Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Νοε-2019 09:31

  Α-Quant: Τι θα κινήσει τις αγορές αυτή την εβδομάδα

  Α-Quant: Τι θα κινήσει τις αγορές αυτή την εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις εξελίξεις που επηρέασαν τις βασικές ισοτιμίες την εβδομάδα που πέρασε και τις τάσεις που αναμένεται να διαμορφωθούν την τρέχουσα εβδομάδα περιγράφει η A-quant.

  EURUSD

  To EURUSD ξεκίνησε ανοδικά τις δύο πρώτες μέρες της περασμένης εβδομάδας, προσεγγίζοντας το 1.11 (υψηλό εβδομάδας 1.1096) αλλά από την Τετάρτη και μετά άρχισε μια καθοδική πορεία που εντάθηκε την Παρασκευή όπου είχαμε και την περαιτέρω πτώση πλησιάζοντας το 1.10 (χαμηλό στο 1.1013) με κλείσιμο τελικά λίγο πιο πάνω, στο 1.1020. Δύο θέματα κυριάρχησαν στην ατζέντα και αυτά αναμένεται να κυριαρχήσουν και την τρέχουσα εβδομάδα. Από τη μία ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας, δείχνει να εμφανίζει κόπωση στους επενδυτές αφού το καλό κλίμα για συμφωνία που διαμορφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει την αναμενόμενη συνέχεια μετά κι από το ψήφισμα του Κογκρέσου που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, εξοργίζοντας την Κίνα και δημιουργώντας ανησυχίες στις αγορές. Από την άλλη, παρότι τα στοιχεία της ανάπτυξης της Ευρωζώνης για το 3ο τρίμηνο κρίνονται ικανοποιητικά, υπάρχουν έντονες ανησυχίες για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και ούτε η ομιλία της Christine Lagarde έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας. Το EURUSD είτε θα συνεχίσει να κινείται μεταξύ του 1.10 και 1.11 αναμένοντας νέα καύσιμα για να υπάρξει συγκεκριμένη τάση είτε θα διασπάσει το 1.10 καθοδικά (που απ’ότι φαίνεται είναι και το πιθανότερος σενάριο) και τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την περιοχή του 1.09.

  Πολλά τα νέα και οι ανακοινώσεις για τις οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ κι αυτήν την εβδομάδα. ΟΙ ΗΠΑ έχουν αργία την Πέμπτη (Ημέρα των Ευχαριστιών) και η Παρασκευή είναι Black Friday. Τη Δευτέρα στις 11:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου IFO σε σχέση με τις προσδοκίες και το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, την Τρίτη στις 2:00 υπάρχει η σημαντική ομιλία του Jerome Powell της FED, το εμπορικό ισοζύγιο διαρκών αγαθών για τις ΗΠΑ στις 15:30 και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ στις 17:00, την Τετάρτη από τις 15:30 έως τις 17:00 υπάρχει μια σειρά ανακοινώσεων για την αμερικανική οικονομία με πιο σημαντικές το ΑΕΠ, τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, το δείκτη Core PCE (Personal Consumption Expenditure) και εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, την Πέμπτη στις 12:00 ανακοινώνεται το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη και στις 15:00 ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία και τέλος την Παρασκευή στις 10:55 ανακοινώνεται η γερμανική ανεργία, στις 12:00 ο δείκτης τιμών καταναλωτή και η ανεργία στην Ευρωζώνη και στις 16:45 ο αμερικάνικος δείκτης Chicago Purchasing Managers’ Index.

  GBPUSD

  Εμφανώς πτωτική εβδομάδα διήνυσε το GBPUSD, το οποίο μόλις προσέγγισε το 1.30 τη Δευτέρα (υψηλό στο 1.2985), ξεκίνησε να πέφτει και τελικά προσέγγισε το 1.28 (χαμηλό στο 1.2822) για να κλείσει τελικά στο 1.2834. Είναι φανερό πως η ισοτιμία προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη να ξεφύγει από το κανάλι 1.28 – 1.30 αφού τα νέα από το μέτωπο του Brexit δεν είναι τόσο αισιόδοξα ώστε να φύγει πάνω από το 1.30 αλλά ούτε και απογοητευτικά ώστε να σπάσει καθοδικά το 1.28. Ο Boris Johnson συνεχίζει να προηγείται με διψήφια διαφορά στις δημοσκοπήσεις αλλά στο πρόσφατο debate με τον Jeremy Corbyn, δε φάνηκε να κερδίζει καθαρά τις εντυπώσεις (μάλλον το αντίθετο έκριναν τα μέσα) και αυτό είναι η βασικότερη αιτία πτώσης του βρετανικού νομίσματος την προηγούμενη εβδομάδα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δούμε την ισοτιμία να συνεχίσει να κινείται στο κανάλι μεταξύ 1.28 και 1.30 και αυτή την εβδομάδα και με βάση το σενάριο αυτό και δεδομένου ότι βρισκόμαστε κοντά στο 1.28, αναμένεται κίνηση κοντά και πάνω απ[ό το 1.29

  Εκτός από τα νέα των ΗΠΑ που είδαμε στην ενότητα του EURUSD, σημαντική είναι η εβδομάδα και για την οικονομία της Αγγλίας από την Τετάρτη και μετά. Την Τετάρτη ανακοινώνεται ο πληθωρισμός, την Παρασκευή στις 2:01 ανακοινώνεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK ενώ την ίδια μέρα στις 11:30 υπάρχει πλήθος ανακοινώσεων, συμπεριλαμβανομένων τα στεγαστικά δάνεια, την καταναλωτική πίστη και την προσφορά χρήματος 

  USDJPY

  Μικρή πτώση εμφάνισε το USDJPY την προηγούμενη εβδομάδα που συνοδεύτηκε από περαιτέρω μείωση της μεταβλητότητας. Η εβδομάδα κινήθηκε μεταξύ 108.27 και 109.06 με τις περισσότερες μέρες να παραμένει στην περιοχή του 108.50 – 108.60. Η στασιμότητα στο θέμα της συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας για τους δασμούς φαίνεται να ενισχύει τους επενδυτές σε JPY εις βάρος του αμερικανικού νομίσματος. Δεδομένου ότι αυτή η εβδομάδα είναι χαλαρή για τις ΗΠΑ αφού την Πέμπτη είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών και η Παρασκευή είναι η περιβόητη Black Friday, αναμένεται μείωση της μεταβλητότητας από την Τετάρτη και μετά. Στη μακροχρόνια τάση της ισοτιμίας δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι πάντως και μια επαναφορά στην περιοχή του 109.25 δε θεωρείται απίθανη. Πιθανή διάσπαση αυτής της περιοχής θα φέρει το USDJPY κοντά στο 110.

  Έντονη η οικονομική δραστηριότητα και οι ανακοινώσεις για την ιαπωνική οικονομία αυτή την εβδομάδα που μαζί με αυτά των ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσουν την τάση και τη διακύμανση της ισοτιμίας. Πιο συγκεκριμένα, νωρίς τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ο δείκτης Leading Economic Index με τιμή ελαφρώς χαμηλότερη του αναμενομένου (ήδη το JPY δέχεται πιέσεις), ενώ την Τετάρτη στις 3:30 μιλάει ο Makoto Sakurai της Τράπεζας της Ιαπωνίας, την Πέμπτη στη 1:50 υπάρχουν οι ανακοινώσεις για το λιανικό εμπόριο και τις ξένες άμεσες επενδύσεις σε ιαπωνικά ομόλογα και μετοχές και την Παρασκευή από τη 1:30 έως τη 1:50 υπάρχει πλήθος ανακοινώσεων όπως οι δείκτες τιμών καταναλωτή, η ανεργία και η βιομηχανική παραγωγή.

  EURJPY

  Πτωτική η προηγούμενη εβδομάδα για την ισοτιμία EURJPY που άνοιξε πάνω από το 120, στο 120.20 και έκλεισε στο 119.72 ενώ ενδιάμεσα είδαμε ακραίες τιμές στο 120.68 και στο 119.65. Η μεταβλητότητα επίσης συνεχίζει να μειώνεται αλλά δε φαίνεται να υπάρχει μια τέτοια ανησυχία στις διεθνείς αγορές που να ενισχύει το ιαπωνικό νόμισμα που θεωρείται παραδοσιακά ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Με δεδομένο ότι η περιοχή τιμών 119.60 – 119.70 είναι στήριξη για την ισοτιμία, ίσως δούμε αυτή την εβδομάδα να δοκιμάζεται παγίωση τιμών πάνω από το 120 ξανά.

  Τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του ζεύγους, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του USDJPY αντίστοιχα.

  EURGBP

  Ανοδικά αντέδρασε το EURGBP, μετά από τρεις στη σειρά πτωτικές εβδομάδες προσπαθώντας να υπερβεί το 0.86 (έφτασε μέχρι το 0.8605 την περασμένη εβδομάδα) για να κλείσει τελικά κοντά σε αυτήν την περιοχή, στο 0.8586. Σε αυτή την κίνηση το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στο βρετανικό νόμισμα που δέχτηκε πιέσεις λόγω Brexit και της αναιμικής παρουσίας του Boris Johnson στο debate της προηγούμενης εβδομάδας. Γεγονός είναι πως το EUR αυτή την εποχή είναι αδύναμο λόγω των ισχνών οικονομικών αποτελεσμάτων για την Ευρώπη που αναμένεται από τις αγορές και έτσι μια σταθεροποίηση στο θέμα του Brexit ίσως οδηγήσει το EURGBP κοντά στην περιοχή του 0.85.

  Τα οικονομικά & ανακοινώσεις της Ευρώπης και της Αγγλίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του EURGBP, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του GBPUSD αντίστοιχα.

  USDCAD

  Ακόμα μια ισχυρά ανοδική εβδομάδα είχαμε για το USDCAD, που κατάφερε να σπάσει το 1.33 με υψηλό εβδομάδας στο 1.3327 ενώ τελικά έκλεισε ακριβώς στο 1.33, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι οι ακέραιες και στρογγυλές τιμές αποτελούν ψυχολογικές στηρίξεις και αντιστάσεις για τις αγορές. Η περιοχή του 1.3320 αποτελεί έτσι κι αλλοιώς ισχυρή αντίσταση για την ισοτιμία που έχει ξεκινήσει ανοδικό ράλι από τα τέλη Οκτωβρίου και από την περιοχή του 1.3050. Αν υπάρξει διάσπαση της περιοχής του 1.3320, τότε ίσως δούμε το USDCAD κοντά στο 1.35 ενώ όσο αυτό δε συμβαίνει πιθανόν να υπάρξει επιστροφή στην περιοχή του 1.3170. Από μια βελτίωση του κλίματος των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας υπάρχει όφελος και για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και του Καναδά ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν πάντα για το καναδικό νόμισμα και οι τιμές του πετρελαίου.

  Για τον Καναδά, τα νέα και οι ανακοινώσεις που μαζί με αυτές των ΗΠΑ, θα επηρεάσουν την ισοτιμία είναι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών την Πέμπτη στις 15:30 και η βιομηχανική παραγωγή μαζί με το καναδικό ΑΕΠ για το 3ο τρίμηνο την Παρασκευή στις 15:30

  USDCHF

  Το USDCHF εμφάνισε την αναμενόμενη συμπεριφορά την περασμένη εβδομάδα. Η πλάγια τάση στο κανάλι 0.9830 – 0.9970 διατηρήθηκε και εφόσον το άνοιγμα ήταν στην κάτω πλευρά του καναλιού  και κάτω από το 0.99, ήταν αναμενόμενη μια ανοδική κίνηση προς το άνω όριο του καναλιού. Η ισοτιμία έφτασε μέχρι το 0.9979 και έκλεισε στο 0.9972, ακριβώς πάνω στο άνω όριο. Το στοίχημα εδώ και καιρό είναι αν η ισοτιμία θα παραμείνει στο κανάλι ή αν θα υπάρξει διάσπαση του καναλιού είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Ευρισκόμενοι στο άνω όριο, αυτομάτως γίνεται πιθανότερη η ανοδική διάσπαση σε σχέση με την καθοδική αλλά τυχόν αγοραστικές θέσεις είναι πολύ επίφοβες μιας και η ισοτιμία 1:1 αποτελεί ισχυρή αντίσταση από τα μέσα Μαϊου. Μια καθαρή διάσπαση του 1:1 θα δώσει ώθηση στην ισοτιμία  για τιμές κοντά στο 1.02.

  Η ελβετική οικονομία αναμένεται να συμμετέχει στη διαμόρφωση της τάσης και της διακύμανσης του USDCHF πιο ενεργά από τα μέσα της εβδομάδας και μετά αφού την Τετάρτη στις 11:00 ανακοινώνεται η έρευνα ZEW του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών Μελετών για τις προσδοκίες της ελβετικής οικονομίας, την Πέμπτη στις 8:45 ανακοινώνεται το ΑΕΠ της Ελβετίας για το 3ο τρίμηνο του έτους και την Παρασκευή στις 10:00 ανακοινώνεται ο δείκτης KOF (Konjunkturforschungsstelle – Ελβετικό Ινστιτούτο Έρευνας).

  AUDUSD

  Το AUDUSD συνέχισε για 3η συνεχή εβδομάδα την πτωτική του πορεία με άνοιγμα στο 0.6812 και κλείσιμο στο 0.6783, πολύ κοντά στα χαμηλά εβδομάδας του 0.6780. Οι κολλημένες εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας, σε σχέση με τα προβλήματα και τις αδυναμίες που εμφανίζουν τελευταία οι οικονομίες της Αυστραλίας και της Κίνας, πιέζουν το AUD και πλέον αναμένεται αντίδραση κυρίως από την πλευρά της Αυστραλίας σε σχέση με τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια. Το AUDUSD κάτω από το 0.68 αρχίζει και δοκιμάζει χαμηλά άνω των 10 ετών και έτσι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού ίσως υπάρξουν ανοδικές αντιδράσεις πάνω από το 0.68.

  Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα νέα από την Αυστραλία και έτσι την Τρίτη θεωρούνται σημαντικές οι ομιλίες του Guy Debelle στη 1:50 στην Καμπέρα και του Philip Lowe στο Σίδνεϊ στις 10:15 ενώ την Πέμπτη στις 2:30 ανακοινώνονται οι ιδιωτικές κεφαλαιακές δαπάνες του 3ου τριμήνου στην Αυστραλία. Από την πλευρά της Κίνας δεν υπάρχει σημαντική ανακοίνωση ή νέο για την τρέχουσα εβδομάδα.

  SP500

  Ο αμερικανικός δείκτης SP500, φρέναρε την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 0.16%, μετά από επτά στη σειρά ανοδικές εβδομάδες. Είναι σίγουρο πως με τέτοιο ράλι θα υπάρξει και κόπωση αλλά και βραχυπρόθεσμη κατοχύρωση κερδών. Το κλείσιμο εβδομάδας πάντως πάνω από τις 3.100 μονάδες, στις 3.112 μονάδες αφήνει ακόμα παράθυρα αισιοδοξίας για περαιτέρω άνοδο αλλά πρέπει να τονιστεί και πάλι πως οι τιμές αυτές είναι πρωτόγνωρες για τον δείκτη και άρα βρίσκεται σε αχαρτογράφητα ύδατα. Όσο υπάρχει διατήρηση τιμών πάνω από τις 3.100 μονάδες, το ανοδικό momentum δε δείχνει να αλλάζει και με δεδομένο πως συνήθως οι ανοδικές κινήσεις είναι πιο ήπιες από τις καθοδικές, ίσως ο δείκτης καταφέρει να πιάσει τις 3.130 μονάδες. Αντιθέτως, τυχόν καθοδική διάσπαση των 3.100 μονάδων ίσως σημάνει την αρχή μια διόρθωσης για τον SP500 με την πρώτη σημαντική στήριξη να βρίσκεται κοντά στις 3.020 μονάδες.

  DAX30

  Όπως αναμέναμε, ο γερμανικός δείκτης DAX30, μετά το φρενάρισμα της ανόδου, εμφάνισε μια πτώση την προηγούμενη εβδομάδα της τάξης του 0.3%. Το κλείσιμο ήταν στις 13.193 μονάδες, μόλις 37 μονάδες χαμηλότερα από το άνοιγμα αλλά μέσα στην εβδομάδα η διακύμανση ήταν μεγαλύτερη ανάμεσα στις 13.043 και στις 13.378 μονάδες. Ο δείκτης αντέδρασε ανοδικά μόλις υπήρξε προσέγγιση των 13.000 μονάδων την Πέμπτη, γεγονός που δείχνει πως η ανοδική τάση δεν έχει ακόμα αλλοιωθεί. Από τη μία οι 13.000 μονάδες θεωρούνται ισχυρή στήριξη από την άλλη όμως τα θεμελιώδη στοιχεία της Γερμανίας και της Ευρώπης δεν περιέχουν το βαθμό αισιοδοξίας που δικαιολογεί ράλι τιμών στους χρηματιστηριακούς δείκτες. Με αυτά τα δεδομένα, ίσως δούμε το δείκτη πάνω από τις 13.000 μονάδες αλλά όχι πάνω από τις 13.400 μονάδες.

  FTSE100

  Άνοδο της τάξης του 0.5% εμφάνισε ο βρετανικός δείκτης FTSE100 έστω κι αν μέσα στην εβδομάδα είχαμε πολλές διακυμάνσεις και εναλλαγές ανοδικών και πτωτικών ημερών. Το κλείσιμο ήταν στις 7.339 μονάδες ενώ είδαμε χαμηλά στις 7.196 μονάδες και υψηλά στις 7.404 μονάδες. Είναι πιθανόν αυτή την εβδομάδα να δοκιμαστούν εκ νέου οι 7.400 μονάδες ενώ από η ειδησεογραφία κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από το Brexit και τις επερχόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου στην Αγγλία. Ο Boris Johnson θεωρείται φορές ισχυρών πιθανοτήτων για Brexit με συμφωνία και όσο προηγείται στις δημοσκοπήσεις και δε δείχνει να απειλείται από τους αντιπάλους του, οι αγορές θα αντιδρούν θετικά.

  Χρυσός

  Ελαφρώς καθοδική ήταν η περασμένη εβδομάδα για το χρυσό με απώλειες 0.34% περίπου και κλείσιμο στα $1.462. Ανοδικές αντιδράσεις στις αρχές της εβδομάδας έφεραν το χρυσό κοντά στα $1479 αλλά η Πέμπτη και η Παρασκευή διόρθωσαν τις τιμές, επαναφέροντας το πολύτιμο μέταλλο στην περιοχή των $1.460. Η μεγάλη πτώση που είχαμε στις αρχές του τρέχοντος μηνός δε φαίνεται να βρίσκει ισχυρή αντίδραση από τυχόν αγοραστές και έτσι μια περαιτέρω πτώση προς την περιοχή των $1.440 φαίνεται πιθανή. Καταλύτης επίσης θα είναι και οι εξελίξεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας αφού είναι το πιο κυρίαρχο θέμα των ημερών και εν πολλοίς το συναίσθημα ρίσκου των διεθνών αγορών επηρέαζεται από αυτές τις εξελίξεις πάρα πολύ.

  Πετρέλαιο

  Αλλοπρόσαλλη ήταν η εβδομάδα που πέρασε για το πετρέλαιο. Ο μαύρος χρυσός εμφάνισε έντονες πτωτικές τάσεις τις δύο πρώτες μέρες με αποτέλεσμα να βρεθεί κοντά και κάτω από τα $55 αλλά από την Τετάρτη το πρωί άρχισε έντονο ανοδικό ράλι με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να βρεθούν πάνω από τα $58 (%58.67 το υψηλό εβδομάδας) για να υπάρξει τελικά μια μικρή διόρθωση την Παρασκευή και κλείσιμο στα $57.83, μόλις 0.09% από το άνοιγμα της εβδομάδας. Η ανάπτυξη και η επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας δε δικαιολογεί υψηλές τιμές για το πετρέλαιο και λογική ήταν η προσπάθεια επιστροφής των τιμών μέσα στο κανάλι $50 - $55 αλλά τα νέα και το ρεπορτάζ του Reuters από τις χώρες του ΟΠΕK (και ενόψει της συνδιάσκεψης στις αρχές Δεκεμβρίου) αναφέρει πως ίσως υπάρξει περαιτέρω επέκταση της μείωσης της παραγωγής μέχρι τα μέσα του 2020 χωρίς ωστόσο να αναφέρεται περαιτέρω μείωση. Οι εξελίξεις από το μέτωπο των δασμών και των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας μαζί με τα γεγονότα του Χονγκ Κονγκ θα παίξουν επίσης σοβαρό ρόλο στις τιμές του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα.

  Bitcoin

  Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται πλέον το Bitcoin, με την εβδομάδα να κλείνει κάτω από τα $7.000, στα $6.908 ενώ είδαμε τιμές ακόμα και στα $6.785! Ήταν η τέταρτη και εντονότερη κατά σειρά πτωτική εβδομάδα για το σημαντικότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου και πλέον το ερώτημα είναι αν υπάρχει σωσίβιο και σε ποια περιοχή τιμών βρίσκεται. Τεχνικά υπάρχει στήριξη στην περιοχή των $6.100 - $6.200 αλλά τα κρυπτονομίσματα πολλές φορές "καταπίνουν" τις στηρίξεις με χαρακτηριστική ευκολία. Η ποσοστιαία πτώση της εβδομάδας που μας πέρασε προσέγγισε το 19%! Ιδιαίτεροι λόγοι για αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχουν, πέραν από κερδοσκοπικές κινήσεις και κάποιες φήμες για εντατικοποίηση/αυστηροποίηση του κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου των κρυπτονομισμάτων, κυρίως από την Κίνα.

   

   

  www.a-quant.com

  www.algo-profits.com
   

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

   
  Η πληροφορία που περιέχεται στην παρούσα αναφορά είναι μόνο γενικής φύσης και δεν αποτελεί προσωπική οικονομική συμβουλή. Δε λαμβάνει υπ’όψιν τους στόχους σας, την οικονομική σας κατάσταση και τις προσωπικές σας ανάγκες.
   
  Η a-Quant δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές σας και σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με εναν διαπιστευμένο οικονομικό σύμβουλο πριν ενεργήσετε με βάση κάποια πληροφορία που περιέχεται στο παρόν γενικού ενδιαφέροντος report

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ