Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Οκτ-2019 23:01

  Κέρδη για το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση για μείωση αποθεμάτων των ΗΠΑ

  Κέρδη για το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση για μείωση αποθεμάτων των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το καλύτερο κλείσιμο σε περίπου έναν μήνα σημείωσαν τα futures του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

  Το αργό πετρέλαιο τύπου WTI, παραδόσεως Δεκεμβρίου, στην πρώτη του ολοκληρωμένη συνεδρίαση ως συμβόλαιο ενός μήνα, σημείωσε άνοδο 2,7% (+1,49 δολάρια) για να κλείσει στα 55,97 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ήταν το υψηλότερο κλείσιμο από τις 26 Σεπτεμβρίου.

  Από την πλευρά του, το brent, παραδόσεως Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο της τάξης του 2,5% (1,47 δολάρια), κλείνοντας στα 61,17 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας επίσης υψηλότερο κλείσμο, ως συμβόλαιο ενός μήνα, από τις 27 Σεπτεμβρίου.

  Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν για πρώτη φορά σε διάστημα έξι εβδομάδων την περασμένη εβδομάδα -κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 18 Οκτωβρίου.

  Αναλυτές της S&P Global Platts ανέμεναν ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια. 

  Τα στοιχεία της ΕΙΑ έδειξαν συρρίκνωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 3,1 εκατομμύρια και των διυλισμένων αποθεμάτων κατά 2,7 εκατομμύρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ