Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Οκτ-2019 16:05

  Ανοδικά η Wall Street, μετά την κίνηση της Fed

  Ανοδικά η Wall Street, μετά την κίνηση της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.25

  Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να υποδέχονται θετικά την κίνηση της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να μειώσει το βασικό επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 1,5% έως 1,75%, αν και την περίμεναν, παράλληλα με τα ισχυρότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

  Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 97 μονάδες ή 0,36%, με τον ευρύτερο S&P 500 να "κερδίζει" 11,64 μονάδες ή 0,38% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άνοδο 36,22 μονάδων ή 0,44%.

  Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed δεν περιέχει μια φράση - κλειδί, με την οποία στις προηγούμενες ανακοινώσεις υποδείκνυε περαιτέρω μείωση επιτοκίων (συγκεκριμένα ότι "θα αναλάμβανε την κατάλληλη δράση για να διατηρήσει την οικονομία σε επεκτατικό κύκλο"). Το γεγονός θεωρείται σημάδι "φρένου" σε μελλοντικές μειώσεις, με την κεντρική τράπεζα να υποδηλώνει ότι η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να είναι αναγκαία μια νέα μείωση επιτοκίων στο προσεχές διάστημα.

  Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας στο γ' τρίμηνο του έτους δείχνουν ανάπτυξη 1,9%, έναντι 1,6% την οποία ανέμεναν οι αναλυτές. Τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία οφείλονται κατά κύριο λόγο στην ισχυρή καταναλωτική δαπάνη, καθώς και στις δαπάνες του κρατικού τομέα.

  Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 125.000 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ADP και την Moody’s Analytics. Η αύξηση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για αύξηση της τάξης των 100.000 θέσεων. Τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν μεταξύ 42.000 και 93.000.

  Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Johnson&Johnson, Mc Donald's και Merck&Co., ενώ των απωλειών εκείνες των Dow Inc., Chevron και Exxon Mobil.

  Εταιρικών αποτελεσμάτων... συνέχεια

  Η τρέχουσα περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου συνεχίζεται εξάλλου και σήμερα, με την General Electric να ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών για τις ταμειακές ροές της το 2019 και τη μετοχή της να σημειώνει άλμα 7,4%.

  Ισχυρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα ανακοίνωσαν και οι CME Group και ADP, ενώ οι Apple, Facebook, Starbucks και Lyft είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα δικά τους στοιχεία μετά τη λήξη της συνεδρίασης, στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

  Η περίοδος των αποτελεσμάτων εξελίσσεται μέχρι στιγμής καλύτερα του αναμενομένου. Εκ των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει  στοιχεία, το 74% έχει σημειώσει κερδοφορία μεγαλύτερη των προσδοκιών των αναλυτών, σύμφωνα με την FactSet.

  Ο S&P 500 προσέγγισε εξάλλου την Τρίτη νέο ιστορικό υψηλό, ωστόσο δεν κατάφερε να το επιτύχει εν μέσω ενός κλίματος ανάμικτων συναισθημάτων για τα εταιρικά αποτελέσματα και τα νέα από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας.

  Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε την Τρίτη στο πρακτορείο Reuters ότι το κείμενο συμφωνίας για την α' φάση της ευρύτερης συμφωνίας των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη πιθανόν να μην είναι έτοιμο ώστε να υπογραφεί τον επόμενο μήνα στη Χιλή, όπως αναμενόταν ευρέως.

  Η απαίτηση της κυβέρνησης Τραμπ για δέσμευση της Κίνας στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων αμερικανικών αγροτικών προϊόντων φαίνεται να είναι το βασικό αγκάθι μεταξύ των δύο πλευρών αυτή τη στιγμή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ