Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Νοε-2019 11:21

  Υπό ισχυρές τραπεζικές πιέσεις το Χρηματιστήριο (upd)

  Υπό ισχυρές τραπεζικές πιέσεις το Χρηματιστήριο (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Με απώλειες κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να χάνει τις αντοχές που το είχαν κρατήσει κοντά στις 880 μονάδες τις προηγούμενες ημέρες και να υποκύπτει στις πιέσεις της πλειονότητας των τίτλων του κινούμενο πλέον κάτω από τις 870 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,35% στις 867,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,47 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.150,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,35% στις 853,45 μονάδες.

  Επί δύο ημέρες το ΧΑ πιεζόταν να διολισθήσει κάτω από τις 880 μονάδες, δείχνοντας αντοχές οι οποίες φαίνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση σπάνε, με τους πωλητές να έχουν στοχεύσει σχεδόν σε ολόκληρο το ταμπλό. Πλέον ο Γενικός Δείκτης οδεύει προς τις 770 μονάδες, και στο κρίσιμο επίπεδο της στήριξης των 872 μονάδων. Τεχνικά, τυχόν διάσπαση των 872 μονάδων θα φέρει την αγορά στις 857 μονάδες.

  Είναι σαφές ότι η αγορά "συγκρατείται" πάντως από τα χαρτοφυλάκια εκείνα που θα ήθελαν να έχουν καλύτερες θέσεις ενόψει της νέας χρονιάς. Άλλωστε απομένει ένα δίμηνο μέχρι τη λήξη του 2019 και με την αγορά να έχει έντονα σημάδια κόπωσης τις τελευταίες εβδομάδες η διάθεση ανάληψης ρίσκου είναι περιορισμένη. Και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα σήμερα, που ο τζίρος καταγράφει αύξηση, δείγμα της προσπάθειας των πωλητών για συγκράτηση της αγοράς.

  Στο μεταξύ, πρωταγωνιστής της αγοράς παραμένει ο Τραπεζικός Δείκτης ο οποίος έχει περάσει με την τέταρτη φορά πάνω από την πρώην ισχυρή αντίσταση των 847 μονάδων ανοίγοντας τα φτερά του, σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο για την περιοχή αντίστασης των 930 μονάδων, όπου και αναμένεται να ξαποστάσει καθώς από εκεί διέρχεται και η κάτω πλευρά από το προηγούμενο τοξωτό κανάλι ανόδου S, των 610 με 835 μονάδων. Εκεί, ύστερα από μια περιορισμένη βραχυχρόνια κωλυσιεργία είναι πολύ πιθανό να γεμίσει τα απαραίτητα ανοδικά καύσιμα για τη μακροπρόθεσμη, πολλά υποσχόμενη για τη συνέχεια, αντίσταση των 1.000 μονάδων, προσθέτει ο κ. Μάνθος.

  Από τη μεριά του, ο FTSE 25 όχι μόνο υστερεί τελευταία, αλλά έχασε με συνοπτικές διαδικασίες τις 2.175 και τις 2.162 μονάδες, ανοίγοντας το δρόμο προς τις 2.130 μονάδες, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Fast Finance. Από την άλλη οι 2.215 και 2.255 είναι επόμενες αντιστάσεις και στόχοι θυμίζοντας το υψηλό έτους στις 2.270 μονάδες.

  Ταμπλό 

  Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank, ο Ελλάκτωρ, η Eurobank και η Εθνική σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Aegean και Πειραιώς. Η βαρύτητα αυτών δοκιμάζει και τις 872 μονάδες του γενικού δείκτη.

  Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, Coca Cola, Jumbo, Motor Oil, Λάμδα, Σαράντης, Φουρλής και Titan, ενώ ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή η Τέρνα Ενεργειακή.
   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ