Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Δεκ-2019 21:49

  Πτώση 1,2% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

  Πτώση 1,2% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, που έδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο, επιβεβαίωσαν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενισχύοντας τη διάθεση για πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

  Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η αμερικανική οικονομία προσέθεσε 266.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο ενώ και το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε σε χαμηλό 50 ετών, στο 3,5%. Οι οικονομολόγοι στη Wall Street ανέμεναν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 187.000 τον προηγούμενο μήνα και το ποσοστό της ανεργίας στο 3,6% και ετήσιο ρυθμό αύξησης των μισθών 3%.

  Ωστόσο, η ιδιαίτερα χαμηλή ανεργία δεν έχει μεταφραστεί σε επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των μισθών. Η μέση αύξηση των ωριαίων αμοιβών διαμορφώθηκε στα 7 σεντς το Νοέμβριο, στα 28,29 δολάρια. Οι μισθοί αυξήθηκαν 3,1% σε σχέση με πέρυσι, χαμηλότερα από το +3,4% του Φεβρουαρίου.

  Εν τω μεταξύ, αισθητή βελτίωση κατέγραψε και η καταναλωτική συμπεριφορά των Αμερικανών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου ανήλθε στις 99,2 μονάδες από τις 96,8 μονάδες που ήταν η τελική μέτρηση του Νοεμβρίου. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch ανέμεναν ότι θα ανέλθει στις 96,9 μονάδες.

  Βελτίωση εμφάνισε και ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών, ο οποίος ανήλθε στις 115,2 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 111,6 μονάδες που ήταν τον Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης των μελλοντικών προσδοκιών ενισχύθηκε στις 88,9 μονάδες από 87,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  Τα θετικά αυτά στοιχεία περιόρισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα πολύτιμα μέταλλα.

  Έτσι, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για τον χρυσό στο Comex υποχώρησε την Παρασκευή κατά 18 δολάρια ή 1,2% και τερμάτισε την ημέρα στα 1.465,10 δολάρια. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,5, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Ακόμα υψηλότερες απώλειες έγραψε το συμβόλαιο Μαρτίου για το ασήμι, που υποχώρησε κατά 46,3 σεντς ή 2,7% και έκλεισε στα 16,596 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 3%, σύμφωνα με τη FactSet.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Ιανουαρίου για την πλατίνα υποχώρησε κατά 0,2%, τερματίζοντας τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 898,90 δολάρια η ουγγιά, με τις απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας να διαμορφώνονται επίσης στο 0,2%.

  Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε το συμβόλαιο Μαρτίου για τον χαλκό, που σημείωσε άνοδο 2,3% στα 2,725 δολάρια η λίβρα, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 2,4%, ενώ οριακά υψηλότερα έκλεισε και το συμβόλαιο Μαρτίου για το παλλάδιο, που ενισχύθηκε κατά 0,02% στα 1.846,10 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο για την εβδομάδα κατά 2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ