Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Νοε-2019 10:58

  Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο Αθηνών (upd)

  Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο Αθηνών (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:25

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της αγοράς να παραμείνει σε επαφή με τις 900 μονάδες, καθώς καταφέρνει να καλύψει σημαντικό έδαφος από τη χθεσινή ελεγχόμενη διόρθωση.  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 894,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,42 εκατ. ευρώ και ο όγκος στις 850 χιλ. τεμάχια. Άνοδο 0,69% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.257,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,81% στις 899,78 μονάδες.

  Η αγορά αντιδρά τεχνικά σήμερα, ωστόσο ο FTSE 25 έχει μπροστά του τη σημαντική αντίσταση των 2.254 μονάδων, που μόνο η διάσπασή της μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις 2.270 μονάδες. Από την άλλη, τόσο ο γενικός όσο και ο τραπεζικός δείκτης βρίσκονται ακόμη μακριά από τις αντιστάσεις τους, στις 901 και στις 930 μονάδες αντίστοιχα, ενώ δεν δείχνουν να δοκιμάζουν τις στηρίξεις τους, στις 882 και στις 885 μονάδες αντίστοιχα.

  Στο μεταξύ η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις σε επίπεδο επιχειρήσεων, δεδομένου του ότι και ο Καναδός μεγαλοεπενδυτής, Prem Watsa, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσκεψη στην Αθήνα,  με φόντο τις εξελίξεις στη Eurobank και την Εθνική Ασφαλιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, αύριο Πέμπτη, θα υποβληθούν στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας οι μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Στα θετικά των τελευταίων ημερών πάντως εντάσσεται από τους αναλυτές και η μείωση στο μισό του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων. Όπως προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης, ο συντελεστής φορολόγησης μερισμάτων μειώνεται στο 5% από 10% που ισχύει σήμερα.

  Επίσης θεωρείται ότι ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς σε κράτος εκτός της Ελλάδος εάν σε αυτό το κράτος υπόκειται σε φόρο επί των κερδών ή των εισοδημάτων ή του κεφαλαίου του οποίου ο συντελεστής είναι ίσος ή κατώτερος από το 60%, από 50% που ισχύει, του συντελεστή φορολογίας νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που θα οφείλονταν εάν ήταν φορολογικός κάτοικος ή διατηρούσε νόμιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

  Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, αύριο το πρωί αναμένεται ότι θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο, θέτοντας επί τάπητος πτυχές του φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και λεπτομέρειες των επερχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, στις οποίες το "γαλάζιο" οικοσύστημα ποντάρει πολλά όσον αφορά στη συνολική μεταρρύθμιση της μέχρι σήμερα εικόνας.

  Στο ταμπλό τώρα, Eurobank, Coca Cola και Jumbo σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Εθνική, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

  Στον αντίποδα, οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και Μυτιληναίος σημειώνουν μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι ΟΛΠ, Φουρλής, Titan, Aegean και Cenergy.

  Ειδική είναι η περίπτωση της Lamda Development σήμερα, η οποία κινείται στα 7,25 ευρώ αυτήν την ώρα, καθώς εκκίνησε σήμερα με τη νέα προσαρμοσμένη τιμή των 7,06 ευρώ. Η αλλαγή έχει προκαλέσει μια μικρή σύγχυση στους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν στις πλατφόρμες τους διαφορετικά ποσοστά διακύμανσης. Με ενσωματωμένη την νέα προσαρμοσμένη τιμή κινείται με κέρδη 2,69%, ενώ σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο (της μη προσαρμοσμένης τιμής) των 7,50 ευρώ υποχωρεί.

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από 27 /11 /2019 , οι μετοχές της εταιρίας Lamda Development είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με έκδοση 97.014.940 νέων (ΚO) μετοχών, σε τιμή διάθεσης μετοχής € 6,70.

  Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 02/12/2019 έως και 16/12/2019 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται από 02/12/2019 έως και 11/12/2019. Διευκρινίζεται ότι βάσει του άρθρου 2.6.3. του Κανονισμού του Χ.Α. και των αποφάσεων 22 & 26 του Δ.Σ. του Χ.A, όπως ισχύουν, τα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής μόνο για τη συνεδρίαση του Χ.Α. της 2 7 /11 /201 9 , ορίζονται ως εξής: + 3 0% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της τελευταίας συνεδρίασης του Χ.Α. ( 2 6 /11 /201 9 ): € 7,5000 και – 3 0% στην προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής που προκύπτει λόγω της αύξησης: € 7,0600.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ