Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιαν-2020 21:48

  Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον χρυσό

  Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο χρυσός, αντλώντας ώθηση από τα ασθενέστερα των προσδοκιών στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, σημειώνοντας παράλληλα την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών παρότι η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή περιόρισε σε έναν βαθμό τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

  Ωστόσο, η επιβολή επιπρόσθετων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν που ανακοίνωσε σήμερα η Ουάσιγκτον, ως αντίποινα στις τελευταίες επιθέσεις της Τεχεράνης κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, κατέδειξε ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να αποκλείσουν εντελώς την εκ νέου κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στηρίξεις στον χρυσό.

  Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ συνέχισε να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αλλά με πιο ήπιο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές, προσέφεραν επιπλέον στηρίξεις στο πολύτιμο μέταλλο.

  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 145.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, αριθμός όμως που διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 158.000 θέσεις σε δημοσκόπηση του MarketWatch.

  Έτσι, μετά την αρχική μεταβλητότητα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά, με το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για το πολύτιμο μέταλλο να τερματίζει τελικά την ημέρα 5,80 δολάρια ή 0,4% υψηλότερα, στα 1.560,10 δολάρια η ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 0,5%, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου.

  Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να ενισχύεται κατά 16,9 σεντς ή κατά 0,9% και να κλείνει στα 18,105 δολάρια η ουγγιά, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές τους στο 0,3%.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Μαρτίου για τον χαλκό έκλεισε την ημέρα 0,4% υψηλότερα, στα 2,8135 δολάρια η λίβρα, διευρύνοντας τα κέρδη του σε εβδομαδιαία βάση στο 1%, ενώ το συμβόλαιο Απριλίου για την πλατίνα ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,4% στα 986 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας όμως πτώση 0,4% σε επίπεδο εβδομάδας.

  Τέλος, σε νέο υψηλό έκλεισε το παλλάδιο, καθώς το συμβόλαιο Μαρτίου για το μέταλλο σημείωσε άνοδο κατά 12,50 δολάρια ή κατά 0,6%, τερματίζοντας στα 2.072,90 δολάρια η ουγγιά, με τα κέρδη του για την εβδομάδα να φτάνουν το 6%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ