Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Οκτ-2019 10:27

  Οι σημαντικότερες εξελίξεις της εβδομάδας για τις αγορές

  Οι σημαντικότερες εξελίξεις της εβδομάδας για τις αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις εξελίξεις που επηρέασαν τις βασικές ισοτιμίες την εβδομάδα που πέρασε και τις τάσεις που αναμένεται να διαμορφωθούν την τρέχουσα εβδομάδα περιγράφει η A-quant.

  EURUSD

  Πτωτική η εβδομάδα που μας πέρασε για το EURUSD το οποίο έχασε και το 1.11. Πιο συγκεκριμένα, ενώ η εβδομάδα άνοιξε ανοδικά και η τιμή της ισοτιμίας προσέγγισε το 1.12 (υψηλό εβδομάδας στα 1.1179), ακολούθησε μια πτωτική πορεία με κάθε μέρα να κλείνει χαμηλότερα από την προηγουμένη, εξαιρουμένης της Τετάρτης. Το κλείσιμο τελικά ήταν στο 1.1080, πολύ κοντά στα χαμηλά εβδομάδας στο 1.1072. Η οικονομική επιβράδυνση της Ευρώπης όπως αποτυπώθηκε από τους δείκτες PMI μαζί με τις παλινωδίες του Brexit ήταν η βασικότερη αιτία πτώσης του EUR αφού η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μάλλον ουδέτερη για το USD.

  Η παρούσα εβδομάδα είναι πολύ σημαντική από την άποψη της ειδησεογραφίας και των οικονομικών ανακοινώσεων, με τα NFPs στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της ανεργίας την Παρασκευή στις 14:30 να κυριαρχούν καθώς και η φημολογία των τελευταίων ημερών για νέα μείωση των επιτοκίων. Η τρέχουσα ειδησεογραφία μαζί με τις εξελίξεις για το Brexit αναμένεται να κυριαρχήσουν στη διαμόρφωση της τάσης του EURUSD ενώ αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη μεταβλητότητα. Είναι πολύ ριψοκίνδυνη η εκτίμηση της τάσης ενώ δεν αποκλείεται παρ’όλη την αυξημένη μεταβλητότητα να υπάρξει και πλάγια τάση αυτή την εβδομάδα.

  Εκτός από τα NFPs της Παρασκευής, υπάρχει ο αμερικάνικος δείκτης Chicago Fed National Activity και το εμπορικό ισοζύγιο προϊόντων τη Δευτέρα στις 14:30, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ την Τρίτη στις 16:00, η ανακοίνωση της ανεργίας στη Γερμανία την Τετάρτη στις 10:55, το επιχειρηματικό κλίμα της ευρωζώνης την Τετάρτη στις 12:00, το αμερικανικό ΑΕΠ την Τετάρτη στις 14:30, η ανακοίνωση των επιτοκίων των ΗΠΑ μαζί με press conference της FOMC την Τετάρτη στις 20:00 και 21:30 αντίστοιχα , οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία την Πέμπτη στις 9:00, η ανακοίνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης μαζί με τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης την Πέμπτη στις 12:00 και ο αμερικάνικος δείκτης PCE την Πέμπτη στις 14:30.

  GBPUSD

  Πτωτική η εβδομάδα για το GBPUSD με απώλειες κοντά στο 1% στον απόηχο των εξελίξεων του Brexit με το βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει και να απορρίπτει ταυτόχρονα, δημιουργώντας μεγάλη αβεβαιότητα η οποία είναι και η χειρότερη κατάσταση που μπορεί να υπάρξει για τους επενδυτές και τους traders. Στο τραπέζι πλέον είναι οι πρόωρες εκλογές όπου ο Boris Johnson προηγείται δημοσκοπικά καθώς και μια παράταση για το Brexit του οποίου η διορία λήγει τυπικά αυτή την εβδομάδα στις 31/10. Τη Δευτέρα 28/10 το μεσημέρι, συναντώνται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες με σκοπό τη μελέτη πρότασης για παράταση του Brexit έως τις 31/1/2020 ενώ καμία εκτίμηση ή πρόβλεψη πλέον δε φαίνεται σίγουρη και ασφαλής. Γεγονός είναι πάντως πως η πτώση της Βρετανικής στερλίνας δεν είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να συμπεράνουμε ότι οι αγορές προεξοφλούν φιάσκο στη συμφωνία. Μια τέτοια περίπτωση θα έφερνε τη στερλίνα κάτω από το 1.25, ίσως ακόμα και στην περιοχή του 1.20 ενώ το κλείσιμο της εβδομάδας ήταν στο 1.2828. Μέσα στην εβδομάδα είδαμε τιμές άνω του 1.30 (1.3012 ήταν το υψηλό την περασμένη Δευτέρα) ενώ το χαμηλό ήταν στο 1.2788 την Πέμπτη άλλα η τιμή του ζεύγους γρήγορα γύρισε πάλι πάνω από το 1.28. 

  Εκτός από τα νέα των ΗΠΑ που είδαμε στην ενότητα του EURUSD, άλλες προγραμματισμένες ανακοινώσεις και events που υπάρχουν την παρούσα εβδομάδα για την οικονομία της Αγγλίας περιλαμβάνουν την ομιλία της Silvana Tarneyro της Τράπεζας της Αγγλίας τη Δευτέρα στις 19:00 και τον βιομηχανικό δείκτη PMI την Παρασκευή στις 11:30. Σε κάθε περίπτωση το Brexit κυριαρχεί και πάλι, με αβέβαιες και μη προγραμματισμένες εξελίξεις που σε συνδυασμό με τα σημαντικά νέα από τις ΗΠΑ, μάλλον θα εκτοξεύσουν κι άλλο την ήδη αυξημένη μεταβλητότητα της ισοτιμίας η οποία τον τελευταίο καιρό είναι άνω του 1% ημερησίως.

  USDJPY

  Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ελαφρώς ανοδική για το USDJPY αφού δεν είχαμε σημαντικές εξελίξεις από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας αλλά ούτε και τα οικονομικά νέα της εβδομάδας επεφύλασσαν εκπλήξεις, θετικές ή αρνητικές. Η ζώνη που κινήθηκε η ισοτιμία ήταν πολύ στενή με άνοιγμα στο 108.37 και κλείσιμο στο 108.66, μόλις 30 pips περίπου ψηλότερα ενώ τα χαμηλά και υψηλά εβδομάδας ήταν στο 108.24 και 108.77 αντίστοιχα, περιορίζοντας τη ζώνη τιμών στα 40 pips μόνον. Είναι έκδηλη η αβεβαιότητα αλλά αυτή η συρρίκνωση της μεταβλητότητας ίσως οδηγήσει σε έκρηξη αυτή την εβδομάδα που είναι πολύ πλούσια ειδησεογραφικά όπως είδαμε. Υπάρχει έντονη φημολογία για νέα μείωση των επιτοκίων κατά 0.25% στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, η οποία θα είναι η 3η κατά σειρά από τον Ιούλιο. Αν βάλουμε στην εξίσωση τα NFPs και την ανεργία των ΗΠΑ την Παρασκευή και την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ την Τετάρτη, αναμένεται όντως έκρηξη της μεταβλητότητας και η αναμονή της προηγούμενη εβδομάδας γίνεται απόλυτα κατανοητή και εξηγήσιμη.

  Σημαντική η εβδομάδα που διανύουμε και για την Ιαπωνία. Την Τρίτη ανακοινώνεται ο Ιαπωνικός δείκτης CPI, το λιανικό εμπόριο την Τετάρτη στη 1:50, η βιομηχανική παραγωγή την Πέμπτη στη 1:50, τα επιτόκια και οι προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και η ανεργία την Παρασκευή στη 1:30.

  EURJPY

  Μικρή πτώση, κάτω του 0.50%, είχαμε για το EURJPY την εβδομάδα που μας πέρασε, με τη μεταβλητότητα εμφανώς μειωμένη. Η ισοτιμία κατάφερε δυο φορές μέσα στην εβδομάδα ( τη Δευτέρα και την Πέμπτη) να υπερβεί το 121 αλλά πολύ γρήγορα έπεφτε κάτω από αυτό, για να κλείσει τελικά την Παρασκευή στο 120.40. Το ζεύγος επηρεάστηκε εμφανώς από τις αρνητικές ανακοινώσεις προς το τέλος της εβδομάδας για τη Γερμανία και την Ευρωζώνη. Όλες οι ανακοινώσεις για τους δείκτες PMI ήταν κάτω του αναμενομένου. Γεγονός είναι πάντως ότι πέραν αυτού δεν είχαμε σημαντική ενίσχυση του Ιαπωνικού νομίσματος και έτσι είναι πιθανόν, η ανοδική τάση για την ισοτιμία που ξεκίνησε από τις αρχές Οκτωβρίου, να έχει συνέχεια αυτή την εβδομάδα όπου ίσως τη δούμε να επιστρέφει πάλι πάνω από το 121. 

  Τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του ζεύγους, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του USDJPY αντίστοιχα.

  EURGBP

  Ελαφρά άνοδο για το EURGBP, είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε με αντίστοιχη μείωση της μεταβλητότητας η οποία ήταν σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα, το εύρος που κινήθηκε η ισοτιμία ήταν 100 pips περίπου ενώ ο μέσος όρος των τελευταίων εβδομάδων είναι περίπου στα 170 pips. Αυτό αποτελεί μια μείωση της μεταβλητότητας άνω του 40%, το οποίο μας δείχνει αφενός την αβεβαιότητα που κυριαρχεί σε σχέση με το Brexit και αφετέρου μια συγκρατημένη αισιοδοξία των αγορών αφού σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε κατάρρευση του GBP και πολύ ισχυρότερη άνοδο για την ισοτιμία. Το κλείσιμο πάνω από το 0.86, στο 0.8637, έστω κι αν παροδικά το ζεύγος έφτασε μέχρι το 0.8576, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

  Τα οικονομικά νέα & ανακοινώσεις της Ευρώπης και της Αγγλίας που ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν και να αυξήσουν τη διακύμανση του EURGBP, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του GBPUSD αντίστοιχα. Το Brexit φυσικά θα κυριαρχήσει και πάλι.

  USDCAD

  Καθοδική η περασμένη εβδομάδα για το USDCAD, με πτώση 0.60% περίπου, με άνοιγμα στο 1.3132 και κλείσιμο στο 1.3055. Η ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του Καναδικού δολαρίου, σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικών εξελίξεων από την πλευρά των ΗΠΑ. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ σημαντική γιατί εκτός από την απόφαση για τα επιτόκια των ΗΠΑ, τα NFPs και την ανεργία και την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ που είδαμε στην ενότητα του EURUSD, αντίστοιχη απόφαση για τα επιτόκια από την Τράπεζα του Καναδά υπάρχει την Τετάρτη στις 16:00 αλλά και η ανακοίνωση του καναδικού ΑΕΠ την Πέμπτη στις 14:30. Υπάρχει επίσης η ανακοίνωση του βιομηχανικού δείκτη PMI την Παρασκευή στις 15:30 αλλά οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών θα κυριαρχήσουν μεσοβδόμαδα. Η κεντρική Τράπεζα του Καναδά δεν αναμένεται να μεταβάλει τα επιτόκια που επί του παρόντος είναι στο 1.75%, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά 0.25%. Αναμένουμε λοιπόν, κυρίως από την Τετάρτη και μετά, πολύ έντονη μεταβλητότητα, έχοντας πάντα κατά νου πως η περιοχή τιμών του 1.30 αποτελεί πολύ σημαντική στήριξη για την ισοτιμία και χαμηλό περίπου 1 έτους.

  USDCHF

  Το USDCHF υπερέβη το 0.99 ξανά, μετά από μια παροδική πτώση που το είχε οδηγήσει γύρω στο 0.9840. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως κάθε μέρα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ανοδική ενώ το κλείσιμο στο 0.9946 ήταν πολύ κοντά στα υψηλά εβδομάδας στο 0.9954. Είναι εμφανές πως η συμπεριφορά του ζεύγους αυτό τον καιρό είναι κοντά στην περιοχή του 1:1 και σε αυτή τη ζώνη επανήλθε μετά από μια πρόσκαιρη πτώση. Φυσικά αυτή η κατάσταση έχει όλα τα φόντα να ανατραπεί αυτή την εβδομάδα με τις τόσες σημαντικές ανακοινώσεις από την πλευρά των ΗΠΑ (απόφαση για τα επιτόκια, ανακοίνωση ΑΕΠ και ανεργίας).

  Η "νεκρή" ειδησεογραφικά για την οικονομία της Ελβετίας εβδομάδα που μάς πέρασε ακολουθείται από την παρούσα εβδομάδα που είναι αρκετά πιο έντονη. Υπάρχει η ανακοίνωση των τραπεζικών καταθέσεων τη Δευτέρα στις 11:00, η ανακοίνωση του δείκτη KOF την Τετάρτη στις 10:00, η πολύ σημαντική ομιλία του προέδρου της SNB Thomas Jordan στη Βέρνη την Πέμπτη στις 17:30 με θέμα τα συνταξιοδοτικά ταμεία και μια σειρά ανακοινώσεων την Παρασκευή στις 9:30: λιανικές πωλήσεις, δείκτης SVME – PMI και δείκτης τιμών καταναλωτή. Τέλος ο βιομηχανικός PMI για την Ελβετία, ανακοινώνεται την Παρασκευή στις 10:30

  AUDUSD

  Μικρή πτώση της τάξης των 20 pips είχαμε για το AUDUSD την εβδομάδα που έφυγε. Η ισοτιμία κινήθηκε στο πολύ στενό κανάλι 0.6809 – 0.6882 με άνοιγμα στο 0.6840 και κλείσιμο στο 0.6820. Αν και δεν είχαμε σημαντικές εξελίξεις από το θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας, που όπως έχουμε δει επηρεάζει πολύ έντονα την Αυστραλία και το νόμισμά της, εντούτοις τα οικονομικά νέα και οι ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση της οικονομίας της. Η έλλειψη αρνητικών νέων από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου αλλά και η άνοδος της τιμής του χρυσού που συνετελέσθη την προηγούμενη εβδομάδα, εμπόδισαν και ίσως ακόμα εμποδίζουν την περαιτέρω πτώση του AUD το οποίο όπως είδαμε "αρνήθηκε" να πέσει κάτω από το 0.68. Η εβδομάδα που διανύουμε πάντως αναμένεται να σαρώσει τυχόν τέτοιες αιτιάσεις, αφού τα νέα είναι πολύ σημαντικά και μια πιθανή μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα κυριαρχήσει. Επίσης κυρίαρχο γεγονός για την ισοτιμία θα είναι και η ανακοίνωση της ανεργίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή και τυχόν αποκλίσεις από την τιμή της ανεργίας του 3.6% που προσδοκά η αγορά θα εκτινάξει τη μεταβλητότητα και θα επηρεάσει όλα τα ζεύγη του αμερικανικού δολαρίου και συνεπώς το AUDUSD.

  Μαζί με τις σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στο αμερικανικό δολάριο και που αναφέρονται στην ενότητα EURUSD, υπάρχουν προγραμματισμένες ανακοινώσεις για την Αυστραλία και την Κίνα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ισοτιμία. Την Τρίτη στις 8:45 ο Philip Low της RBA δίνει μια σημαντική ομιλία στην Καμπέρα, την Τετάρτη στις 2:30 ανακοινώνονται οι δείκτες τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας, την Πέμπτη στις 3:30 ανακοινώνονται οι νέες οικοδομικές άδειες της Αυστραλίας, την ίδια μέρα στις 4:00 ανακοινώνονται οι δείκτες PMI της Κίνας και την Παρασκευή τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται ο δείκτης PMI για την Αυστραλία ενώ στις 3:45 ανακοινώνεται ο δείκτης Caixin PMI της Κίνας. Θυμίζουμε και υπογραμμίζουμε τη μεγάλη συσχέτιση της οικονομίας της Κίνας με αυτήν της Αυστραλίας και την επιρροή που έχει η Κίνα στην οικονομία και το νόμισμα της Αυστραλίας.

  SP500

  O αμερικανικός δείκης SP500, "έχτισε" όπως αναμέναμε πάνω από τις 3.000 μονάδες με ισχυρές ανοδικές τάσεις όλη την εβδομάδα αλλά κυρίως την Παρασκευή όπου είχαμε κλείσιμο στις 3.020 μονάδες. Η εβδομαδιαία άνοδος ήταν της τάξης του 1.20% και η κατάσταση φαίνεται υπέρ το δέον αισιόδοξη, χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή γιατί είμαστε στη ζώνη τιμών που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για το δείκτη και δεν αποκλείονται καθοδικές αντιδράσεις και διορθώσεις. Γεγονός είναι πως στις αγορές υπάρχει περισσότερη ρευστότητα παρά ποτέ και σε συνδυασμό με τις χαμηλές ή ακόμα και αρνητικές αποδόσεις της αγοράς ομολόγων, ευνοείται η αγορά μετοχών. Η ανησυχία που υπήρξε τον τελευταίο καιρό για παγκόσμια ύφεση έδωσε γρήγορα τη θέση της σε αισιόδοξες τάσεις και ενθουσιασμό έστω κι αν τα σύννεφα μιας τέτοιας ύφεσης δεν μπορούν να αποκλειστούν.

  DAX30

  Σαρωτική εβδομάδα είχαμε για το γερμανικό δείκτη DAX30. Ο δείκτης έκλεισε στις 12.890 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1.70% περίπου, ενώ κάθε μέρα πλην της Τρίτης ήταν ανοδική. Έτσι φτάσαμε σε επίπεδα τιμών που είχαμε να δούμε από τον Ιούλιο του 2018 και δεν αποκλείεται με την ευφορία που επικρατεί να δούμε τον δείκτη πάνω από τις 13.000 μονάδες, αφού τεχνικά δεν έχουμε οδηγηθεί ακόμα σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα οικονομικά της Γερμανίας και της Ευρωζώνης, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας για τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, δεν είναι σε επίπεδο που να δικαιολογούν έναν τέτοιον ενθουσιασμό.

  FTSE100

  Πολύ ισχυρή άνοδος, της τάξης του 2.30% υπήρξε για τον βρετανικό δείκτη FTSE100 την περασμένη εβδομάδα και φαίνεται πως η προσέγγιση των 7.000 μονάδων που είχαμε τις πρόσφατες εβδομάδες λειτούργησε σαν γκελ για την εκτόξευσή του. Το κλείσιμο εβδομάδας ήταν στις 7.325 μονάδες, πολύ κοντά στα υψηλά των 7.339 μονάδων. Σημειώνουμε πως ο δείκτης είχε ανοίξει στις 7.156 μονάδες και δεν έπεσε κάτω από τις 7.143 μονάδες, ενώ με εξαίρεση τις σταθεροποιητικές τάσεις της Παρασκευής, όλες οι υπόλοιπες ημέρες ήταν ανοδικές. Πιθανόν, μέχρι να έχουμε νέα στο θέμα του Brexit, να υπάρξουν σταθεροποιητικές τάσεις μέχρι τις 7.400 μονάδες αλλά είναι εξαιρετικά επισφαλές να υπάρξουν εκτιμήσεις σε τυχόν απρόβλεπτες εξελίξεις σε σχέση με το Brexit. 


  Χρυσός

  Άνοδο της τάξης του 0.85% είχε ο χρυσός την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει πολύ από τα $1.500. Την Παρασκευή υπήρξε ισχυρή άνοδος που οδήγησε τον χρυσό στις παρυφές των $1.518 αλλά γρήγορα υπήρξε διόρθωση και η εβδομάδα έκλεισε κοντά στα $1.504. Τα χαμηλά εβδομάδας ήταν στα $1.480.76, επιβεβαιώνοντας τη ζώνη τιμών των $1.480 - $1.500 που είχαμε πιθανολογήσει. Οι αγορές εκτίμησαν ότι πρέπει να μειώσουν το ρίσκο τους, καταφεύγοντας περισσότερο στο χρυσό, αποτιμώντας τα ρίσκα και τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι καταλυτική για την τιμή του χρυσού. Έχουμε και λέμε: ανακοίνωση επιτοκίων σε ΗΠΑ και Καναδα, ανακοίνωση ΑΕΠ και ανεργίας στις ΗΠΑ, σημαντικές ανακοινώσεις για την Ευρώπη και την Κίνα που είδαμε παραπάνω, όλ’αυτά αναμένεται να αυξήσουν τη μεταβλητότητα και δεν αποκλείεται να δούμε το χρυσό σημαντικά πάνω από τα $1.500.

  Πετρέλαιο

  Εκρηκτική άνοδο άνω του 5% είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στις τιμές του πετρελαίου. Γεγονός είναι ότι η επικρατούσα ευφορία των αγορών έπαιξε το ρόλο της αλλά όσο πλησιάζουμε στη σύνοδο του ΟΠΕΚ το Δεκέμβριο στη Βιέννη, τόσο οι εξελίξεις και οι φήμες θα πυκνώνουν. Η Σαουδική Αραβία πιέζει για μείωση της παραγωγής προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ρωσίας που την συμβούλεψε να κοιτάει τη δουλειά της αντί να πιέζει τα κράτη να μειώσουν την παραγωγή τους. Το πετρέλαιο άνοιξε στα $53.71 και έκλεισε στα $56.72, ξεφεύγοντας πάνω από τα $55 την περασμένη Τετάρτη με εκρηκτική άνοδο κοντά στο 3%. Η παγίωση πάνω από τα $55 μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας ίσως προαναγγέλλει περαιτέρω ενίσχυση τιμών και αν αυτό συμβεί μπορεί να δούμε τις τιμές του πετρελαίου κοντά στα $58. Αντίθετα, τυχόν διόρθωση των τιμών που μπορεί να προξενηθεί από την πλούσια και σημαντική ειδησεογραφία της παρούσας εβδομάδας μπορεί να στείλει τις τιμές του πετρελαίου κάτω από τα $55 πάλι.

  www.a-quant.com

  www.algo-profits.com

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  Η πληροφορία που περιέχεται στην παρούσα αναφορά είναι μόνο γενικής φύσης, δεν είναι προσωπική οικονομική ή επενδυτική συμβουλή και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά, πώληση ή οποιαδήποτε άλλη επενδυτική κίνηση ή δραστηριότητα. Δε λαμβάνει υπ’όψιν τους στόχους σας, την οικονομική σας κατάσταση και τις προσωπικές σας ανάγκες.

  Η a-Quant δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές σας και σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με έναν διαπιστευμένο οικονομικό σύμβουλο πριν ενεργήσετε με βάση κάποια πληροφορία που περιέχεται στο παρόν γενικού ενδιαφέροντος report

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ