Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Οκτ-2019 16:58

  Ανοδικά η Wall Street σε κλίμα αισιοδοξίας για το εμπόριο

  Ανοδικά η Wall Street σε κλίμα αισιοδοξίας για το εμπόριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας σε κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας και ενώ τα αποτελέσματα τριμήνου που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας αποδείχθηκαν στην πλειονότητα τους καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

  Την αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες τροφοδοτούν οι τελευταίες ενθαρρυντικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων. Το σαββατοκύριακο ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λίου Χε έκανε λόγο για "σημαντική πρόοδο" στην αποκαλούμενη πρώτη-φάση των εμπορικών συνομιλιών, με τις δύο πλευρές να έχουν θέσει τις βάσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρώτο σκέλος του εμπορικού συμφώνου.

  "Η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν κάνει σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς και έχουν θέσει σημαντικά θεμέλια για συμφωνία στο πρώτο σκέλος", ανέφερε ο Λίου Χε μιλώντας σε ένα συνέδριο το Σάββατο.

  Δείκτες – Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 16,84 μονάδες (0,06%) στις 26.786,36 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 66,26 μονάδες (0,82%) στις 8.155,91 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 16,95 μονάδες (0,57%) στις 3.003,24 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 18 κινούνται σε ανοδικό έδαφος 12 σε αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η JPMorgan Chase στα 123,29 δολ. με κέρδη 2,73 δολ. ή σε ποσοστό 2,26% και ακολουθούν Apple με  κέρδη 1,81% στα 240,68 δολ. και η Chevron με άνοδο 1,60% στα 116,57 δολ.

  Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα είναι η Boeing (-3,79%), στον απόηχο δημοσιεύματος ότι ο κολοσσός παραπλάνησε τις αεροπορικές αρχές για την ασφάλεια των αεροσκαφών 737 MAX, η Walgreens Boots Alliance (-1,77%) και η Coca-Cola (1,72%).

  Στο "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων, από τις περίπου 25 επιχειρήσεις του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους για το γ΄ τρίμηνο του έτους, το 83,6% εμφάνισε οικονομικά μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Συγκριτικά, ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος για καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη είναι 65%.

  Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τις επόμενες ημέρες, καθώς περίπου 130 εταιρείες του S&P 500, ήτοι το ένα τρίτο του δείκτη, θα γνωστοποιήσουν τα τριμηνιαία τους μεγέθη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

  Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και οι εξελίξεις στο "μαραθώνιο" για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει παράταση τριών μηνών από την Ε.Ε. στην προθεσμία που λήγει στις 31 Οκτωβρίου, μετά την απόρριψη της συμφωνίας που έφερε στο βρετανικό κοινοβούλιο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ