Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Δεκ-2019 21:52

  Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% για τον χρυσό

  Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη ολοκλήρωσε ο χρυσός τη συνεδρίαση της Παρασκευής, αντλώντας ώθηση από την εξασθένιση του δολαρίου και την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, ολοκληρώνοντας ανοδικά και την εβδομάδα, την ώρα που οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας "πρώτης φάσης” στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ και Κίνα.

  Όπως ανακοίνωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι και επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα και από τον Λευκό Οίκο, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κατέληξαν στο προσχέδιο της συμφωνίας "πρώτης φάσης”, στο πλαίσιο της οποίας το Πεκίνο θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και η Ουάσιγκτον από τη μεριά της θα μειώσει σταδιακά τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, ενώ δεν θα επιβάλλει τους προγραμματισμένους για τις 15 Δεκεμβρίου νέους δασμούς σε κινεζικά αγαθά.

  Παρότι η ανησυχία για το εμπόριο στο παρελθόν είχε τροφοδοτήσει την άνοδο του χρυσού, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες γεωπολιτικής αβεβαιότητας, οι αναλυτές τονίζουν ότι πρέπει να είναι υπομονετική όσον αφορά το πώς θα επηρεάσουν οι σημερινές εξελίξεις τον χρυσό, επισημαίνοντας ότι και στο παρελθόν ΗΠΑ και Κίνα έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας "πρώτης φάσης”, κάτι όμως που δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

  Υποστηρικτικά για τον χρυσό λειτούργησε, ωστόσο, η εξασθένιση του δολαρίου αλλά και η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, που ενίσχυση την όρεξη των επενδυτών για πιο ασφαλή assets.

  Έτσι, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για τον χρυσή σημείωσε άνοδο κατά 8,90 δολάρια ή 0,6%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 1.481,20 δολάρια η ουγγιά, που ήταν το υψηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Η σημερινή άνοδος διεύρυνε τα εβδομαδιαία κέρδη του χρυσού στο 1,1%.

  Ανάλογη εικόνα εμφάνισε και το συμβόλαιο Μαρτίου για το ασήμι, που έκλεισε 6,3 σεντς υψηλότερα ή 0,4%, στα 17,012 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας την πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Για την εβδομάδα, το ασήμι κατέγραψε άνοδο της τάξης του 2,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Μαρτίου για τον χαλκό υποχώρησε κατά 0,6% και έκλεισε στα 2,781 δολάρια η λίβρα, σημειώνοντας όμως άνοδο 2,1% για την εβδομάδα, ενώ 1,7% χαμηλότερα έκλεισε το συμβόλαιο Ιανουαρίου για την πλατίνα, που επίσης ολοκλήρωσε την εβδομάδα με κέρδη, κατά 3,3%.

  Τέλος, το συμβόλαιο Μαρτίου για το παλλάδιο, μετά το ιστορικό υψηλό της Πέμπτης, υποχώρησε την Παρασκευή κατά 1,2% στα 1.891,60 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας ωστόσο και αυτό την εβδομάδα με κέρδη 2,5%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ