Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Δεκ-2019 09:55

  Α-Quant: Τι θα κινήσει τις αγορές αυτή την εβδομάδα

  Α-Quant: Τι θα κινήσει τις αγορές αυτή την εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις εξελίξεις που επηρέασαν τις βασικές ισοτιμίες την εβδομάδα που πέρασε και τις τάσεις που αναμένεται να διαμορφωθούν την τρέχουσα εβδομάδα περιγράφει η A-quant.


  EURUSD

  Πολύ μεγάλη συρρίκνωση της μεταβλητότητας είχε το EURUSD την εβδομάδα που πέρασε. Το άνοιγμα και το κλείσιμο ήταν σχεδόν ταυτόσημα στο 1.1017, η υψηλότερη τιμή που είδαμε ήταν στο 1.1031 ενώ χαρακτηριστικό είναι πως όταν την Παρασκευή υπήρξε καθοδική διάσπαση του 1.10 (χαμηλό 1.0980), αμέσως η ισοτιμία αντέδρασε και επανήλθε πάνω από αυτήν την κρίσιμη στήριξη. Η εβδομάδα είχε έτσι κι αλλιώς μέρα αργίας (Ημέρα των Ευχαριστιών) αλλά απ’ότι φαίνεται διανύουμε την εποχή του ισχυρού δολαρίου ή ακόμα καλύτερα την εποχή που σχεδόν όλα τα υπόλοιπα νομίσματα είναι αδύναμα, το καθένα για τους δικούς του λόγους. Τα νέα που βγήκαν για την Ευρώπη και τη Γερμανία δε δίνουν τόνο αισιοδοξίας αφού ήταν είτε κατώτερα του αναμενομένου είτε πάνω κάτω στις αναμενόμενες τιμές. Αντίθετα η ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 2.1% έναντι προβλέψεων 1.9% αυξάνει την εμπιστοσύνη των αγορών στην αμερικανική οικονομία. Αυτή η εβδομάδα περιέχει πολλά και σημαντικά νέα που θα μπορούσαν να μεταβάλουν σημαντικά την ισοτιμία με αποκορύφωμα την Παρασκευή και τα NFPs αλλά δύσκολα θα ξεφύγει από το στενό κανάλι που κυμαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

  Ακολουθεί ο πίνακας με τις κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις και events για την επερχόμενη εβδομάδα

  Ημ/νια - Ώρα

  Οικονομία που αφορά

  Ανακοίνωση ή event

  Δευτέρα 2/12, 10:55

  Γερμανία

  Βιομηχανικός δείκτης Markit PMI

  Δευτέρα 2/12, 16:00

  Ευρωζώνη

  Ομιλία – Κατάθεση Christine Lagarde (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) στο Ευρωκοινοβούλιο

  Δευτέρα 2/12, 17:00

  ΗΠΑ

  ISM Βιομηχανικός δείκτης PMI

  Τετάρτη 4/12, όλη την ημέρα

  Ευρωζώνη

  Συνάντηση Eurogroup

  Τετάρτη 4/12, 10:55

  Γερμανία

  Σύνθετος δείκτης Markit PMI

  Τετάρτη 4/12, 10:55

  Ευρωζώνη

  Σύνθετος δείκτης Markit PMI

  Τετάρτη 4/12, 17:00

  ΗΠΑ

  ISM Μη Βιομηχανικός δείκτης PMI

  Πέμπτη 5/12, 09:00

  Γερμανία

  Εργοστασιακές Παραγγελίες

  Πέμπτη 5/12, 12:00

  ΗΠΑ

  Συνάντηση του ΟΠΕΚ

  Πέμπτη 5/12, 12:00

  Ευρωζώνη

  ΑΕΠ

  Πέμπτη 5/12, 17:00

  ΗΠΑ

  Εργοστασιακές Παραγγελίες και Παραγγελίες Διαρκών Αγαθών

  Παρασκευή 6/12, 09:00

  Γερμανία

  Βιομηχανική Παραγωγή

  Παρασκευή 6/12, 15:30

  ΗΠΑ

  Non-Farm Payrolls (NFPs) και Ανεργία

   

  GBPUSD

  Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα για το GBPUSD, με την ισοτιμία να υπερβαίνει το 1.29 και να κλείνει στο 1.2930 ενώ οι ακραίες τιμές που είδαμε μεσοβδόμαδα ήταν μεταξύ 1.2827 και 1.2950. Επιβεβαιώνεται έτσι πως η ισοτιμία είναι δύσκολο να ξεφύγει από τη ζώνη τιμών 1.28 – 1.30. Πιθανή διάσπαση θα προκύψει μόνον αν τα πράγματα σε σχέση με τις εκλογές στην Αγγλία παγιωθούν. Μια καθαρή νίκη του Boris Johnson ίσως αποτελέσει καύσιμο για τη βρετανική στερλίνα ενώ αντίθετα αν οι προσδοκίες για τη βουλή που θα προκύψει στις 12 Δεκεμβρίου είναι ότι δε θα υπάρξει απαιτούμενη συγκέντρωση πλειοψηφίας, θα δημιουργήσει αναστάτωση και αβεβαιότητα στις αγορές. Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις με τις εκλογές και το Brexit επισκιάζουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται για τη βρετανική οικονομία που δείχνουν σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις από την αναστάτωση του Brexit. Έτσι πάλι το Brexit και οι τυχόν φήμες και δημοσκοπήσεις για τις εκλογές θα κυριαρχήσουν ενώ δεν πρέπει να υποτιμηθούν τα νέα της εβδομάδας από τις ΗΠΑ που ίσως σημάνουν μεγάλη αύξηση της μεταβλητότητας. Πάντως χωρίς ξεκάθαρα νέα από την Αγγλία είναι δύσκολο να διασπαστεί το κανάλι 1.28 – 1.30.

  Εκτός από τα νέα των ΗΠΑ που είδαμε στην ενότητα του EURUSD, τα σημαντικότερα νέα για την βρετανική οικονομία παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα

  Ημ/νια - Ώρα

  Ανακοίνωση ή event

  Δευτέρα 2/12, 11:30

  Βιομηχανικός δείκτης Markit PMI

  Τρίτη 3/12, 02:01

  Λιανικές Πωλήσεις Ομοειδών Αγαθών

  Τρίτη 3/12, 17:00

  ISM Κατασκευαστικός δείκτης PMI

  Τετάρτη 4/12 11:30

  Δείκτης Υπηρεσιών Markit PMI


  USDJPY

  Μετά από διάλειμμα δύο πτωτικών εβδομάδων, το USDJPY επανήλθε στην ανοδική τάση του, που έχει διαμορφωθεί από τα τέλη Αυγούστου, με άνοιγμα στο 108.67 και κλείσιμο στο 109.51 ενώ τα χαμηλά και υψηλά εβδομάδας ήταν στο 108.60 και 109.66 αντίστοιχα. Τα καλά αποτελέσματα της αμερικανικής οικονομίας και οι αισιόδοξες δηλώσεις του Jerome Powell (FED), σε συνδυασμό με ένα ήσυχο διεθνές περιβάλλον (έστω κι αν το ψήφισμα του Donald Trump για τον Χονγκ Κονγκ επέφερε κάποιους κραδασμούς) κρατούν τους επενδυτές και τους traders μακριά από ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως το JPY. Το πιθανότερο είναι πως η ανοδική τάση της ισοτιμίας θα συνεχιστεί και μπορεί να τη δούμε να δοκιμάζει με καλές προοπτικές το 110 και πάλι μετά από τα μέσα Μαϊου του τρέχοντος έτους.

  Έντονη η οικονομική δραστηριότητα και οι ανακοινώσεις για την ιαπωνική οικονομία αυτή την εβδομάδα που μαζί με αυτά των ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσουν την τάση και τη διακύμανση της ισοτιμίας. Πιο συγκεκριμένα:
   

  Ημ/νια - Ώρα

  Ανακοίνωση ή event

  Τρίτη 3/12, 05:35

  Δημοπρασία 10-ετών ομολόγων

  Πέμπτη 5/12, 01:50

  Ξένες επενδύσεις σε ιαπωνικές μετοχές και ομόλογα

  Πέμπτη 5/12, 03:30

  Ομιλία Yutaka Harada (Τράπεζα της Ιαπωνίας) στην Οϊτα

  Παρασκευή 6/12 01:30

  Συνολικά Οικιακά Έξοδα

  Παρασκευή 6/12 07:00

  Συνολικός Οικονομικός Δείκτης

   

  EURJPY

  Ανοδική εβδομάδα για το EURJPY, με άνοιγμα στο 119.67 και κλείσιμο πάνω από το 120, στο 120.68. Είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι ημέρες ήταν καθαρά ανοδικές με το κλείσιμο της κάθε μιας πάνω από το κλείσιμο της προηγούμενης. Μια τέτοια συμπαγής άνοδος είχε ως αποτέλεσμα να μη δυσκολευτεί καθόλου το EURJPY να διασπάσει τη σημαντική αντίσταση του 120 και να παγιωθεί πάνω από αυτήν. Το EUR δεν είναι τόσο ισχυρό ώστε να δικαιολογεί μια τέτοια κίνηση και έτσι μάλλον οι επενδυτές και οι traders δείχνουν διάθεση για ρίσκο, απομακρυνόμενοι από το JPY. Πλέον το επόμενο σκαλοπάτι για την ισοτιμία είναι η περιοχή τιμών του 121, που θα σημάνει την επαναφορά στην ανοδική τάση που ξεκίνησε από αρχές Σεπτεμβρίου, σταμάτησε από τα τέλη Οκτωβρίου και τώρα δείχνει να επανέρχεται.

  Τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του ζεύγους, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του USDJPY αντίστοιχα.

  EURGBP

  Ξεκάθαρα πτωτική εβδομάδα για το EURGBP, το οποίο άνοιξε στο 0.8568, δοκίμασε την περασμένη Πέμπτη να διασπάσει καθοδικά το 0.85 και τελικά έκλεισε την Παρασκευή στο 0.8519. Η βρετανική στερλίνα δυναμώνει όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στην εκλογική νίκη του Boris Johnson στις 12 Δεκεμβρίου ενώ παράλληλα η γνωστή στασιμότητα στην οικονομία της Ευρωζώνης αποδυναμώνει το EUR. Όλες οι ενδείξεις ενισχύουν την καθοδική κατεύθυνση της ισοτιμίας αλλά το θέμα είναι πως τιμές καθαρά κάτω από το 0.85 έχουμε να δούμε από το Μαϊο του 2017 και έτσι πολλοί αγοραστές ενεργοποιούνται σε αυτά τα επίπεδα είτε χειροκίνητα είτε μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων. Επίσης προσπάθειες διάσπασης αυτών των επιπέδων τιμών είχαν γίνει άλλες δυο φορές μέσα στο τρέχον έτος, το Μάρτιο και τον Απρίλιο και μετά από τις αποτυχίες, η ισοτιμία ξεκίνησε ένα ράλι μέχρι το 0.93. Φυσικά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού ίσως οδεύουμε προς οριστική λύση με συμφωνία για το Brexit αλλά πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’όψιν τις τεχνικές αντιδράσεις των αγορών.
  Τα οικονομικά & οι ανακοινώσεις της Ευρώπης και της Αγγλίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του EURGBP, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του GBPUSD αντίστοιχα.

  USDCAD

  Παύση της ανοδικής κίνησης είχαμε την περασμένη εβδομάδα για το USDCAD. Η εβδομάδα έκλεισε με μικρή πτώση γύρω στα 20 pips αποδεικνύοντας πως η περιοχή τιμών του 1.33 δεν είναι εύκολο για την ισοτιμία να διασπαστεί. Οι τιμές του πετρελαίου μέσα στην εβδομάδα ενίσχυαν το καναδικό νόμισμα. Την Παρασκευή όμως είχαμε μεγάλη και σημαντική πτώση των τιμών του πετρελαίου που θα αποδυνάμωνε αισθητά το CAD αν δεν ανακοινώνονταν το καναδικό ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου που έδειξε ανάπτυξη 1.3% έναντι προσδοκιών για 1.2%. Έτσι η ισοτιμία έκλεισε στο 1.3275 έστω κι αν μεσοβδόμαδα υπερέβη το 1.33, με υψηλό στο 1.3318. Το πιθανότερο είναι πως η κατάσταση θα εξισορροπήσει με το USDCAD να δοκιμάζει το 1.33 και αυτή την εβδομάδα. Θυμίζουμε πως τιμές καθαρά πάνω από το 1.33 έχουμε να δούμε από τον Ιούνιο. Αυτή την εβδομάδα όμως οι ανακοινώσεις και από τις ΗΠΑ και από τον Καναδά θα δώσουν αρκετό καύσιμο στην ισοτιμία.

  Για τον Καναδά, τα νέα και οι ανακοινώσεις που μαζί με αυτές των ΗΠΑ, θα επηρεάσουν την ισοτιμία παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα

  Ημ/νια - Ώρα

  Ανακοίνωση ή event

  Δευτέρα 2/12, 16:30

  Βιομηχανικός δείκτης Markit PMI

  Τετάρτη 4/12, 17:00

  Απόφαση για τα Επιτόκια από την Τράπεζα του Καναδά

  Τετάρτη 4/12, 18:15

  Τράπεζα του Καναδά – Press Conference

  Πέμπτη 5/12 14:45

  Ομιλία – Αναφορά Οικονομικής Προόδου από τον Tim Lane (Τράπεζα του Καναδά)

  Πέμπτη 5/12 15:30

  Εισαγωγές – Εξαγωγές – Διεθνές Εμπορικό Ισοζύγιο

  Παρασκευή 6/12, 15:30

  Ανεργία

   

  USDCHF

  Η ανοδική κίνηση του USDCHF συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα και οδήγησε σε διάσπαση της τιμής – ορόσημο του 1:1 την Παρασκευή. Είναι χαρακτηριστικό της κυριαρχίας των αυτοματοποιημένων συναλλαγών ότι μετά από αυτήν τη διάσπαση και ενώ οι τιμές κινούνταν γύρω στο 1.0020, υπήρξαν αμέσως έντονες πιέσεις και σε 2-3 ώρες η ισοτιμία επανήλθε κάτω από το 1:1. Από εκεί και πέρα υπήρξαν σταθεροποιητικές κινήσεις και το κλείσιμο της εβδομάδας ήταν ακριβώς στο 1:1. Έστω κι αυτή η αποτυχημένη προσπάθεια  για παγίωση πάνω από τη σημαντική αυτή αντίσταση έδωσε νέο αέρα στην ισοτιμία, αφού μέρος των πωλητών αρχίζει να εξαντλείται, αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα υπέρβασης και παγίωσης πάνω από το 1:1. Η εβδομάδα που διανύουμε όμως χρήζει μεγάλης προσοχής γιατί τα νέα που θα ανακοινωθούν από την Ελβετία αλλά κυρίως από τις ΗΠΑ προς το τέλος της εβδομάδας, μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω.
  Αρκετές οι ειδήσεις αυτή την εβδομάδα για την οικονομία της Ελβετίας
   

  Ημ/νια - Ώρα

  Ανακοίνωση ή event

  Δευτέρα 2/12, 09:30

  Λιανικές Πωλήσεις

  Δευτέρα 2/12, 10:30

  Βιομηχανικός δείκτης PMI

  Τρίτη 3/12, 09:30

  Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

  Παρασκευή 6/12, 10:00

  Συναλλαγματικά Αποθέματα


  AUDUSD

  Διανύσαμε ακόμα μια καθοδική εβδομάδα, την 4η κατά σειρά για το AUDUSD. Το άνοιγμα ήταν στο 0.6789 και το κλείσιμο στο 0.6761, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές από αυτές τις τιμές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Η ισοτιμία πλησιάζει επικίνδυνα τις στηρίξεις του 0.67 και τιμές κάτω από αυτές, έχουμε πάνω από 10 χρόνια να δούμε. Νωρίς τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ο κινεζικός δείκτης Caixin PMI με τιμή 51.8 έναντι πρόβλεψης για 51.4 και αμέσως η ισοτιμία αντέδρασε ανοδικά και κινείται στην περιοχή του 0.6775, δείγμα της δίψας της αγοράς για καλά νέα που θα την απομακρύνει από την περιοχή του 0.67. Τα νέα μέσα στην εβδομάδα δεν ήταν θετικά για την οικονομία της Αυστραλίας αλλά αναμένεται να υπάρξει μια κάποια αντίδραση που ίσως φέρει την ισοτιμία πάνω από το 0.68 και πάλι. Θυμίζουμε πως η πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα είναι εβδομάδα σημαντικών ανακοινώσεων κυρίως για τις ΗΠΑ και έτσι αναμένεται και αύξηση της μεταβλητότητας.

  Μαζί με τα νέα από τις ΗΠΑ και όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως, τα νέα από την Αυστραλία και την Κίνα είναι αυτά που κυρίως επηρεάζουν το νόμισμα της Αυστραλίας και συνεπώς και την ισοτιμία AUDUSD. 

  Στον παρακάτω πίνακα επισημαίνονται τα σημαντικότερα νέα των οικονομιών της Αυστραλίας και της Κίνας για τις επόμενες ημέρες

   

  Ημ/νια - Ώρα

  Οικονομία που αφορά

  Ανακοίνωση ή event

  Τρίτη 3/12, 05:30

  Αυστραλία

  Απόφαση για τα Επιτόκια από την Τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia)

  Τετάρτη 4/12, 02:30

  Αυστραλία

  ΑΕΠ

  Τετάρτη 4/12, 03:45

  Κίνα

  Δείκτης Υπηρεσιών Caixin PMI

  Πέμπτη 5/12, 02:30

  Αυστραλία

  Εμπορικό Ισοζύγιο

   

  SP500

  Ασταμάτητος ο αμερικανικός δείκτης SP500, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά από μια μικρή παύση, επανήλθε στα κέρδη και σημείωσε άνοδο πάνω από 0.8% με κλείσιμο στις 3.144 μονάδες. Με τεράστια ρευστότητα στην αγορά, με τα αρνητικά επιτόκια της αγοράς ομολόγων να δημιουργούν απωθητικές τάσεις στους επενδυτές και χωρίς σημαντικές επιπλοκές στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, η αγορά μετοχών ενισχύεται και θα συνεχίσει να ενισχύεται. Κάποια στιγμή θα υπάρξει ασφαλώς μια διόρθωση αφού κάποτε οι επενδυτές και οι traders θα ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους όπως επίσης τα πράγματα στο διεθνές γίγνεσθαι δε θα είναι για πάντα ρόδινα. Μέχρι να γίνει αυτό και με δεδομένο ότι οι τιμές που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες, οι μόνοι στόχοι που μπορεί να έχει κανείς είναι οι στρογγυλοί αριθμοί όπως οι 3.200 μονάδες, που παραδοσιακά αποτελούν ψυχολογικές στηρίξεις και αντιστάσεις.

  DAX30

  O γερμανικός δείκτης DAX30 εμφάνισε τη συμπεριφορά που αναμέναμε για ακόμα μια εβδομάδα και έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα από το άνοιγμα στις 12.232 μονάδες. Η μεταβλητότητα συνεχίζει να μειώνεται με εντυπωσιακό ρυθμό και έτσι το εύρος τιμών της προηγούμενης εβδομάδας ήταν μεταξύ 13.165 και 13.319 μονάδων ή με άλλα λόγια ο δείκτης κινήθηκε από -0.6% έως +0.56% σε σχέση με το άνοιγμα. Αυτή η συρρίκνωση τιμών πολλές φορές οδηγεί σε συσσώρευση ενέργειας και ξέσπασμα και με δεδομένη την ανοδική τάση του δείκτη που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου, το πιθανότερο είναι πως αν υπάρξει τέτοιο ξέσπασμα θα είναι προς τα πάνω. Οι 13.500 μονάδες αποτελούν ρεαλιστικό στόχο για αυτήν την εκδοχή.

  FTSE100

  Περίεργη εβδομάδα για τον βρετανικό δείκτη FTSE100 αφού όλη την εβδομάδα κινούνταν σε θετικό έδαφος και την Παρασκευή εμφάνισε πτώση άνω του 1% με αποτέλεσμα η εβδομάδα να αποβεί οριακά αρνητική με κλείσιμο στις 7.341 μονάδες. Μέσα στην εβδομάδα πάντως είδαμε τιμές καθαρά πάνω από τις 7.400 μονάδες, μέχρι τις 7.446 μονάδες και είναι αρκετά πιθανό να δούμε το ίδιο σενάριο και την εβδομάδα που ήδη διανύουμε. Το Brexit και οι εκλογές στην Αγγλία θα δώσουν για ακόμα μια φορά κυριάρχο τόνο ενώ τα νέα για τις βρετανικές εταιρείες συνεχίζουν να τρέχουν, όπως για παράδειγμα το deal μεταξύ της βρετανικής αλυσίδας online σούπερ μάρκετ Ocado με την ιαπωνική Aeon που αποτελεί το μεγαλύτερο γκρουπ σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία με 21.000 καταστήματα και 100 εκ. πελάτες. 

  Χρυσός

  Με κέρδη της τάξης του 0.2% έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός, τα οποία προέκυψαν από την μεγάλη άνοδο της Παρασκευής αφού όλη την εβδομάδα κινούνταν σε επίπεδα χαμηλότερα από το άνοιγμα στα $1.461. Μετά από ένα καθοδικό ταξίδι που σταμάτησε στα $1.450, ο χρυσός επανήλθε πάνω από τα $1.460 με κλείσιμο εβδομάδας στα $1.464 περίπου. Δεν παραβλέπουμε πάντως πως ο Νοέμβριος ήταν μήνας σημαντικών απωλειών για το χρυσό αλλά η άρνηση πτώσης κάτω από τα $1.450 (έστω και με τόσο ισχυρό USD και θετικά νέα για την οικονομία των ΗΠΑ) προβληματίζει. Αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική αφού τόσο η ανακοίνωση των δεικτών Purchase Manager Index όσο και τα NFPs και η ανεργία των ΗΠΑ θα δώσουν έντονη ώθηση στο χρυσό και εφόσον δεν υπάρχει προς το παρόν διάθεση για ρίσκο στους επενδυτές, το πιθανότερο είναι η ώθηση αυτή να είναι προς τα κάτω, ιδιαιτέρως αν τα προαναφερόμενα αποτελέσματα ενισχύσουν το αμερικανικό δολάριο.

  Πετρέλαιο

  Όλη την εβδομάδα το πετρέλαιο προσπαθούσε να χτίσει γύρω από την περιοχή τιμών των $58 ανά βαρέλι αλλά την Παρασκευή μετά από πληροφορίες και δηλώσεις κυρίως από την πλευρά της Ρωσίας για μη επέκταση της μείωσης παραγωγής, οι τιμές κατακρημνίστηκαν και επανήλθαν στην περιοχή τιμών των $55 που θεωρείται μια δίκαιη τιμή για την εποχή. Η πτώση προσέγγισε το 5% και το κλείσιμο της εβδομάδας ήταν στα $55.17. Όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται στη συνάντηση του ΟΠΕΚ την προσεχή Πέμπτη με τα παιχνίδια των "συμμάχων" να παίρνουν κυρίαρχο ρόλο αφού οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου όπως είναι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία φαίνεται να έχουν αντίθετες απόψεις περί της μείωσης της παραγωγής. Αν η μείωση της παραγωγής τελικά επεκταθεί ίσως δούμε το πετρέλαιο να επανέρχεται στην περιοχή τιμών των $60 αλλά αν αυτό δεν γίνει (με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες και δεδομένα, αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο) τότε το πετρέλαιο πιθανότατα θα κινείται πέριξ των $55.

  Bitcoin

  Ενώ υπήρξε μια ανοδική αντίδραση στην ελεύθερη πτώση του Bitcoin την προηγούμενη εβδομάδα που το επανέφερε στην περιοχή των $7.750, ακολούθησαν δύο έντονα πτωτικές ημέρες που κάπως αλλοίωσαν το χαρακτήρα αυτής της αντίδρασης και έτσι η εβδομάδα έκλεισε κοντά στα $7.400. Ισχνή λοιπόν και αναιμική ήταν η ανοδική αντίδραση και έτσι το καθοδικό ράλι που ξεκίνησε από τα τέλη Οκτωβρίου δεν βρήκε ισχυρή βούληση αγοραστών. Στρέφεται συνεπώς πάλι προς τα $7.000 και στην περιοχή αυτή των τιμών θα διακυβευτεί η περαιτέρω πτώση για το κρυπτονόμισμα. Πιθανή καθοδική διάσπαση των $7.000 για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες μάλλον θα απογοητεύσει τους επενδυτές και θα ανοίξει το δρόμο για ακόμα χαμηλότερες τιμές. Αντίθετα, ανοδικές αντιδράσεις προς την περιοχή των $7.700 - $7.800 θα εντείνουν την αισιοδοξία.

   

   

  www.algo-profits.com
   

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

   
  Η πληροφορία που περιέχεται στην παρούσα αναφορά είναι μόνο γενικής φύσης και δεν αποτελεί προσωπική οικονομική συμβουλή. Δε λαμβάνει υπ’όψιν τους στόχους σας, την οικονομική σας κατάσταση και τις προσωπικές σας ανάγκες.
   
  Η a-Quant δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές σας και σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με εναν διαπιστευμένο οικονομικό σύμβουλο πριν ενεργήσετε με βάση κάποια πληροφορία που περιέχεται στο παρόν γενικού ενδιαφέροντος report

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων