Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 09:44

  Πιθανότητα να δούμε το ευρώ πάνω από το 1,12 έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα

  Πιθανότητα να δούμε το ευρώ πάνω από το 1,12 έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από μία εβδομάδα με πάρα πολλές ειδήσεις και ανακοινώσεις, η τρέχουσα εβδομάδα είναι σαφώς πιο ήρεμη ειδησεογραφικά.

  EURUSD

  Το EURUSD την προηγούμενη εβδομάδα πήρε πίσω και με το παραπάνω όλες τις απώλειες που είχε την εβδομάδα πριν από αυτήν, με κλείσιμο στο 1.1165, πολύ κοντά στα υψηλά του 1.1175. Όλες οι ημέρες πλην της Πέμπτης ήταν ανοδικές, ωστόσο δεν μπορέσαμε να έχουμε υπέρβαση της ζώνης τιμών 1.1170 – 1.1180 που αποτελεί υψηλό σχεδόν τριών μηνών. Η FED, όπως αναμενόταν και όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, μείωσε για 3η φορά από τον περασμένο Ιούλιο τα επιτόκια κατά 0.25% αλλά αυτή τη φορά ο Jerome Powell δήλωσε πως πιθανόν δε θα μεταβληθούν το επόμενο διάστημα. Η Ευρώπη από την άλλη πλευρά είχε κατά γενική ομολογία θετικά νέα αλλά όχι στο βαθμό που να υποδηλώνουν σημαντική ευφορία ή μεγάλες προσδοκίες για σημαντική ανάπτυξη. Την Παρασκευή είχαμε την ανακοίνωση της ανεργίας για τις ΗΠΑ, με 182.000 νέες θέσεις εργασίας να προστίθενται στην αμερικανική οικονομία έναντι προσδοκιών για 89.000 θέσεις. Αυτό το γεγονός έδωσε μια ώθηση στο αμερικανικό δολάριο το μεσημέρι της Παρασκευής, ωθώντας το EURUSD μέχρι το 1.1127 αλλά πολύ γρήγορα η ισοτιμία πήρε πίσω αυτήν την πρόσκαιρη μεταβολή και έτσι η Παρασκευή έκλεισε ανοδικά. Αυτή η συμπεριφορά μας δείχνει πως αν υπάρξει διάσπαση της αντίστασης του 1.1170 – 1.1180, υπάρχει πιθανότητα να δούμε το EURUSD πάνω από το 1.12 αυτή την εβδομάδα, ίσως μέχρι την περιοχή του 1.1270.

  Μετά από μία εβδομάδα με πάρα πολλές ειδήσεις και ανακοινώσεις, η τρέχουσα εβδομάδα είναι σαφώς πιο ήρεμη ειδησεογραφικά (σε σημαντικότητα και όχι σε πλήθος). Ξεχωρίζουν ο γερμανικός βιομηχανικός δείκτης Markit PMI τη Δευτέρα στις 10:55, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και οι εργοστασιακές παραγγελίες για τις ΗΠΑ τη Δευτέρα στις 17:00, το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ την Τρίτη στις 15:30, ο αμερικάνικος PMI (σύνθετος και υπηρεσιών) την Τρίτη στις 16:45, οι εργοστασιακές παραγγελίες της Γερμανίας την Τετάρτη στις 9:00, ο ο PMI (σύνθετος και υπηρεσιών) για την Ευρωζώνη την Τετάρτη στις 11:00, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης την Τετάρτη στις 12:00, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας την Πέμπτη στις 9:00, οι οικονομικές προβλέψεις για την Ευρωζώνη την Πέμπτη στις 12:00, την Πέμπτη επίσης υπάρχει η συνάντηση του Eurogroup, η συνάντηση του EcoFin την Παρασκευή στις 9:00 και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan για τις ΗΠΑ την Παρασκευή στις 17:00.

  GBPUSD

  Ανοδική η περασμένη εβδομάδα για την ισοτιμία GBPUSD, η οποία ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της, κλείνοντας στο 1.2940, με υψηλό στο 1.2975 και μικρή αλλά σταθερή άνοδο σχεδόν κάθε μέρα. Αυτό μας δείχνει πως αφενός υπάρχει γενικά θετικό κλίμα σε σχέση με το Brexit από την άλλη όμως η μη υπέρβαση του 1.30 δηλώνει πως ακόμα τίποτα δεν είναι παγιωμένο. Η Βρετανία αποφεύγει το άτακτο Brexit προς το παρόν ενώ παράλληλα εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο με τον Boris Johnson πάντως να προηγείται δημοσκοπικά. Επίσης πρόσφατες φήμες αναφέρουν πως ο Boris Johnson ενδέχεται να μην συμπεριλάβει το άτακτο Brexit στο μανιφέστο του κόμματός του για τις προσεχείς εκλογές. Από πλευράς νέων και ειδήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, το κλίμα ήταν ανάμικτο χωρίς ιδιαίτερες θετικές ή αρνητικές τάσεις. Για την παρούσα εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα να δούμε την ισοτιμία να κινείται πλάγια και μέσα στο κανάλι 1.29 – 1.30, ενώ πιθανή διάσπαση του 1.30 ίσως σηματοδοτήσει περαιτέρω άνοδο και με την υψηλή μεταβλητότητα που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, θα μπορούσαμε να τη δούμε ακόμα και πάνω από το 1.31.

  Εκτός από τα νέα των ΗΠΑ που είδαμε στην ενότητα του EURUSD, άλλες προγραμματισμένες ανακοινώσεις και events που υπάρχουν την παρούσα εβδομάδα για την οικονομία της Αγγλίας είναι ο ο κατασκευαστικός δείκτης Markit PMI τη Δευτέρα στις 11:30, οι πωλήσεις σε συγκρίσιμους όρους την Τρίτη στις 2:01, η απόφαση για τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη στις 14:00 που ακολουθείται από την ομιλία του Mark Carney στις 14:30. Σημειώνουμε πως δεν αναμένεται μεταβολή στα επιτόκια από την παρούσα τιμή που είναι στο 0.75%.

  USDJPY

  Καθαρά πτωτική η εβδομάδα που μας πέρασε για το USDJPY, με πτώση σχεδόν 0.50%, Η πτώση άρχισε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη όπου και είχαμε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών. Η μείωση των επιτοκίων την Τετάρτη σηματοδότησε άνοδο για την ισοτιμία που όμως κράτησε πολύ λίγο, ενώ η αναιμική άνοδος της Παρασκευής (κυρίως οφειλόμενη στα NFPs και στα θετικά νέα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ) δεν μπόρεσε να αντιστρέψει το κλίμα. Είδαμε χαμηλά κάτω από το 108, στο 107.88 και κλείσιμο στο 108.18. Η FED μείωσε τα επιτόκια κατά 0.25% και παράλληλα υπήρξαν δηλώσεις πως τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα και πιθανόν θα υπάρξει άνοδος τους μόνον αν υπάρξει αύξηση του πληθωρισμού, ενώ από την άλλη η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα. Οι συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας αναμένεται πλέον να πάρουν τη σκυτάλη και μαζί με την τακτική ειδησεογραφία της εβδομάδας, να καθορίσουν την τάση και τη μεταβλητότητα του USDJPY. Χωρίς επιδείνωση του διεθνούς κλίματος και αν δεν υπάρξουν αρνητικές ειδήσεις από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου, ίσως δούμε να ενισχύεται η ισοτιμία μέχρι την περιοχή του 108.80 – 108.90 αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί αυτή η τιμή αποτελεί ισχυρή αντίσταση.

  Τα σημαντικά νέα της εβδομάδας για την ιαπωνική οικονομία είναι η ανακοίνωση των πρακτικών για τη νομισματική πολιτική από την Τράπεζα της Ιαπωνίας την Τετάρτη στη 1:50, οι συνολικές οικογενειακές δαπάνες την Παρασκευή στη 1:30 και οι ξένες επενδύσεις σε ιαπωνικά ομόλογα και μετοχές, επίσης την Παρασκευή στη 1:50

  EURJPY

  Μικρή άνοδο για το EURJPY την εβδομάδα που πέρασε, με άνοιγμα στο 120.40 και κλείσιμο στο 120.80 (λίγο πιο πάνω από 0.30%) , έστω κι αν στο μέσον περίπου της εβδομάδας είδαμε τιμές μέχρι το 121.46. Η ισοτιμία φαίνεται να επανήλθε στη ρότα της ανοδικής της τάσης που ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινώντας από το 116.50 περίπου αλλά δείχνει να ζορίζεται αρκετά να παγιωθεί πάνω από το 121. Δεν είναι απίθανο αυτό να γίνει την παρούσα εβδομάδα πάντως και να δούμε το EURJPY να αγγίζει το 122 και αν αυτό συμβεί ανοίγει ο δρόμος για ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

  Τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του ζεύγους, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του USDJPY αντίστοιχα.

  EURGBP

  Διανύσαμε μια εβδομάδα έντονης αβεβαιότητας και πολύ μικρής μεταβλητότητας για το EURGBP. Η ισοτιμία έκλεισε στο 0.8629, μόλις 7 pips κάτω από το άνοιγμα εβδομάδας ενώ χαρακτηριστικό είναι πως όλη την εβδομάδα κινήθηκε στο πολύ στενό κανάλι του 0.8895 – 0.8651. Επίσης χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας ήταν ότι τις περισσότερες ημέρες το κλείσιμο ήταν πολύ κοντά στο άνοιγμα και κάποιες κερδοσκοπικές κινήσεις ωθούσαν την ισοτιμία λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Το μοτίβο αυτό, όσο δεν έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο θέμα του Brexit και όσο τα νέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δε δίνουν έναυσμα για έντονη αισιοδοξία ή έντονη απαισιοδοξία, ενδέχεται να συνεχιστεί και να συνεχίσουμε να βλέπουμε χαμηλή μεταβλητότητα και έλλειψη ξεκάθαρης τάσης.

  Τα οικονομικά νέα & ανακοινώσεις της Ευρώπης και της Αγγλίας που ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν και να αυξήσουν τη διακύμανση του EURGBP, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του GBPUSD αντίστοιχα. Το Brexit φυσικά θα κυριαρχήσει και πάλι.

  USDCAD

  Ανοδική η εβδομάδα που έκλεισε για το USDCAD, με ενίσχυση της τάξης του 0.65% και κλείσιμο στο 1.3141 έστω κι αν είδαμε τιμές πάνω από το 1.32, στο 1.3208. Η Τράπεζα του Καναδά μπορεί να άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1.75% όπως αναμέναμε, αλλά χτύπησε πολλά καμπανάκια για την καναδική οικονομία και προέβλεψε συρρίκνωση της ανάπτυξης για το 2ο εξάμηνο του 2019 με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στη βιομηχανική παραγωγή και στις επενδύσεις. Παράλληλα μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαμε και σημαντική πτώση στις τιμές του πετρελαίου που όπως είδαμε επηρεάζουν πολύ το νόμισμα του Καναδά. Όταν οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν την Παρασκευή, η άνοδος του USDCAD ανεκόπη και από την περιοχή του 1.32 είχαμε πτώση στην περιοχή του 1.3140. Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι η περιοχή του 1.30 αποτελεί σκληρή στήριξη για την ισοτιμία, υπάρχει η πιθανότητα διεύρυνσης της ανοδικής τάσης μέχρι το 1.32 σε πρώτη φάση, ενώ τυχόν παγίωση πάνω από αυτά τα επίπεδα ίσως ανοίξει το δρόμο και για το 1.3280.

  Από πλευράς τακτικής ειδησεογραφίας και ανακοινώσεων για την οικονομία του Καναδά, ξεχωρίζουν οι εισαγωγές/εξαγωγές την Τρίτη στις 15:30, ο δείκτης Ivey PMI την Τετάρτη στις 17:00 και η ανακοίνωση της ανεργίας την Παρασκευή στις 15:30 για το μήνα Οκτώβριο όπου και αναμένεται μια μικρή αύξηση στο 5.7% από 5.5%.

  USDCHF

  Με σημαντική πτώση έκλεισε η εβδομάδα για το USDCHF που δεν μπόρεσε να κρατηθεί πάνω από το 0.99, κλείνοντας στο 0.9855 και απώλειες της τάξης του 0.90%. Τη Δευτέρα και την Τρίτη είχαμε προσπάθειες προσέγγισης του 1:1 φτάνοντας μέχρι το 0.9970 αλλά οι μέρες που ακολούθησαν ήταν ξεκάθαρα πτωτικές και ώθησαν την ισοτιμία ακόμα και μέχρι το 0.9850. Υπάρχει πιθανότητα αυτά τα επίπεδα να αποτελούν πυθμένα για την ισοτιμία αυτή την εποχή και μέσα στην εβδομάδα να δούμε το USDCHF να ανακτά και πάλι το 0.99 και να προσεγγίζει ίσως ξανά το 1:1. Αντίθετα, τυχόν παγίωση τιμών κάτω από το 0.9830, ίσως σηματοδοτεί έναρξη καθοδικής τάσης και τότε η επόμενη στήριξη είναι στο 0.97 περίπου.

  Από την Ελβετία οι ανακοινώσεις και τα νέα που αναμένεται να επηρεάσουν την ισοτιμία (μαζί με τα νέα για το USD φυσικά), είναι το καταναλωτικό κλίμα από την SECO τη Δευτέρα στις 8:45, τα αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα την Πέμπτη στις 10:00, και η ανεργία την Παρασκευή στις 8:45 όπου και αναμένεται μικρή μείωση της τάξης του 0.1%, στο 2.2%

  AUDUSD

  Εντυπωσιακή η εβδομάδα για την ισοτιμία AUDUSD, που κατάφερε να υπερβεί το 0.69 και να κλείσει στο 0.6903 με υψηλό εβδομάδας στο 0.6929, παρότι ξεκίνησε από την περιοχή του 0.6820. Όλες οι μέρες πλην της περασμένης Πέμπτης ήταν ανοδικές. Τα νέα από την οικονομία της Αυστραλίας ήταν μάλλον ουδέτερα συνεπώς η άνοδος αυτή αποδίδεται μάλλον στο αδύναμο USD. Αυτή η άνοδος ίσως συνεχιστεί ενώ το μοναδικό φρένο που μπορεί να υπάρξει είναι μια τυχόν επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η περιοχή τιμών του 0.70 είναι μια ισχυρότατη αντίσταση για την ισοτιμία και πάρα πολλά αυτοματοποιημένα συστήματα συναλλαγών και ρομπότ έχουν "στημένες" θέσεις πώλησης σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Νωρίς σήμερα το πρωί (4/11) στις 2:30, ανακοινώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις για την Αυστραλία στο 0.2% για το μήνα Σεπτέμβριο, οι οποίες ήταν μεν μειωμένες αλλά αναμενόμενες και έτσι δεν διαταράσσεται προς το παρόν η ανοδική τάση της ισοτιμίας.

  Μαζί με τις σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στο αμερικανικό δολάριο και που αναφέρονται στην ενότητα EURUSD, αρκετά σημαντικές ανακοινώσεις υπάρχουν για τις οικονομίες της Αυστραλίας και της Κίνας (που επηρεάζουν το AUDUSD). Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ανακοινώνονται ο πληθωρισμός και οι λιανικές πωλήσεις για την Αυστραλία στις 2:00 και 2:30 αντίστοιχα, την Τρίτη στις 3:45 ανακοινώνεται ο κινεζικός σημαντικός δείκτης Caixin PMI, στις 5:30 την ίδια μέρα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αυστραλίας χωρίς να αναμένεται μεταβολή από την τρέχουσα τιμή στο 0.75%, την Πέμπτη στις 2:30 ανακοινώνονται οι εισαγωγές, εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας, την Παρασκευή στις 2:30 ανακοινώνονται τα πρακτικά της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Αυστραλίας και οι εισαγωγές, εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας την Παρασκευή στις 9:00

  SP500

  Αλλεπάλληλα ρεκόρ τιμών όλων των εποχών για τον αμερικανικό δείκτη SP500, που είχε μια ακόμα ανοδική εβδομάδα με άνοιγμα στις 3.023 μονάδες και κλείσιμο στις 3.063 μονάδες (πολύ κοντά στα υψηλά εβδομάδας στις 3.065 μονάδες) και άνοδο πάνω από 1.30%. Το πιθανότερο είναι πως το μοτίβο θα συνεχιστεί: η τεράστια ρευστότητα στην αγορά σε συνδυασμό με μια σχετική ηρεμία στο διεθνές γίγνεσθαι οδηγούν τον δείκτη σε συνεχώς υψηλότερα επίπεδα. Η άλλη όψη του νομίσματος όμως μάς λέει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μιας και είμαστε σε αχαρτογράφητα ύδατα και μπορεί να υπάρξει βραχυπρόθεσμη κατοχύρωση κερδών που θα οδηγήσει σε μια κάποια διόρθωση τιμών προς τα κάτω. 

  DAX30

  Μεγάλη ευφορία και για τον γερμανικό δείκτη των τριάντα μεγάλων εταιρειών του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης DAX30 που σημείωσε άνοδο 0.60% περίπου. Πιο συγκεκριμένα, η Δευτέρα και η Παρασκευή ήταν ξεκάθαρα ανοδικές ημέρες ενώ μεσοβδόμαδα είχαμε διορθώσεις προς τα κάτω που όμως είτε ήταν μικρές είτε δεν κρατούσαν. Τελικά ο δείκτης έκλεισε στις 12.970 ενώ την Παρασκευή είχαμε περαιτέρω προσέγγιση των 13.000 μονάδων, στις 12.986 μονάδες. Η τελευταία διάσπαση των 13.000 μονάδων ήταν στις αρχές του καλοκαιριού του 2018 και αυτό από μόνο του πρέπει να μάς κάνει ιδιαιτέρως προσεκτικούς. Τυχόν διάσπαση όμως αυτών των επιπέδων για τα καλά ανοίγει το δρόμο για τα ιστορικά υψηλά του δείκτη, με πρώτη "στάση" ίσως τις 13.120 μονάδες.

  FTSE100

  Εβδομάδα αβεβαιότητας για τον βρετανικό δείκτη FTSE100, ο οποίος ενώ "περιπλανήθηκε" μέχρι τις 7.240 μονάδες, έκλεισε τελικά πολύ κοντά στο άνοιγμα εβδομάδας, στις 7.310 μονάδες. Η μεταβλητότητα βαίνει μειούμενη τις τελευταίες εβδομάδες και απ΄ότι φαίνεται προς το παρόν οι 7.000 μονάδες δεν κινδυνεύουν ενώ η αγορά ρίχνει ματιές σε υψηλότερα επίπεδα. Αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί, ίσως δούμε τον δείκτη μέσα στη εβδομάδα να υπερβαίνει τις 7.400 μονάδες, ίσως ακόμα να προσεγγίζει και τις 7.500 μονάδες. Φυσικά πάντα υπάρχουν υπαρκτά σενάρια επιδείνωσης του κλίματος και σημαντικής διόρθωσης, ειδικά σε ένα τόσο εύθραυστο περιβάλλον όπως είναι η βρετανική αγορά αυτή την εποχή, λόγω Brexit.

  Χρυσός

  Ανοδική η περασμένη εβδομάδα για το χρυσό που έστω κι αν ξεκίνησε πτωτικά φτάνοντας μέχρι τα $1.481/ουγκιά περίπου, συνέχισε έντονα ανοδικά και έκλεισε πάνω από τα $1.514/ουγκιά με υψηλά εβδομάδας στα $1.516/ουγκιά. Το σημείο καμπής ήταν η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από τη FED κατά 0.25%. Την Πέμπτη, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Κίνας που δείχνουν περαιτέρω συρρίκνωση για 6ο συνεχή μήνα, σε συνδυασμό με τη μειωμένη ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών (η χειρότερη από τις αρχές του 2016), έδωσαν νέα μεγάλη ώθηση στο χρυσό. Αυτό που φαίνεται τελικά να επικρατεί είναι η διεύρυνση του καναλιού $1.480 – $1.500, με μικρή επέκταση τιμών προς τα πάνω στα $1.480 – $1.520. Θα πρέπει να υπάρξει ανοδική διάσπαση αυτού του καναλιού, τουλάχιστον πάνω από την τιμή των $1.530 ώστε να θεωρήσουμε πιθανή παγιωμένη ανοδική τάση. Από την άλλη πλευρά η ισχυρή στήριξη των $1.480 δεν φαίνεται να απειλείται άμεσα, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα.

  Πετρέλαιο

  Το πετρέλαιο διόρθωσε καθοδικά τις τιμές του σε ένα μικρό βαθμό της τάξης του 0.80% αλλά αυτή η διόρθωση θα ήταν σαφώς πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχαμε την εκρηκτική άνοδο της περασμένης Παρασκευής κατά σχεδόν 4%, που ακολούθησε ένα μπαράζ πτωτικών ημερών όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Φαίνεται ότι η ξεκάθαρη έλλειψη τάσης και η έλλειψη υψηλής μεταβλητότητας για το πετρέλαιο να διατηρούνται εν μέσω αντιφατικών πληροφοριών. Από τη μία υπάρχουν πιέσεις κυρίως από το μέτωπο της Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής ενώ από την άλλη υπάρχουν θεωρίες μείωσης της ζήτησης εν μέσω φόβων συρρίκνωσης της παγκόσμιας οικονομίας. Μια πολύ φρέσκια εξέλιξη είναι ότι η Σαουδική Αραβία αποφάσισε τελικά να άρει όλα τα εμπόδια για την αρχική δημόσια προσφορά του παγκόσμιου γίγαντα Aramco, κόβοντας φόρους για Τρίτη συνεχή φορά, ενώ η εταιρεία αποτιμάται από τους ειδικούς από 1.6 έως 1.8 τρις δολάρια.

  Bitcoin

  Πτωτική ήταν η εβδομάδα που μάς πέρασε για το Bitcoin, το σημαντικότερο κρυπτονόμισμα που παράλληλα διαθέτει και τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Αυτή η πτώση λογίζεται ως μια διόρθωση της εκρηκτικής ανόδου της εβδομάδας πριν, που οδήγησε το Bitcoin πάνω από τα $10.000. Τελευταία οι traders των κρυπτονομισμάτων αναζητούν πέραν από εργαλεία τεχνικής ανάλυσης και τεχνητής νοημοσύνης/μηχανικής μάθησης και πιο θεμελιώδη στοιχεία προσπαθώντας να συνδέσουν τις τιμές με γεωπολιτικά και μακροοικονομικά στοιχεία. Η βάση αυτής της θεωρίας λέει ότι η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών κάνει το παραδοσιακό χρήμα περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό με αποτέλεσμα οι επενδυτές και οι traders να στρέφονται σε εναλλακτικούς τρόπους επένδυσης όπως είναι τα κρυπτονομίσματα. Τεχνικά πάντως, το Bitcoin φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική τάση χωρίς ωστόσο να είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα, συνεπώς τιμές κοντά στα $10.000 και πάλι, δεν αποτελούν παράλογο σενάριο. Τονίζουμε φυσικά ότι η πολύ υψηλή μεταβλητότητα των κρυπτονομισμάτων αποτελεί παράγοντα ιδιαιτέρως υψηλού ρίσκου για όσους έχουν επενδυτική ενασχόληση με αυτά. 


   

   

  www.a-quant.com

  www.algo-profits.com

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  Η πληροφορία που περιέχεται στην παρούσα αναφορά είναι μόνο γενικής φύσης, δεν είναι προσωπική οικονομική ή επενδυτική συμβουλή και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά, πώληση ή οποιαδήποτε άλλη επενδυτική κίνηση ή δραστηριότητα. Δε λαμβάνει υπ’όψιν τους στόχους σας, την οικονομική σας κατάσταση και τις προσωπικές σας ανάγκες.

  Η a-Quant δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές σας και σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με έναν διαπιστευμένο οικονομικό σύμβουλο πριν ενεργήσετε με βάση κάποια πληροφορία που περιέχεται στο παρόν γενικού ενδιαφέροντος report

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ