Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Οκτ-2019 22:03

  Στο χαμηλότερο επίπεδο του Οκτωβρίου έκλεισε ο χρυσός λόγω... εμπορίου

  Στο χαμηλότερο επίπεδο του Οκτωβρίου έκλεισε ο χρυσός λόγω... εμπορίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, με το πολύτιμο μέταλλο να τερματίζει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων η ουγγιά και στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου, καθώς οι αυξανόμενες προσδοκίες των επενδυτών για κάποια θετική εξέλιξη στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας περιόρισε το ενδιαφέρον για ασφαλή assets.

  Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης μάλιστα, το δημοσίευμα του Bloomberg News ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο κατέληξαν σε προσωρινή μερική συμφωνία που μπορεί να οδηγήσει σε ανακωχή του εμπορικού πολέμου -που κρατά εδώ και 15 μήνες περίπου-, οδήγησε την τιμή του μετάλλου στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας, πριν ανακάμψει ελαφρώς στις τελευταίες πράξεις της ημέρας.

  Σημειώνεται ότι με βάση τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κατέληξαν σε μερική συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας η Κίνα συμφωνεί να προχωρήσει σε κάποιες υποχωρήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα και οι ΗΠΑ από την πλευρά τους να προβούν σε χαλάρωση των εμπορικών δασμών που επιβάλλουν σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά.

  Έτσι, η τιμή του χρυσού υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες που πυροδότησαν οι αναφορές για θετικό κλίμα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και για ενδεχόμενες θετικές εξελίξεις.

  Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό στο Comex έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση 12,20 δολάρια χαμηλότερα ή 0,8%, στα 1.488,70 δολάρια η ουγγιά, "χάνοντας” το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων αλλά ελαφρώς υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας των 1.478 δολαρίων η ουγγιά. Μετά και τη σημερινή πτώση, οι απώλειες του μετάλλου για την εβδομάδα διευρύνθηκαν στο 1,6%, που είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε διάστημα επτά και πλέον μηνών.

  Απώλειες κατέγραψε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να υποχωρεί κατά 5,8 σεντς ή 0,3% και να κλείνει στα 17,544 δολάρια η ουγγιά, με τις εβδομαδιαίες απώλειές του να ανέρχονται στο 0,5%.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χαλκό ενισχύθηκε κατά 0,6% και έκλεισε στα 2,628 δολάρια η λίβρα, καταγράφοντας κέρδη σε εβδομαδιαία βάση της τάξης του 2,6%. Αντίθετα, απώλειες 0,8% έγραψε ο συμβόλαιο Ιανουαρίου για την πλατίνα, που έκλεισε στα 900,30 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 1,5% για την εβδομάδα, ενώ πτωτικά τερμάτισε και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το παλλάδιο, που έκλεισε στα 1.670,10 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 0,4% για την ημέρα αλλά με άνοδο 1,7% σε επίπεδο εβδομάδας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ