Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Οκτ-2019 21:58

  Εβδομαδιαία κέρδη 0,4% για τον χρυσό

  Εβδομαδιαία κέρδη 0,4% για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Παρασκευής, που δεν κατάφερε να αντλήσει ώθηση από τα αδύναμα στοιχεία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, καθώς οι επενδυτές παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το εμπόριο, ενώ προσβλέπουν και σε νέες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed. Παρά τις σημερινές απώλειες ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την εβδομάδα με μικρά κέρδη

  Σημειώνεται ότι νωρίτερα η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο με ρυθμό 6%, επιβραδύνοντας σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο που έτρεξε με 6,2%, καθώς οι επιχειρηματικές επενδύσεις συνέχισαν να περιορίζονται. Ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας ήταν μάλιστα ο ασθενέστερος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, γεγονός που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας οδηγώντας χαμηλότερα τις μετοχικές αξίες.

  Ωστόσο, ο χρυσός δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την επιφυλακτικότητα των επενδυτών για τις μετοχές, καθώς οι τελευταίοι παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι ΗΠΑ και Κίνα θα ολοκληρώσουν την εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται να αναζωογονήσει τις εμπορικές ροές που έχουν πληγεί από τον πολύμηνο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

  Την ίδια στιγμή, η αγορά προσβλέπει σε νέες μειώσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

  Την όρεξη των επενδυτών για πιο ασφαλή assets περιορίζουν εν μέρει και οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες, αν και είναι αμφίβολο αν ο Βρετανός πρωθυπουργός θα καταφέρει στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του κοινοβουλίου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για την έγκρισή της.

  Εν μέσω αυτού του κλίματος, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 4,20 δολάρια ή 0,3% και έκλεισε την Παρασκευή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων, στα 1.494,10 δολάρια η ουγγιά. Οι σημερινές απώλειες περιόρισαν τα εβδομαδιαία κέρδη του μετάλλου σε περίπου 0,4%. Ωστόσο, ο χρυσός συνεχίζει να καταγράφει σημαντικά κέρδη από την αρχή αρχή του έτους της τάξης του 17%.

  Πτωτικά κινήθηκε και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το ασήμι, που υποχώρησε κατά 3,4 σεντς ή 0,2% και έκλεισε στα 17,578 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας όμως εβδομαδιαία κέρδη 0,2%.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Ιανουαρίου για την πλατίνα ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 895,90 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας εβδομαδιαίες απώλειες 0,5%, ενώ το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χαλκό σημείωσε άνοδο 1,5% στα 2,636 δολάρια η λίβρα, εμφανίζοντας κέρδη 0,3% σε επίπεδο εβδομάδας.

  Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκε το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το παλλάδιο, που υποχώρησε κατά 0,8% στα 1.716,90 δολάρια η ουγγιά, ολοκληρώνοντας ωστόσο την εβδομάδα με άνοδο 2,8%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ