Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Νοε-2019 11:06

  Διορθώνει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Διορθώνει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Νέο πισωγύρισμα κάνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας και πάλι την ανετοιμότητα του να διαπεράσει το κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων, καθώς οι πωλητές επανήλθαν και πιέζουν χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,35% στις 896,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,03 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,60% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.258,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,10% στις 895,01 μονάδες.

  Μπορεί το Χρηματιστήριο Αθηνών να άφησε μια μικρή προσδοκία με το θετικό γύρισμα στο "παρά πέντε" της χθεσινής συνεδρίασης, εντούτοις σήμερα η εικόνα είναι αρνητική, με τους αγοραστές να παραμένουν μεν στα τερματικά τους, αλλά να μην επεμβαίνουν για να κλείσουν τον μήνα δοκιμάζοντας τις 900 μονάδες. Οι κινήσεις τους είναι επιλεκτικές και στοχευμένες, προκειμένου να μην απομακρυνθεί ο Γενικός Δείκτης από τα επίπεδα που θεωρούνται ορόσημο για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας.

  Είναι ένα μοτίβο που παρακολουθούμε ανελλιπώς τις τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή τη διαπραγμάτευση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 880-899 μονάδων, μια "στάση" που έχει προβληματίσει την αγορά, δεδομένου ότι εισερχόμαστε στον τελευταίο μήνα του έτους, με τη συντριπτική πλειονότητα των χαρτοφυλακίων να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, επομένως είναι εύλογο η νευρικότητα και η κατοχύρωση των κερδών να κυριαρχήσει.

  Και αυτή η συγκυρία έχει έρθει την ώρα που η αγορά έχει προσεγγίσει ισχυρά επιπέδων αντιστάσεων, τόσο σε Δείκτες όσο και σε μετοχές. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι εγχώριοι αναλυτές που έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στο εξελισσόμενο road show στο Λονδίνο των τραπεζών, όπου μπορεί να φανερωθούν οι προθέσεις των ξένων για την ελληνική αγορά και τις εισηγμένες ιδιαιτέρως.

  Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με τη Fast Finance, στο Γενικό Δείκτη, τα πρώτα σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 880 μονάδες, με επόμενες γραμμές αμύνης τις 870, 855 και 820 μονάδες. Η στήριξη των 880 μονάδων θα πρέπει να διατρηθεί πειστικά και έγκυρα, για να χαλάσει η θετική εικόνα του ΓΔ. Υψηλότεροι στόχοι οριοθετούνται στα επίπεδα των 900 και 905 μονάδων, με επιθυμητό τεχνικά ετήσιο σημείο τις 940 μονάδες. Αντίστοιχα για τον FTSE25 οι κοντινή κρίσιμη στήριξη εντοπίζεται στις 2.243 μονάδες, ενώ η κοντινή αντίσταση αντιστάσεις εντοπίζεται στις 2.266 μονάδες.

  Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος δοκιμάσει τα 10 ευρώ καταγράφοντας κέρδη 1,83%, με τον Σαράντη, τη Βιοχαλκο, τον Φουρλή, τα Ελληνικά Πετρέλαια, την ΕΧΑΕ, την Aegean και τον Titan να ακολουθούν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή οι ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς.

  Στον αντίποδα, η Jumbo υποχωρεί κατά 2,05%, με τις Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και ΟΠΑΠ να ακολουθεί με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Coca Cola και ΔΕΗ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ