Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 23:12

  Wall Street: Μετά από 13 χρόνια, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου έφτασαν τα προ κρίσης επίπεδα

  Wall Street: Μετά από 13 χρόνια, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου έφτασαν τα προ κρίσης επίπεδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις πληγές της οικονομικής - χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 επούλωσαν, μετά από σχεδόν 13 χρόνια, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου στις ΗΠΑ, καθώς στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης ξεπέρασαν για λίγη ώρα τα επίπεδα - ρεκόρ στα οποία είχαν φθάσει τον Φεβρουάριο του 2007.

  Στη συνέχεια, οι μετοχές του κλάδου είχαν συντριβεί, σημειώνοντας απώλειες που ξεπέρασαν το 80% της αξίας τους σε λιγότερο από δύο χρόνια.

  Τράπεζες, μεσιτικές εταιρείες και ασφαλιστικές που ανήκουν στον S&P 500 Financials Index πραγματοποίησαν το 13 ετών "ταξίδι επιστροφής", το οποίο απαίτησε αύξηση της αξίας τους κατά έξι φορές, ξεκινώντας από το ναδίρ της 6ης Μαρτίου 2009.

  Πρόκειται για τον τελευταίο κλάδο του S&P 500 ο οποίος δεν είχε σπάσει το φράγμα των απωλειών της κρίσης του 2008.

  Η "μεγάλη πορεία" των μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου

  "Πόσο μακρύ και περίεργο ταξίδι ήταν αυτό", σημείωσε ο Kim Forrest, CIO της Bokeh Capital Management στο Pittsburgh. "Οι υπάρχουσες τράπεζες - πολύ λιγότερες βέβαια σε αριθμό από το 2007 - επιβίωσαν και άλλαξαν από πολλές απόψεις, όπως φαίνεται από την συγκεκριμένη εξέλιξη. Στρίμωξαν τον εαυτό τους, ειδικά σε αυτό το περιβάλλον χαμηλό επιτοκίων", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ