Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Οκτ-2019 22:42

  Δεύτερη ημέρα απωλειών για το πετρέλαιο

  Δεύτερη ημέρα απωλειών για το πετρέλαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, καθώς οι απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια ανάπτυξη πυροδότησαν ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 78 cents ή 1,5% διολισθαίνοντας στα 52,81 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

  Το Brent Δεκεμβρίου στο μεταξύ έχασε 61 cents ή 1% στα 58,74 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι οι υψηλότεροι δασμοί από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν επιβαρύνει την μεταποιητική δραστηριότητα και το διεθνές εμπόριο.

  Ειδικότερα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναμένει πλέον η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να επιβραδύνει από το 3,6% του 2018 στο 3% αυτό το έτος, που αποτελεί τον χαμηλότερο ρυθμό από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

  Για το 2020 η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να βελτιωθεί ελαφρώς στο 3,4%, αν και η εκτίμηση αυτή φαίνεται επισφαλής, προειδοποίησε η Gita Gopinath, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

  Η ανάπτυξη αναμένεται να είναι βραδύτερη σε όλες τις μεγάλες οικονομίες με την εξαίρεση της Βραζιλίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ