Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Νοε-2019 16:04

  Μικτά πρόσημα στα futures όσο η Wall Street αξιολογεί τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

  Μικτά πρόσημα στα futures όσο η Wall Street αξιολογεί τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μικτά πρόσημα κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

  Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 7 μονάδες, ενώ τα futures του S&P προσθέτουν 1,25 μονάδες. Στον αντίποδα, τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 1,25 μονάδες.

  Οι ελπίδες για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενισχύθηκαν όταν σύμφωνα με αναφορές της Wall Street Journal, ο αντιπρόεδρος της Κίνας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, Λίου Χε, κάλεσε αντιπροσώπους των ΗΠΑ στο Πεκίνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

  Ο Λιου Χε, εξάλλου, εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας σε ''πρώτη φάση'', ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι νιώθει ''μπερδεμένος'' όσον αφορά τις εμπορικές απαιτήσεις από τη μεριά των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

  Νωρίτερα, την επενδυτική ψυχολογία επιβάρυνε δημοσίευμα του Reuters το οποίο ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας ενδεχομένως να καθυστερήσει μέχρι το 2020.

  Στα μάκρο της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης παραγωγής της Feddiephia Fed ενισχύθηκε το Νοέμβριο στις 10,4 μονάδες από 5,6 μονάδεςτον Οκτώβριο. Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν βελτιωμένες συνθήκες. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Econoday τοποθετούσαν τον δείκτη στις 7 μονάδες. 

  Ωστόσο, οι δείκτες για νέες τις παραγγελίες, τις αποστολές και την απασχόληση μειώθηκαν σε σχέση με τις ενδείξεις του περασμένου μήνα.

  Όσον αφορά την αγορά εργασίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν για πρώτη φορά χορήγηση επιδόματος ανεργίας διατηρήθηκε σταθερός σε υψηλό πενταμήνου την προηγούμενη εβδομάδα.

  Ειδικότερα, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητες στις 227.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν τις αιτήσεις στις 217.000.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ