Συνεχης ενημερωση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:50
Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Μόλις μία ώρα "κράτησε" η διόρθωση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πλέον προσπαθεί να διαπεράσει το κρίσιμο και απαιτητικό επίπεδο των 900 μονάδων και να δοκιμάσει τα υψηλά έτους.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,16% στις 901,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.271,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,46% στις 900,85 μονάδες.
Μπορεί το ΧΑ να άφησε μια μικρή προσδοκία με το θετικό γύρισμα στο "παρά πέντε" της χθεσινής συνεδρίασης, εντούτοις σήμερα η εικόνα δεν είναι σαφής, με τους αγοραστές να παραμένουν μεν στα τερματικά τους, αλλά να μην επεμβαίνουν για να κλείσουν τον μήνα δοκιμάζοντας τις 900 μονάδες. Οι κινήσεις τους είναι επιλεκτικές και στοχευμένες, προκειμένου να μην απομακρυνθεί ο Γενικός Δείκτης από τα επίπεδα που θεωρούνται ορόσημο για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας.
Είναι ένα μοτίβο που παρακολουθούμε ανελλιπώς τις τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή τη διαπραγμάτευση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 880-899 μονάδων, μια "στάση" που έχει προβληματίσει την αγορά, δεδομένου ότι εισερχόμαστε στον τελευταίο μήνα του έτους, με τη συντριπτική πλειονότητα των χαρτοφυλακίων να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, επομένως είναι εύλογο η νευρικότητα και η κατοχύρωση των κερδών να κυριαρχήσει.
Και αυτή η συγκυρία έχει έρθει την ώρα που η αγορά έχει προσεγγίσει ισχυρά επίπεδα αντιστάσεων, τόσο σε Δείκτες όσο και σε μετοχές. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι εγχώριοι αναλυτές που έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στο εξελισσόμενο road show στο Λονδίνο των τραπεζών, όπου μπορεί να φανερωθούν οι προθέσεις των ξένων για την ελληνική αγορά και τις εισηγμένες ιδιαιτέρως.
Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με τη Fast Finance, στον Γενικό Δείκτη, τα πρώτα σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 880 μονάδες, με επόμενες γραμμές αμύνης τις 870, 855 και 820 μονάδες. Η στήριξη των 880 μονάδων θα πρέπει να διατρηθεί πειστικά και έγκυρα, για να χαλάσει η θετική εικόνα του ΓΔ. Υψηλότεροι στόχοι οριοθετούνται στα επίπεδα των 900 και 905 μονάδων, με επιθυμητό τεχνικά ετήσιο σημείο τις 940 μονάδες. Αντίστοιχα για τον FTSE25 οι κοντινή κρίσιμη στήριξη εντοπίζεται στις 2.243 μονάδες, ενώ η κοντινή αντίσταση αντιστάσεις εντοπίζεται στις 2.266 μονάδες.
Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος σημειώνουν κέρδη 3,65% και 3,25% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και Aegean. Χωρίς μεταβολή οι Λάμδα, ΟΛΠ και ΑΔΜΗΕ.
Στον αντίποδα, οι απώλειες σε Jumbo, Eurobank και Titan ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Motor Oil, ΟΤΕ, Φουρλής και Coca Cola.
-
00:05 Κερδίζοντας τους σκεπτικιστές της οικογένειάς σας
-
00:05 Φοροαπόψεις 04/03/2021
-
00:05 Το μεγάλο δίλημμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ
-
00:05 Arrival: Ο Ρώσος πρώην υπουργός με το μερίδιο 11 δισ. δολ. και τα "μικρο-εργοστάσια" ηλεκτρικών οχημάτων
-
00:03 Εμπόριο Αριστεροσύνης
-
00:03 Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και διεθνής ανταγωνιστικότητα υπηρεσιών: Ο ελέφαντας στο δωμάτιο;
-
00:02 "Κλαδεύονται" τα λεφτόδεντρα. Ώρα τους είναι...
-
00:01 Κινδυνεύει η Ελλάδα;
-
00:00 Οι τέσσερις προσφορές για το Frontier της Εθνικής Τράπεζας
-
03/03 Βραζιλία-κορονοϊός: Νέο ρεκόρ με 1.910 θανάτους και πάνω από 70.000 κρούσματα σε 24 ώρες
-
Αυτά είναι τα νέα μέτρα που αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνομώνων
-
Το "ένοχο μυστικό" Τσίπρα και Κουφοντίνα
-
Ρωτήστε τον Δράμαλη...
-
Με χιλιομετρικούς περιορισμούς οι μετακινήσεις με κωδικούς 2 και 6 από αύριο
-
Ας μιλήσουμε για διαγραφή χρεών
-
Άφωνοι στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Δρίτσα για "17 Νοέμβρη"- Το παρασκήνιο
-
Ξεκίνησε η φορολογική μετανάστευση συνταξιούχων προς την Ελλάδα
-
"Αυλαία" για τη Χαλυβουργική της οικογένειας Κ. Αγγελόπουλου
-
Τι "κρύβει" η συνομιλία Μακρόν-Ερντογάν
-
Νέα ελληνική μελέτη για τον κορονοϊό: Το 49% όσων είχαν αντισώματα δεν γνώριζαν ότι έχουν περάσει κορονοϊό
-
Ρωτήστε τον Δράμαλη... (178)
-
Η μάχη έληξε, μένουν μόνο οι λεπτομέρειες - Μάρτιο η τελική πρόταση για το ψηφιακό διαβατήριο ανοσίας (117)
-
Με χιλιομετρικούς περιορισμούς οι μετακινήσεις με κωδικούς 2 και 6 από αύριο (72)
-
Δερμιτζάκης: Ή σκληρό lockdown που θα εφαρμοστεί ή πάμε σε άλλη στρατηγική (48)
-
Ξεκίνησε η φορολογική μετανάστευση συνταξιούχων προς την Ελλάδα (39)
-
Αυτά είναι τα νέα μέτρα που αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνομώνων (34)
-
Το "ένοχο μυστικό" Τσίπρα και Κουφοντίνα (27)
-
Κινδυνεύει η Ελλάδα; (26)
-
Κορονοϊός: Νέα έκρηξη κρουσμάτων, 2.702 τις τελευταίες 24 ώρες, 1.269 στην Αττική (21)
-
Άφωνοι στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Δρίτσα για "17 Νοέμβρη"- Το παρασκήνιο (18)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
