Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Οκτ-2019 22:55

  Κέρδη για το πετρέλαιο στην εβδομάδα

  Κέρδη για το πετρέλαιο στην εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οριακές μεταβολές σημείωσαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του αργού, κινούμενες ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση με ισχυρά κέρδη.

  Η ανησυχία για τις επιπτώσεις της μείωσης της παραγωγής στήριξε σε μεγάλο βαθμό τις τιμές, ωστόσο οι ευρύτερες ανησυχίες για μείωση της ζήτησης λόγω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζουν να πιέζουν σε αντίθετη, πτωτική κατεύθυνση.

  Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 22 σεντς ή 0,4%, κλείνοντας στα 61,45 δολάρια το βαρέλι, με εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 3,4%.

  Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 3 σεντς ή 0,05%, στα 56,20 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, η τιμή του ενισχύθηκε κατά 4,3%.

  "Οδηγό" για την άνοδο της τρέχουσας εβδομάδας αποτέλεσε η πτώση - έκπληξη στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, τα οποία ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών, σύμφωνα με τους αναλυτές.

  Τα αποθέματα σημείωσαν την εβδομάδα που τελείωσε στις 18 Οκτωβρίου την πρώτη τους πτώση σε έξι εβδομάδας, μειωμένα κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

  Μειωμένα εμφανίστηκαν κατά 1 εκατ. δολάρια και τα στρατηγικά κρατικά αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών, την ίδια εβδομάδα.

  Στο μεταξύ, διαταραχές της πετρελαϊκής παραγωγής στη Βόρεια Θάλασσα συντέλεσαν επίσης στη στήριξη των τιμών.

  Έντονη είναι επίσης η νευρικότητα των traders σχετικά με το τι πρόκειται να αποφασιστεί στην επικείμενη σύνοδο του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Χωρών (OPEC) και των συμμάχων τους, κυρίως της Ρωσίας, σχετικά με το εάν θα αποφασίσουν εκ νέου περικοπή της παραγωγής, με τον κύκλο των σημερινών περικοπών να κλείνει τον Απρίλιο του 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ