Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιαν-2020 16:02

  Υποχωρούν τα futures της Wall λίγο πριν τις υπογραφές στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

  Υποχωρούν τα futures της Wall λίγο πριν τις υπογραφές στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχωρούν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές περιμένουν την υπογραφή της μερικής σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας, εν μέσω ενός μπαράζ ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

  Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 75 μονάδες, ενώ τα futures του ευρύτερου S&P 500 υποχωρούν κατά 7,40 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 16,50 μονάδες.

  Οι ελπίδες ότι η επίσημη τελετή σήμερα στην Ουάσινγκτον για την υπογραφή της "πρώτης φάσης" της συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας θα σηματοδοτήσει το τέλος των εμπορικών εντάσεων μετριάστηκαν μετά τα δημοσιεύματα ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να μειώσουν άμεσα τους δασμούς που έχουν επιβάλει σε κινεζικά προϊόντα.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να ελέγχει την πρόοδο που κάνει το Πεκίνο στην υλοποίηση της συμφωνία για μια περίοδο τουλάχιστον 10 μηνών από την υπογραφή της συμφωνίας και στη συνέχεια ενδεχομένως να μειώσει τους δασμούς που έχουν επιβληθεί σε εισαγωγές αξίας $360 δισ. από την Κίνα.

  Παράλληλα, οι δύο πλευρές συνεχίζουν να έχουν μεγάλες διαφορές σε βασικά θέματα, όπως η προσπάθεια να επιβληθούν περιορισμοί στον κινεζικό κολοσσό Huawei Technologies λόγω των ανησυχιών των ΗΠΑ ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

  Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων ο τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs Group ανακοίνωσε πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Την  ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως, η BlackRock Inc. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της σημείωσαν άλμα 40% το τελευταίο τρίμηνο στα 1,3 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  

  Παράλληλα, η Bank of America ανακοίνωσε πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ τα έσοδα επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές τις προβλέψεις.

  Εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, η UnitedHealth Group ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο, με τα έσοδα ωστόσο να χάνουν τις προβλέψεις.  

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο 0,1% σε προσαρμοσμένη βάση τον Δεκέμβριο του 2019 από τον προηγούμενο μήνα και 1,3% από τον Δεκέμβριο του 2018.

  Παράλληλα, ο δείκτης Empire State για τον κλάδο της μεταποίησης στην περιοχή της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδες τον Ιανουάριο στις 4,8 μονάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η New York Fed.

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Econoday τοποθετούσαν τον δείκτη στις 3,6 μονάδες. Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών.

  Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει αργότερα η έκθεση της Federal Reserve για τις επιχειρηματικές συνθήκες σε περιφερειακό επίπεδο (Beige Book).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ