Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 17:02

  Μεικτά πρόσημα στην Wall, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα Microsoft και Tesla

  Μεικτά πρόσημα στην Wall, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα Microsoft και Tesla
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.43

  Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά την ώθηση από τα αποτελέσματα τριμήνου της Microsoft και της Tesla, καθώς η αρνητική αναθεώρηση του guidance της 3M για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους, παρά τα επίσης θετικά της αποτελέσματα, βάρυνε αρνητικά στην ψυχολογία των επενδυτών, στην πλέον "γεμάτη" με εταιρικά αποτελέσματα ημέρα αυτής της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου.

  Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 72,17 μονάδες ή 0,27%, με τον ευρύτερο S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,02 μονάδες ή 0,03% και τον τεχνολογικό Nasdaq να κερδίζει 45,77 μονάδες ή 0,56%.

  Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 1,38 δολ. ανά μετοχή επί εσόδων 33,06 δισ. δολ. στο τρίμηνο που έκλεισε τον Σεπτέμβριο. Αναλυτές, με βάση έρευνα της Refinitiv, ανέμεναν κέρδη της τάξης του 1,25 δολ. ανά μετοχή επί εσόδων 32,23 δισ. δολ. Τα ισχυρά στοιχεία της Microsoft οφείλονται σε μεγάλο μέρος στο Azure, τη δραστηριότητά της στον τομέα του cloud, με τα έσοδα της τελευταίας να αυξάνονται κατά 59% στο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

  Η Tesla, από την άλλη πλευρά, βλέπει τη μετοχή της να σημειώνει άλμα 19%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων - θετικής έκπληξης όσον αφορά την κερδοφορία της στο τρίμηνο.

  Τόσο η μητρική εταιρεία της Comcast, NBCUniversal, όσο και οι Dow Inc. και PayPal βλέπουν τις μετοχές τους να ενισχύονται επί τη βάσει τριμηνιαίων κερδών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Στον αντίποδα, η Twitter, βλέπει τη μετοχή της να "βυθίζεται" κατά 18%, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

  Ποσοστό μεγαλύτερο του 31% εκ των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, με περίπου το 80% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με την στοιχεία της FactSet.

  Μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται μεταξύ άλλων και τα αποτελέσματα των Amazon, Intel και Visa.

  "Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι υποστηρικτικά της περαιτέρω προόδου, ενώ ένας αριθμός "ναρκών" του βιομηχανικού κλάδου έχει ξεπεραστεί με επιτυχία", τονίζει ο Michael Shaoul, πρόεδρος του ΔΣ και CEO της Marketfield Asset Management, σε σημείωμά του. "Την ίδια ώρα, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ο ιδιαίτερα δημοφιλής κλάδος του software έχει χάσει την ηγετική του θέση".

  Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 7 κινούνται με θετικό πρόσημο, ενώ 23 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Dow Inc. (3,43%), Visa (2,38%) και Microsoft (2,11%), ενώ των απωλειών εκείνες των 3M (-4,14%), Cisco Systems (-1,95%) και McDonald's (-1,65%).

  Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας στις ΗΠΑ, ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν για πρώτη φορά παροχή επιδόματος ανεργίας, υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

  Τα επιδόματα μειώθηκαν κατά 6.000 στις 212.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επιδόματα θα διαμορφωνόταν στα 215.000. Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε κατά 750 στα 215.000.

  Οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, εξάλλου, υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, μετά από μια σειρά αυξήσεων στους τρεις προηγούμενους μήνες.

  Η πτώση στις παραγγελίες για εξοπλισμό μεταφορών ήταν αυτή που οδήγησε στη συνολική πτώση.

  Οι νέες παραγγελίες για μη αμυντικά αγαθά, εκτός των αεροσκαφών, επίσης υποχώρησαν.

  Οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά μειώθηκαν 1,1% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

  Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, 0,8%.

  Οι παραγγελίες για αυτοκίνητα και για ανταλλακτικά μειώθηκαν 1,6% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ οι παραγγελίες για εμπορικά αεροσκάφη και εξαρτήματα, μειώθηκαν 11,8%.

  Συνολικά οι παραγγελίες εκτός μεταφορών υποχώρησαν 0,3% τον Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο.

  Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 0,8% στο εννεάμηνο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

  Οι νέες παραγγελίες για μη αμυντικά διαρκή αγαθά, εκτός αεροσκαφών, μειώθηκαν 0,5% τον Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ