνωστοποιήσει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα τους, το 67% έχει ανακοινώσει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Οι επενδυτές πάντως συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Κίνα, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν σήμερα ότι οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει πλέον τους 100 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 4.515.

  Οι αναλυτές εστιάζουν στον αντίκτυπο που έχει η εξάπλωση του κοροναϊού στην ήδη αποδυναμωμένη λόγω του εμπορικού πολέμου κινεζική οικονομία. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω καθώς οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές λόγω της διευρυμένης εορταστικής περιόδου για το σεληνιακό νέο έτος και ενώ η τουριστική κίνηση συρρικνώνεται δραματικά.

  Δείκτες – Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 202,06 μονάδες (0,71%) στις 28.740,03 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 117,86 μονάδες (1,29%) στις 9.257,63 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 32,49 μονάδες (1%) στις 3.276,17 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η  Intel στα 67,36 δολ. με άνοδο 1,68 δολ. ή 2,55% και ακολουθούν η Apple με άνοδο 2,31% στα 316,05 δολ. και η American Express  με κέρδη 2,25% στα 133,58 δολ. 

  Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα είναι η 3M (-5,87%), η Pfizer (-4,03%) και η Boeing (-0,46%).

  Από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων ο κολοσσός των καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων 3M – εταιρεία του δείκτη Dow Jones – ανακοίνωσε σήμερα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δ΄ τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 1.500 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

  Από την πλευρά της, η United Technologies, η οποία επίσης διαπραγματεύεται στον Dow Jones, ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Xerox Holdings, ενώ στο αντίποδα, τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 2,4% τον Δεκέμβριο, κυρίως λόγω των αγορών στρατιωτικού υλικού. Χωρίς να περιλαμβάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες, οι παραγγελίες υποχώρησαν 2,5%. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση 3,1%.

  Παράλληλα, το Conference Board ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε περαιτέρω τον Ιανουάριο, μετά την ήπια άνοδο του Δεκεμβρίου.

  Ειδικότερα, ο δείκτης σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε μηνών στις 131,6 μονάδες από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 128,2 μονάδων τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board.

  Τέλος, τα στοιχεία της έρευνας S&P Case-Shiller για την αμερικανική στεγαστική αγορά έδειξαν αύξηση των τιμών κατά 3,5% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ